Saturday, 1 May 2010

my routine

Posted by mrs. tarmizi at 10:00 am
korg bosan tak klu setiap hari asyik wat the same things je.. tiap2 hari bnda yg sama jgk korg kena wat.. adddoiiii.. tensen kan?? aku ni da rasa nak termuntah da wat benda2 yg sama je setiap hari.. tp nak wat mcm mana kan.. nak tak nak wat la jgk.. da tu tanggungjawab kita kan.. ko nak termuntah ke, nak pening ke, ko kena wat jgk.. hehehe..


mcm aku, dlm kepala ni da set da jadual aku hari2.. hahaha.. ingat bdk2 skolah je yg ada jadual, mak budak pun ada jadual tau.. hihihi.. jadual aku start dr bangun tido smpai la da tido balik mlmnye, baru la abis tugas2 aku.. macam mesin kan.. klu la badan ni guna bateri, msti asyik low je bateri tu.. wakakaka..


rasanya sume ibu2 bz & tak menang tangan kan nak uruskan sume2 keja2 tu.. bkn aku sorg.. bl da nama je isteri & ibu, automatically tanggungjawab korg byk sgt2.. nak uruskan anak la, suami la, rumah.. mcm2 la.. tp takpe.. it's ok.. sebab pe yg kita wat, sume tu dapat pahala.. ada ganjarannya kan.. cuma nmpak dgn tak nmpak je.. hihii...


routine aku hari2 sama je.. kat ofis ngan keje2 kat ofis.. blk umah keje di umah plak.. memasak, membasuh, mengemas.. tp alhamdulillah, en hubby sama2 tlg aku wat keje2 ni.. so sedikit sebanyak tu kurang la skit beban keje aku kan.. tq ye laling...


da selesai sume2 keje tu, malamnye bley la aku lepak2 kan.. tp bila mlm plak, after kids da masuk tido, masa ni la aku da start nak bkak lappy.. hehehe.. nak update blog ko!!!.. skrg ni mmg routine aku da mcm tu.. dlm kul 9 lbh ke atas tu mmg aku dok asyik ngadap lappy.. dok tekun wat entry utk esok2nye.. skrg ni aku wat auto publish je.. takde live entry da.. tak sompet yo.. so baik aku wat auto publish je.. hehehe.. soknye tu kat ofis da bley concentrate ngan keje ofis plak kan.. kang ada plak yg ckp aku ni makan gaji buta klu asyik dok update blog kat ofis.. hahaha.. en hubby plak sementara aku dok update blog, dia layan la bola dia tu.. asyik channel sports je.. hihihi.. ok la jgk kan, tak la dia bosan tgu bini dia yg kemaruk nak blogging tu.. at least ada jgk benda dia nak layan sementara aku wat blog.. klu tak mau dia tarik muncung dia panjang2 kan.. hehehehe..


tu la routine aku hari2.. keje kat ofis.. blk umah keje kat umah plak.. tp still nak blogging.. hehehe. saja suka2.. da jd mcm diari plak kan.. msti nak kena update kat cni.. hihihi.. tak kesah la pe pun.. yg penting aku HEPI!!.. hehehe..

aku tutup entry ni ngan gambo bdk kecik comot sorg ni.. hehehe... tak tau pe yg aku bebel hr ni.. yg aku tau, aku nak cri something yg different plak utk hari2 esoknye.. bosan la klu hari2 routine nya sama je.. nak cri benda lain plak.. biar ada kelainan skit kan.. hmmm... nak wat gapo ye??? i mean aku kena gi kelas2 baking ke, kelas blajar wat chocolate ke.. something like that la.. so ada la kelainan skit kan.. tak la statik je hidup aku ni.. hihihi.. still thinking.. :-)



0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner