Friday, 21 May 2010

sardin & roti arab

Posted by mrs. tarmizi at 2:00 pm
our bekfes on sunday morning.. roti arab ngan sardin masak pe ntah.. tak tau nak bg nama pe.. hehehe.. resipi amek dr my mom.. lauk ni la yg ktorg makan ngan capati ms kecik2 dlu.. klu mak rajin, dpt la makan ngan kari ayam.. klu tak, ktorg ngadap capati ngan lauk ni je la.. heheh.. tapi sodap.. mmg licin la bekfes pg tu kan.. kena plak ada adik2 en hubby, mmg laju la makan ramai2 kan.. hehhee...

roti arab tu aku saja je wat garing2.. sodap skit kan..




SARDIN CIK NORMAH

sardin - 1 tin
bwg kecik - 2 ulas (mayang)
bwg putih - 3 ulas (mayang)
halia - besar ibu jari (mayang)
ubi kentang - 2 biji dipotong dadu
rempah kari ayam babas - 2 sudu
daun kari
air asam jawa


CARA2
-panaskan minyak dan tumiskan bahan2 yg dimayang tadi
-masukkan rempah yg dibancuh dgn sedikit air.. masukkan daun kari.. biar smpai naik bau @ rempah masak..
-bl da naik bau, masukkan kentang yg dipotong dadu tadi.. masak hingga kentang lembut
-masukkan air asam jawa, dan akhir skali masukkan sardin tadi.. hancurkan skit sblm masukkan.. perasakan ngan garam.. settle.. hehehe..

0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner