Thursday, 27 May 2010

jom baca novel jom

Posted by mrs. tarmizi at 2:00 pm
haaa.. ni la novel2 yg aku rembat kat popular JJ equin kelmarin.. da lama gile aku tak beli novel.. aku ni antu novel ok.. klu dpt novel, tak makan pun takpe kut.. hehehe.. tp tu dlu la, klu skrg aku wat perangai mcm tu lg, mmg kena seligi la ngan en hubby kan.. asyik dok ralit bc novel, smpai dia ngan anak2 kelaparan, mmg cri nahas la tu.. hehehe.. baca, baca jgk keje lain still jln ok.. hehehehe.. ekceli aku mmg suka m'baca.. ingat lg masa aku ngajar kat sek ren kat manjung dlu, aku pemenang anugerah pertanding membaca.. hehehe.. cikgu2 lain, murid2 sume kalah ngan aku.. hehehe.. sila bangga sekejap ye.. kakakka.. guru besar siap adiah kan aku RM100, sebab dia da janji sapa yg paling byk membaca dia akan adiahkan something.. hehehe.. best2.. msti dia tak sangka aku yg akan menang kan.. sb tu dia tak prepare pun beli adiah pe2.. msti dia ingat murid2 yg menang kut.. last2 murid tua yg menang... hahaha.. nak tak nak, kna la bg jgk kan.. da janji, mana bley lupa.. huhuhu.. tak ingat da brapa byk buku aku bc ms tu.. buku rekod bacaan aku mmg penuh dlu la dr yg lain.. laju je abis buku tu aku rekodkan.. yg org lain punya dok kosong je lg.. hehehe.. bley katakan every weekend aku heret anak2 aku gi perpustakaan awam kat manjung tu.. pinjam buku, novel.. skali ngan anak2 aku t'jebak.. t'jebak bnda baik takpe kan.. hehehe.. start dr aku smpai la ke anak aku yg kecik tu siap ada kad utk pinjam buku lg.. ktorg jd ahli kat situ.. huhuhu.. tiap sorg bley pinjam 2 buku... haaa pakat dok angkut la buku2 tu.. hehehe.. tp best.. anak2 aku pun join skali ngan hobi umi dorg ni.. gud3.. tp kat cni, aku tak tau nak cri kat mana perpustakaan awam ni.. tu yg da kurang skit nak membaca.. ni nak smbung blk hobi aku yg lama tu..



aku beli novel ni.. KASIH KE SYURGA.. tak abis bc lg.. tp dr sinopsis nye, mmg best r cite ni.. ada unsur2 islam.. i like... hehehe.. cite psl Raihana, sedara baru.. wpun sedara baru, tp keimanan dan ketakwaannya mengalahkan org islam yg lain.. si yusuf plak da jatuh aty ngan si raihana ni, tp disebabkan kejahilan dan kekerdilan dia, dia malu utk mendekati raihana.. haaa tu la serba sedikit citenya.. nak cite panjang2, den tak abis baco lg nie.. hehehe.. gi cri kat kdai buku ye.. murah jo.. RM18 je haa... hehehe..



haaa yg ni plak novel kedua yg aku beli.. CINTA TIADA AKHIRNYA & DURI..


CINTA TIADA AKHIRNYA nie sambungan dr novel Ombak Rindu.. best cite Ombak Rindu ni.. sedey.. cite antara Hariz dan Izzah yg berkahwin secara rahsia.. si Izzah ni wife kedua si Haris.. si Izzah plak best frenz ngan wife pertama si Hariz ni.. wife pertama dia g oversea, smbung study.. tgl dia sorg2 kat mesia.. lonely kut, tu yg kawen ngan si Izzah ni.. hehehe.. tu je la skit2 cite nya dlm novel yg first dlu.. yg t'baru ni aku tak bc lg ye.. so, tak bley la nak cite pjg2.. hehehe


DURI nie plak cite psl si Sufi, gadis yg hidup penuh ngan konflik dan cuba utk membalas dendam pd musuhnya.. pun aku tak sempat nak baca lg.. so nak cite detail sgt tak bley la.. hihihi.. sinopsis dia pun bgtau gitu2 je.. klu nak tau jgk, gi cri kat Popular ye.. kekekeke... RM19.00 sajork..



ok la, stop kat cni dlu ye.. nak baca novel ni.. hehehe.. daaaaa!!

1 comments:

yaTy ♥ on 31 May, 2010 said...

eh, cinta tiada akhirnya ngan duri tue dia da satukan ek..
dlu dia jual asing2..
ngeng tau..
bazir je beli dua-dua novel..

 

Template Design By:
SkinCorner