Wednesday, 9 June 2010

^ _ ^

Posted by mrs. tarmizi at 2:51 pm 0 comments
have to stop blogging for a while.. so many things kena settle.. ngan kursus nye lagi.. next week kena gi kursus lg.. ngan anak demam da dkat 6 hr.. riso sgt... ngan nak blk b'cuti lg.. woooo.. penat nye...

Wednesday, 2 June 2010

nota ringkas

Posted by mrs. tarmizi at 3:00 pm 0 comments
hari nie entry kuor dua je ye.. mlm td lappy wat hal.. internet pun lemb je.. bengang btol.. mata plak dok asyik nak katup je.. mcm mana tu?? kakakaka.. dkat 44 kali aku upload gambo masakan aku, tak bley2 jgk.. tensen makcik tau!! last2 wat je la 2 entry tu.. huhuhu..
mlm sok cuba lg ye.. hehehe..

black & white

Posted by mrs. tarmizi at 2:00 pm 0 comments
haaa.. yg ni plak aku wat black & white.. nmpak sharp kan.. hehehe.. later2 la aku tunjuk kat cni mcm mana nak wat nye ye.. lupa la plak nak print screen dlu.. hehhee.. tp rmai yg da tau rasanye.. hihihi... aku ni je kut yg bru hegeh2 nak blajar.. kekekekek

edit mengedit

Posted by mrs. tarmizi at 10:00 am 0 comments
before editing

after

ni la keje aku weekend hr tu.. menggodek photoshop yg da lama aku nak godek2 tu.. tp sebab tak pndai + takde masa nak godek2 benda ni, t'bengkalai la kejap.. ekceli aku mmg suko edit mengedit ni ye.. tambah2 guna photoshop.. dlu ms jd tutor kat pusat komputer terror la jgk aku edit mengedit gambo2 ni.. tp bila da 9 tahun tinggal benda tu, lupa abis sume.. skrg ni bru nak jinak2 blk.. coz mmg aku minat gile benda2 cenggini.. dok tgh nak m'cari2 buku photoshop jgk ni.. hehehe..

teknik kat atas ni dipanggil glowing picture... ni pun aku blajar online je.. dok godek2 last2 jumpa ada satu blog akak ni yg ajar tutorial mcm mana nak edit mengedit guna photoshop.. best ooo.. trus aku cuba.. alhamdulillah jd jgk.. time tak jd tu rasa nak nangis pun ado.. hehehe.. nti aku ltak link akak tu kat blog aku ye.. ni nak try edit2 yg lain plak.. hehehe..

Tuesday, 1 June 2010

random picca

Posted by mrs. tarmizi at 4:00 pm 2 comments
nie gamba2 ms ktorg gi siar2 kat tasik putrajaya.. gi siar2 ngan mek & ayah with adik b'adik yg lain.. hehehe.. meriah oooo.. layan gambo je la ek.. mls nak cite pjg2..

peace umi..

da besar da anak dara aku ni.. huhuhu

hehehee.. pasangan gemuks..

abang oiii.. perut tu makin besa la.. hhehehe.. sori ye..

our family's pic







penat suda.. tak larat nak jln.. rehat2 la jap

tgk la si kakak.. gediks sungguh..



dia kata dia anak ayah, sebab muka dia sama ngan muka ayah.. hihihi.. perasan btol bdk ni..





kami berempat

Posted by mrs. tarmizi at 2:00 pm 0 comments
mula2 gambo kakak dlu ye.. hehhee.. ni rasanya last 2 week kot.. ptg ahad.. da bosan2 dok umah seharian, ptg tu kami pun kuar la bwk bdk2 dua org ni g main mainan kat tasik dekat ngan PICC tu.. hilang jgk boring dorg kan... aku ngan en hubby jd pemerhati je.. hehehe.. ok la, layan gamba je la ye.. takde story mori ek.. layanzzzz






ramai org ms ni.. masing2 bwk anak.. masa cuti2 cenggini la nak abiskan masa ngan anak2 kan.. hr keje, blk umah pun hari da gelap.. sian anak2..

sronok jg bdk2.. takde pe2 nak pikir.. mcm ringan je kan kepala otak.. hehehe..



dua org ni lg la ringan kepala otak dorg.. nak pe sume dpt.. tu yg makin ngada2 tu..

time baik.. jln siap peluk2 lg.. klu time gado, b'cakar sakan..

seee.. btol kan aku ckp..

spot kat mana si angah??? hehhee



aku ngan en hubby ralit dok tgk bdk ni.. bru pndai jln agaknye.. sronok sungguh dia b'jalan.. abis pusing padang tu.. hehhee.. comey tau..



bdk tembam.. anak sapa ntah.. tp siyes comey bdk ni.. rasa nak gigit2 je pipi dia.. hehehe.. pndai posing ye.. ralit la aku tgk dia dok posing ngan mak pak dia.. bgs btol..

pe lg la bdk dua org ni..

haaa.. tu ada la benda yg nak cite kat aku ngan ayah dorg tu.. tgk muka pun da tau.. hehehe...

di petang hari jumaat

Posted by mrs. tarmizi at 10:00 am 0 comments
petang hr jumaat tu, lepas je minum petang ktorg kuar gi siar2 kat tasik presint brapa ntah.. da lupa la plak.. hehehe.. kami pegi berlima.. sorg lg tu, si haiqal best frenz si haziq.. kuar pun da kul 6.30, so tak bley la nak b'lama2 kat situ.. abis main2 kat situ, ktorg gi jusco plak.. beli brg skit.. sabtu tu kan mek ngan ayah smpai dr kelantan.. so haruslah membeli belah bg menyambut dorg dtg jauh2 nuuuu.. hehehe.. pas gi jusco, kami gi isi perut dlu.. bdk2 b'tiga ni request nak mkn mc'd.. makan smpai santak perut.. hehehe.. abis makan kmi proceed ke pasar borong plak.. biasa la tu kan.. rutin mingguan.. peti ais pun da kosong, so wajib la gi membeli pe yg patut.. kang ada jgk dapur tak berasap kang.. hehehe..


dkat kul 11 bru ktorg blk umah.. fuhhhh.. letih nye.. ingat blk tu bley la guling2 da.. tak bley jgk... ikan2, ayam2, sotong2 sume memanggil2 aku suh siangkan dorg, suh bersihkan dorg.. hahaha. nak tak nak, wat la jgk sume tu.. nasib baik dpt husband yg ringan tulang nak menolong.. so tak la penat sgt kan.. hehehe.. thanks ye laling...


apa la yg si haziq ni dok ckp kat kwn dia.. mcm nak gado je caranya..

anak dara en mizi..

mak dara en tarmizi.. hehehehe.. nak jgk tu naik buaian.. tak sedo diri tu da gemuks.. hahaha..

with my little princess..

dua sahabat baik..

tiga sekawan..

suko gambo ni.. hehhee.. comey

this toooo...

yg ni lg la aku suka... hahaha..

yg ni jgk!!!

dua merpati sejoli ni selagi takde gambo b'dua mmg tak sah.. dok memekik je dia nak amik gambo ngan ayah dia.. hissshhh.. nyampah

tgk la tu.. gedik je kan..

ok.. abis sudah!!!.. hehehe..

nie gambo yg sempat aku amik sblm kami blk... cntik kan bulan tu.. rasa mcm tak nak blk je tgk bulan ni.. mmg cantik..


pelan2 dia hilang.. sedey..

tinggal sikit je lg..

 

Template Design By:
SkinCorner