Sunday, 25 April 2010

deko2 with en hubby

Posted by mrs. tarmizi at 10:00 am
aktiviti ktorg this weekend?? takde wat gapo pun.. dok umah jo.. cuma en hubby ngan adik2 dia with our kids kuar gi jmpa dealer kete.. dorg da wat appointment nak jumpo.. aku tak ikt pun.. perut ku meragam.. tak sdap badan.. so stay kat umah je la... layan tv pastu tido.. hehehe... pas dorg blk ptg tu, trus wat projek yg slama ni asyik tertangguh je.. mendeko umah.. da brapa bln dok umah ni, dinding kosong je.. tak feel lgsg.. hehehe.. so kebetulan ada adik2 en hubby, bley la dorg tlg pe yg patut kan.. b'sungguh2 la dorg m'drill dinding sume.. hihi.. aku?? aku bg arahan je.. hahaha.... aku kan mandor.. wakakaka... jgn mare ye en hubby... hihihi...


gambo separuh je ye.. seksi sgt.. hehehe..
frame ni adiah wedding ktorg.. from staff2 pej KSU.. thanks yo...

jam pun bru nak letak ye.. slama ni tgk la jam kat astro tu je.. hahaha.. thats frame dr adik aku yg jauh nun di sabah.. da lamo da frame ni.. tp bru nak gantung..

ni plak dr katering tmpt ktorg slalu order makan2.. tima kasih ye.. hehehe..




haaaa... ni plak menu dinner ktorg mlm semalam.. ekceli ni utk makan petang.. tp sb asyik dok sibuk mendrill, lupa nak goreng.. hahaha.. da pas maghrib tu baru la hegeh2 nak goreng.. makan utk dinner je la trus.. aku wat meehoon lada hitam.. dpt idea dr blog kak hana.. klu kat tempat aku, ktorg panggil meehoon singapore.. sodap.. buat sepeket, abis licin.. adik2 en hubby suko makan.. alhamdulillah.. nsb baik la pe yg aku masak utk dorg, kna ngan tekak dorg ni.. kan org kelate, riso la tak mkn pedas2 ni.. aku plak pantang makan bnda2 manis.. tak minat btol.. tak feel la makan manis2 ni.. hahaha.. kalo pedas2, baru layan kan.. hihihi...

ni sayur yg aku masukkan dlm meehoon tu.. aku klu goreng meehoon mmg suka letak kobis.. sdap!!! hehhee.. saja je tambah cili hijau yg bulat2 tu.. bg colourful skit meehoon tu.. bru menarik kan..

fish ball & geng2 nye..
da siap!!! hias la skit ngan telur yg dipotong2.. tgk telur tu, trus lapo lg.. hahaha..




MEEHOON SINGAPORE
-meehoon - rendam dlu ye
-fish ball & kwn2
-udang
-carrot
-kobis
-cili hijo yg bulat tu
-lada hitam - tumbuk ye
-*sebiji bwg merah
-*4 ulas bwg putih
-*udang kering
-sos tiram

*blender kan sume bahan2 ni.

-goreng udang smpai kemerah-merahan skit.. masukkan bahan* tadi.. biar smpai naik bau skit..
-masukkan sos tiram ngan lada hitam.. masukkan fish ball & kwn2nye... kaco kan.. jgn plak lupa perasakan ngan garam ye.. kang tawar la plak..
-masukkan sayur2 tadi.. aku suka klu sayur tu masak btol, tak suka klu sayur half cooked.. t'pulang pd korg la ye nak mcm mana sayur tu..
-last bru masukk meehoon tadi.. da siap.. bley la hidangkan ngan telur yg dipotong2 tadi.. bley jgk klu korg nak makan ngan sambal kicap.. lg mengancam.. mmg berpeluh2 la.. hihihi..

0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner