Thursday, 1 April 2010

mulut puaka

Posted by mrs. tarmizi at 5:34 pm
haaaa.. korg nak tau tak?? hr kenduri umah aku ni, tgh2 mak andam dok mentouching muka aku ni, dtg la sorg mak sedara aku ni.. dia adik abah aku.. ekceli aku mmg tak ngam pun ngan mak sedara aku ni.. sb nya mulut dia mcm puaka!!!!.. mmg tak bley btol la aku ngan dia ni.. ada je yg tak kna.. nak kt anak dia kawen ngan org yg elok2 sgt, kaya rayo, hensem mcm aaron aziz, tak la jgk kan.. siap menantu dia lebam sebelah ada la.. pelik aku nape dia anti sgt ngan aku ni.. kenangkan dia tu mak sedara, aku diamkan.. klu org lain, mmg aku da penumbuk sebijik kat muka dia... bl ingat2 blk pe dia ckp hr tu, panas je telinga aku ni.. rs nak tenyeh2 je... huh.. geram ni.. berapi da telinga aku.. hahhaa


citenye mcm ni, ms tgh makeup tu.. dia nak msuk tgk pengantin yg mana satu dlm bilik tu.. so, dia pun ckp la.. 'tepi skit. nak tgk pengantin yg mana 1 dok makeup ni'... mak andam aku pun beralih la skit kan.. skali bl dia nmpak aku, bley plak dia ckp cenggini 'oooooo.. pengantin anak dara ni ke. hehehehe'.. smbil gelak2 ko.. panas tak???? aku ms tu darah sume da naik ke muka.. mmg darah tgi da aku ms tu.. trus aku diam mcm batu.. skit pun aku tak b'sore... air mata da nak kuar da.. tp tahan, sb makeup skit lg je nak abis.. kang tak psl2 kna makeup lg skali plak kan...


da 2,3 kali dia sound aku cenggitu.. dlu ms first2 aku jmpa bodyguard aku ngan sedara2 lain pun dia sound jgk.. kali ni hr aku kawen pun nak sound jgk.. ye, aku tau aku ni JANDA... tp slh ke aku?? aku tak kaco org pun kan?? tak amik laki org pun.. dan seumur hdp aku sekupang pun aku tak pnah nak mtk ngan dia.. tak pnah la nak mtk sedekah pun ngan dia.. nak ngadu susah lg la jauh skali.. da la dtg kenduri org, pastu sound2 mcm tu.. bagus sgt ke ko tu??? lps dia kuar, aku punya mulut mcm bertih jagung la kan.. smpai mak andam tu ckp, 'nape along tak ckp ke dia td, ADA AKU KESAH???' hahahah.. ktorg bantai gelak tak hengat...


smpai hr ni pe yg dia ckp kat aku, msh t'kesan lg.. mmg aku ingat smpai mati.. yg aku marah sgt, sb dia tak pnah nak amik tau lgsg sejarah2 aku sblm ni.. nape aku jd janda n sume2 tu la... tp suka2 aty je nak sound aku cenggitu kan.. pe mslh ko aku pun tak tau.. aku cb nak respect dia, tp tak bley la.. tawar da aty ni.. just b'bahasa cenggitu je la.. mak aku nasihat, jgn tunjuk sgt kita benci kat org tu.. nti dia kecik aty.. aku ni takde aty ke?? suka2 ko je kan nak sound mcm tu.. aku wat kenduri tu pun tak mtk sesen duit ko.. ko pun sesen pun sponsor kan?? so diam2 je la.. dtg mkn, pastu blk r.. klu ye pun ko tak nak doakan kebahagiaan anak sedara ko ni, mulut tu jgn r mcm longkang...


tp ngenangkan mak abah aku, aku try be nice ngan dia.. senyum2 wat pemanis muka je la.. dlm aty, still panas lg kan.. hehehe.. sabo2..

0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner