Monday, 3 May 2010

beringatlah

Posted by mrs. tarmizi at 4:30 pm
pas bekfes semalam, mak aku trus cargas masuk dapo masak utk lunch plak.. dia masak asam pedas terubuk... fuhhh.. sodap tu.. aku la yg gedik nak makan asam pedas ni.. siap pagi2 tu bgn trus gi pasar ngan en hubby, cri ikan ni.. dapat la beli 2 ekor.. siap suh mak aku masak lebih lg.. nak bwk balik putrajaya.. hahaha... tak pyh la aku masak utk lunch ktorg nti kan... bijak tak aku?? kakakakaka... saja je prepare awal2.. riso smpai kl lmbat.. da penat plak nak masuk2 dapur kan.. hehhee.. alasan t'baiiiikkk punyoo... huhuhuhu....


otw blk putrajaya tu, ktorg gi ipoh dlu.. nak melawat jiran mak aku yg skrg ni tgh koma.. sebab2 dia koma?? darah tinggi!!! terkejut aku ms adik aku cite psl makcik ni.. dr kecik aku ngan dia.. smpai la skrg ni, anak masing2 da b'kahwin b'cucu da pun.. ingat lg ms aku sekolah menengah dlu, tiap2 kali bulan pose msti dia suh aku tlg dia wat biskut2 raya yg org2 tempah ngan dia.. mak aku pun bg green light kan.. hehehe.. so tiap2 hari blk je dr skul, rehat2 jap trus siap2 gi umah dia.. nak tlg dia wat biskut raya... sronok dpt wat biskut ni.. khusyuk je.. tapi kdg2 ngantuk jgk oooo.. da la beribu2 tempahan dia.. kdg2 smpai nak termuntah pun ada aku tgk biskut2 tu.. hahaha..


tapi tu sume da jd kenangan.. skrg ni makcik milah ni t'baring je kat atas katil.. koma da 4 hari.. acik ni tender kantin skolah kat taiping.. so mmg dr pg smpai la ke petang dok sbuk je kat kantin tu.. weekend plak dok sbuk ngan tempahan kenduri, katering, bagai2 la.. mmg takde rehat utk dia ni.. asyik ngan keje je kan.. so hr khamis hr tu, ms dia dok tgh sibuk2 nak prepare makan utk bekfes bdk2 skolah tu, dia jatuh.. trus kena strok.. husband dia anta gi private hospital, tp dorg da tak nak trima.. sbnye ada pendarahan kat kepala dia.. so trus dorg anta ke hospital ipoh.. smpai2 je trus doc tolak masuk bilik operation.. trus operate kepala dia nak kuarkan darah beku tu.. abis dibotakkan kepala dia.. lepas je operate tu, trus dia tak sedar smpai hr ni.. sedey tgk dia mcm ni.. dr sorg yg cergas, aktif sepanjang masa trus t'lantar mcm ni.. doc bg masa smpai hari selasa ni je, klu dia tak sedar jgk, dorg nak cabut je mesin2 yg support dia sekarang ni, wayar2 yg byk2 tu... Allah.. t'sentak aku dgr mak aku cite.. eeee.. tak bley la... tak tau aku nak ckp mcm mana.. cuma aku bley doakan je utk dia..


insaf aku bl tgk makcik ni.. trus mcm da kat dunia lain.. takut pun ado.. mana nak tau kan, ntah2 sok lusa diri kita plak.. trus aku ckp kat mak ngan en hubby.. klu2 dorg pasni sakit2 ke cepat2 la gi spital.. riso aku.. tp korg nak tau, en hubby plak bahasa kan aku... dia ckp pe tau??? 'sayang tu pun klu sakit2 kepala nti, tak pyh la gi spital ye.. rehat2 je kat umah.. nti dia baik sndiri la tu'.. aku trus senyap.. hampeh btol la.. di bahasakan aku plak.. huh!!! hahahah.. tp mmg btol pun dia ckp tu.. aku ni degil oooo.. plg takut mau pi spital.. heheheh... sanggup lg baring tahan sakit kepala dr gi spital tu.. tp pasni, tak berani da aku.. mmg trus gi spital la klu da sakit2 kepala tu.. riso jgk.. sb sblm2 ni pun aku da ada rekod darah tinggi.. cuma tak teruk sgt je.. so, pasni kena la b'jaga ye.. hihihi...


so, kita sama2 la jg kesihatan ye.. skrg ni mcm2 sgt penyakit.. tiba2 je.. tgh sihat2 pun bley jatuh, bley mati... kita tak tau bila masa kita.. pe yg bley kita wat, just usaha dan jg kesihatan masing2.. insyaAllah...

utk family cik milah, kami sekeluarga doakan semoga dia cepat sembuh... sian aku tgk anak2 dia tadi.. :-(



0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner