Sunday, 16 May 2010

not feeling well

Posted by mrs. tarmizi at 10:00 am
lamo aku tak update.. tak brapa sihat la since hr isnin lg.. kepala sakit sgt2.. tak tau nape tiba2 je sakit kepala aku ni dtg blk.. da lama tak menyerang, tiba2 plak dtg.. sakit smpai tak bley nak teleng2.. mcm kena hentak ngan hammer je.. smpai la ke hari ni still lg sakit... bkn setakat sakit kepala je, tangan ngan kaki2 aku sume jadi kebas2.. eeeeeeeeeeeee.. tak tau la nape tiba2 jd mcm ni.. pelik jgk aku.. masa hr pertama tu aku ingat kan kebas biasa2 je, tp makin lama makin kebas.. smpai pegang benda pun sume nak jatuh je... depan2 bos aku pun brg2 yg aku pegang bley jatuh.. nsib baik tak kena tegur kan.. dua tiga kali jgk la jatuh pen depan dia.. hehehe.. msti dia pelik, nape la bdk sorg ni.. pegang pen tak larat ke?? hihihi


aku b'tahan je.. gi klinik pun org ramai sgt2.. cek da darah tinggi, normal je.. semalam tak tahan sangat, aku ajak en hubby gi klinik kat presint 9.. punya la ramai org.. tp sebab da tak tahan sgt, tunggukan jgk la.. doc cek sume tekanan darah, kencing manis.. sume ok sangat2.. sume normal.. takde darah tinggi, takde kencing manis.. dia pun pelik nape la kebas2 sume tu.. so, wat masa ni dia just bg aku ubat migrain ngan ubat sakit saraf... tunggu smpai next week, klu still lg kebas2 kena gi jumpa dia blk.. dia nak wat check up sume2, satu badan dia nak cek.. adoiiii.. ni yg aku malas ni... tapi sebab tak tahan tanggung sakit, kena la jgk aku pi kan.. if tak baik2 lg la..


semalam pun aku t'baring je.. org lain sbuk pi jom heboh.. aku dok baring atas katil.. pas masak2 utk lunch, trus aku cari bilik.. tak tahan lorrr.. tu pun gagah jgk bangun masak.. sian kat en hubby ngan anak2.. update ni pun gagah2 jgk.. doc suh rest.. rest pun sakit aku sama je, tak hilang2 pun.. hmmm.. baik aku bangun, update blog aku yg da nak b'sawang ni.. tahan je la skit2.. hehehe.. klu sakit makan je ubat tu.. hihihi.. tak larat da aku t'baring je.. sian en hubby.. riso dia tgk bini dia ni sakit2 je.. aku ni klu sakit, pantang klu org b'tanya.. mula la nak meleleh je air mata tu.. hehehe.. lagi2 en hubby tanya kan.. lg laaaaa.. kekekeke.. tu blm mak aku tya, klu mak aku yg tya, langsung tak bley ckp gamaknye.. huhuhu...


hopefully, by next week aku da sihat skit.. tak larat nak tanggung da ni.. klu sakit biasa2, tak kisah sangat.. tapi ni mmg lemah, mmg sakit, mmg kebas.. memang2 la.. tak tau nak cakap mcm mano.. tiap kali nak lelap mata, siap mengucap lagi.. riso tido tak bangun2 da nanti.. hehehe.. smpai t'gerak la dalam aty ni, nak mati da ke aku ni.. kebas2 lain mcm je.. hmmm..





jari2 aku yg kebas memanjang.. gigit2 pun tak rasa sakit.. mcm mano tu??

1 comments:

My_Aqeelah on 17 May, 2010 said...

g-ah semenjak pregnant sampai sekarang selalu kebas from pergelangan tgn sampai hjg jari. tak mau baik2. tak tau kenapa. nak jump doc malas. dia kebas kalau buat aktiviti yg sama lama2, nk peluk husband atas motor pun takleh lama2 kebas. tapi lily punya kes tak tau la pulak kenapa. take care li.

 

Template Design By:
SkinCorner