Friday, 15 October 2010

anak aku dibuli???

Posted by mrs. tarmizi at 10:52 am 2 comments
semalam pas en hubby amek dorg dr skolah, mcm biasa siap2 kan lunch utk dorg.. ms tgh2 mkn tu angah cite dia kna buli ngan kwn2 dia kat skolah.. kna belasah ngan kwn2 dia.. 2,3 org jgk yg belasah dia.. diketuk2 kepala, ditunja2 kepala anak aku tu.. tak ckup ngan tu disepak2 perut si angah.. aku yg dgr ni da mendidih2 da, rasa panas2 da telinga aku ni... tp rileks.. soal siasat dia dlu.. mana la tau, kut2 dia yg cri pasal dlu kan.. tak bley la aku nak melulu je maki hamun anak org kan.. control je dlu.. tya dia ada ke dia cri psl, ckp bkn2 kat kwn2 dia smpai org marah.. dia ckp takde.. tak puas aty, aku tya ada tak angah pukul2 kwn angah?? dia ckp takde.. yg si kakak plak nyampuk, dia ckp ms tu dia pun ada kat situ.. mmg si angah tak mulakan dlu.. angah tak wat apa2.. hmmm... pelik jgk tu.. tya punya tya, mmg dia ckp dia tak wat pe2 pun.. tya dia nape tak report kat cikgu... dia ckp dia nak kuar pun tak bley, bdk2 tu kepong dia kat pintu.. tak bg dia kuar.. fuhhh... geram da aku ni!!! aku pesan ngan dia, nti pe2 hal kat skolah trus bgtau cg..


mlm nye plak, dlm kul 8 cenggitu dpt msg dr somebody suh aku gi tmpt dia ngaji.. katanya anak aku kna pukul... aku pun apa lg, kelam kabut pgl en hubby suh siap2 gi tempat ngaji anak.. panik btol ktorg time tu.. ngan kaki sakit2, hincut2 la jln dua2 org.. hehehe.. lawok pun ye jgk..


smpai2 tgk haziq tgh nanges.. tya2 dia ada ke dia kaco org, ada ke ckp bkn2.. dia ckp tak.. kakak ngan kwn2 dia yg ada kat situ ms kejadian pun ckp si haziq takde wat apa2.. bdk yg belasah dia siap pesan jgn bgtau kat mak ayah.. klu tak dia cri angah kat skolah plak.. waaahhh samseng ko ek... dia ckp dia tak takut ngan aku sb dia samseng.. klu samseng nape ko lari?? bengap btol.. aku ckp kat si angah, ko ckp ngan bdk tu tgu si samseng sorg lg ni nak gi jumpa dia plak.. ckp kat dia umi ko ni kepala samseng.. suka2 nak belasah anak org kan.. kuat sgt da ke?? bkn nak backing anak aku, tp bl da soal2 sume ckp si angah takde wat apa2 tu yg wat aku panas je kan.. nsb baik tak teruk sgt.. cuma bengkak mulut je.. klu jd apa2 mcm mana?? ditunjal2, di ketuk2 kepala anak aku.. biadap sungguh... eeeeeeeeeeeee.... geram aku..

Thursday, 7 October 2010

kegilaan baru ku

Posted by mrs. tarmizi at 3:28 pm 2 comments
skrg ni aku ada kegilaan baru.. bkn aku gila ye.. hehehe.. kegilaan @ hobi bru aku la.. pantang ada masa skit, mula la aku bkak blog2 yg jual brg2 baby.. rambang mata ooo tgk brg2 baby.. geram sgt2... cute2 plak tu... adoiii laaa.. tahan je la nafsu nak membeli tu ye.. sabar2 dlu...

now aku da masuk 5 bulan... perut pun da makin memboyot... bju2 kurung sume da tak muat lg.. nak zip da tak bley.. so, en hubby cpt2 skit ye beli uniform utk ibu ngandung ni.. beli byk2 skit.. hahaha.. kang ada yg recycle je bju yg ada tu gi keje.. ada jgk yg muntah tgk aku pkai bju yg sama je every week.. hahahaha... jap je rasa, da masuk 5 bulan.. rasa mcm bru smlm je aku tau aku pregnant.. hehehe.. alih2 da 5 bln yek.. cpt nye masa b'lalu... byk btol songeh ngandung kali ni.. lain drp yg lain.. dlu yg 3 org tu takde la smpai cenggini... lain anak, lain ragamnye kan.. tp kali ni ngandung, menguji kesabaran aku btol.. hehehe.. yg tu later2 la aku story ye...

sebab pregnant ni la jgk blog aku da lama tak berupdate.. asal nak on lappy je rasa nak muntah.. rasa loya sume ada.. bley cenggitu?? nasib baik kat ofis bley jgk aku ngadap pc tu.. klu tak ada jgk yg kna sound ngan bos kan.. hahaha..

korg tgk gambo2 kat bwh ni.. tak ke geram tgk sume ni?? aku rasa nak beli skrg je.. tp sb tak tau lg boy ke girl kan, so kna la b'sabar dlu.. ikt aku nak beli brg2 girl je.. sb aku nak baby girl... hehehe.. nti bley la dia kawan ngan kakak.. tak la kakak sorg2 je tido kat bilik dia tu kan.. da ada geng r klu dpt baby girl nti... tp scan tak nampak2 lg.. bl scan je, doc ckp baby aku tengah sujud.. dia suka dok nongeng mksd doc tu.. duduk mcm kita dok sujud tu.. gelak je aku ngan en hubby bl doc ckp mcm tu.. lawak btol la bdk sorg ni.. mcm2 peel dia.. tak kesah la boy ke girl ek, yg penting dia selamat, sihat sumenya.. yg tu paling penting..















yg 2 ni aku tak ingat r amek kat blog mana.. jenuh aku godek2 tak jmpa.. nti2 klu jmpa aku ltakkan ye.. comey kan bju ni?? klu da bley jln pakai gaun mcm ni, t'kedek2 je.. adoiii... comey loooooo..



yg ni pun aku lupa.. nti da jmpa aku ltak link nye..

http://littleswardrobe.blogspot.com


siyes comey sungguh bdk ni.. dpt kat aku mmg abis r pipi dia tu aku gigit2.. hehehe.. pkai plak bju kaler merah kan.. fuhhh... comey btol la mu ni... geram aku...

sekian lamanya

Posted by mrs. tarmizi at 12:37 pm 0 comments
lama da tak jenguk blog aku ni... da b'sawang2, siap ada labah2 lg.. hehehe.. bl penyakit mls dtg, cenggini la ghupenya.. ni ntah pe la mimpi smlm, tb2 t'ingat kat blog aku ni haaa.. slalu nya tu bkn tak ingat, tp mls bebeno nak menaip.. bl on je lappy, trus down.. trus rasa mcm mls je nak menaip, nak membebel kat blog ni haaa.. hehehe.. bley cenggitu??
byk bnda nak cite kat cni.. tp later2 la kut.. amek mood dlu.. lgpun tak tau nak start dr mana kan.. so kna la karang mengarang dlu, tapis2 dlu pe yg ptt.. then bru bley publish kan.. hehehe.. ok then... see u later2 ya.. hopefully angin rajin mengupdate aku ada la nti.. insyaAllah..
 

Template Design By:
SkinCorner