Thursday, 6 May 2010

nasi goreng sardin

Posted by mrs. tarmizi at 3:00 pm





nie bekalan kami anak beranak pg ni.. da 2 hari aku wat bekal utk dorg.. tekak ni da tak tau nak makan pe.. kat kafe tu asyik2 menu yg sama je.. bosan plak.. so sementara mood rajin ada dlm badan aku ni, lebih baik aku masak kan.. bley jgk kami2 ni bwk bekal.. hehehe.. tp masak yg simple sajork.. semalam aku wat cucur udang.. gambo tak smpat nak snap.. lapo sgt, trus ngap masuk mulut.. hehehe.. hari plak aku watkan nasi goreng sardin.. tak penah wat sblm ni, tp penah la tgk dalam menu2 kat kedai2 makan kan.. tak penah order pun.. so pagi tadi aku try wat nasi ni... ada jgk blogwalking kat blog kak ummi.. t'jumpa la resipi ni.. tp yg aku wat ni, aku adjust skit2.. ikt pe bahan2 yg ada kat umah aku tu la.. main campak2 je.. hehehe...



si kakak bl tau aku wat nasi goreng pg tadi, laju je dia nak bwk bekal gi skul.. smlm tak nak plak.. dia tu kan pantang dgr nasi.. mmg antu nasi bdk sorg tu.. hehehe..


NASI GORENG SARDIN

nasi

setin sardin -aku guna yg kecik je.. lenyek2 kasar dlu ye sardin ni

cili kisar

bwg besar & bwg putih - mayang

telur - aku wat scramble egg dlu then bru masukkan dlm nasi tu

kubis & carrot - ni aku tambah je.. hehehe



-tumis bwg tadi.. then masukkan cili tadi.. biar smpai naik bau...

-masukkan sardin tadi.. kaco dan biar sekejap.. perasakan ngan garam

-then masukkan sayur2 tadi..

-pastu bru la korg masukkan nasi plak.. last skali masukkan telur tadi.. tu je.. da siap da pun.. hihihi..

0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner