Sunday, 9 May 2010

hepi mothers day

Posted by mrs. tarmizi at 10:00 am
SELAMAT HARI IBU TO BOTH OF THEM.. my luvly moms.. skrg ni aku da ada dua mak.. hehehe.. sorg mak, sorg lg mek.. hihihi.. sayang sgt2 kat dua2 mak aku ni.. b'beza perwatakan.. sorg garang, sorg lg lembut je.. ckp pun pelahan je.. kdg2 aku tak dgr pun dia ckp pe.. hehehe. very sopan santun.. tp dapat menantu mcm antu kan... hahaha.. tp depan dia aku behave ok.. sopan gitu.. blakang dia, tocang aku pun naik la.. hahaha..


klu ngan mak aku @ puan normah tu, tak pyh la ko nak sopan2 kan.. mmg kena sepak je la ngan dia klu ko nak tunjuk2 sopan ngan dia.. takde maknanye.. hehehe.. dia da tau da perangai anak sulung dia ni.. mmg gediks je.. anak da 3, tapi perangai tak bley blah.. lagi2 klu da jmpa adik beradik aku.. lg la havoc kan.. dorg kan klu aku tak blk kampung lama, msti mesej2 tya tak balik ke mgu ni?? issshh.. rindu la tu.. hahaha.. klu si emy siap ckp lg, mmg r rindu.. rindu kat gelak hang tu.. hehehe.. aku kan gelak mcm langsuir lg.. yg dia plak kuat wat lawak.. pe lg, kuar la gelak aku yg ala2 sopan santun tu.. hahaha.. mcm mana la ek klu aku dpt transfer ke sabah sarawak nun.. confem dorg2 ni nangis kan?? hahahha.. perasan sndiri je ye.. hihihi..


garang2 mak aku pun, tp dia la the best mom in the world.. cayang sgt2 kat dia.. klu takde dia, takde la aku kat dunia ni.. dan sebab dia la, aku adalah aku hari ni.. dia byk b'jasa ngan aku.. tak t'balas budi dia.. tak tau la mcm mana aku nak balas budi mak aku ni.. yg mampu, doa yg t'baik utk dia di dunia & juga akhirat.. moga2 dia diberikan kesihatan yg baik.. moga dia dicurahkan rezeki lebih2 lagi..hihi..


ingat lg masa aku kecik2 dlu.. mak aku tgh masak kat dapur, aku plak siyok je dok layan tv... datang2 mak aku, trus dia ketuk tangan aku ngan senduk kayu tu kooooo.. trus la menjerit2 aku kan.. sebabnye pe tau?? sebab aku tak tolong dia kat dapur.. ekceli dia bkn nak suh aku tolong sgt pun, tp dia nak aku ni tgk dia masak kat dapur tu.. means dia nak aku blajar wat keje2 umah.. da nama pun org pompuan kan.. tu la kenangan yg aku tak lupa smpai ke hari ni.. nasib baik jgk la dia ketuk aku masa tu kan, klu tak smpai ke hari ni aku tak reti wat keje2 dapur.. hahaha.. thanks mak...


nie plak my mother in law.. tak mcm MIL pun, da mcm mak sndiri je... hehehe.. best oooo mak mentua aku ni.. sporting abisss.. tak byk cakap.. diam je.. senang cite kan.. tak la aku susah aty sgt.. kena dpt mak mentua yg byk sgt songehnye, mau meroyan aku ni.. hahaha... sama la ngan pak mentua aku tu.. sume snang cite... takde la nak bising2 pun.. yg dia tau gelak je.. hahaha.. bley la geng ngan menantu antu dia yg kuat gelak ni.. hehehe.. kita lawan gelak ye.. pe pun aku syukur sangat2 dpt kuarga yg mcm dorg ni.. very2 understanding.. sangat2 la baik.. alhamdulillah sgt2.. rasa mcm terharu plak bl dia dorg dapat trima aku ngan anak2 aku.. tak pnah nak b'sungut pun dpt menantu mcm aku ni.. hehehe.. dpt plak cucu2 instant yg nakal2 kan.. hehehe.. mcm mana dorg layan cucu2 dorg yg lain, mcm tu la dorg layan anak2 aku... takde beza langsung2.. mungkin ni la hadiah yg Allah bg utk aku dan anak2 aku.. wpun bkn kuarga yg kaya raya, tp dorg kuarga yg kaya dgn kasih sayang.. tu lebih penting bg aku.. love them sooo muuccchh... thanks for everything... aku doakan yg t'baik utk mereka.. moga diberikan kesihatan yg baik, moga dipermudahkan segala urusan mereka.. amin...




*tak lupa juga SELAMAT HARI IBU kpd sume ibu2 di dunia ni.. t'masuk la aku ye.. hehehe.. wish utk diri sendiri.. hahaha...

0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner