Wednesday, 31 March 2010

^ ^

Posted by mrs. tarmizi at 2:52 pm 0 comments
tak tau nak ltak tjuk pe utk entry ni.. so aku just ltak simbol kat atas tu.. takde mksud pe2.. hehehe.. kepala pun tgh blur2 ni.. sambungan entry smlm, byk sgt gambo2 yang nak upload.. da la hegeh2 internet ni.. sabo je la.. gambo2 ni sume pas blk dr akad nikah.. trus blk umah mak sb mak da siapkan mkn2... pas mkn2, ada tukar2 cincin between aku ngan mizi.. aku lupa plak nak bwk cincin dia ms g akad nikah tu.. hehehe..


nie kat luar masjid before nak gerak blk.. hjn lebat tu.. pas je abis akad, hujan trun lebat gile2.. hujan rahmat kt org tua2.. heehe.. alhamdulillah..
haaa.. da tukar2 pun cincin.. hehehe

with my FIL & MIL.. heheh..

kazen aku yg join skali wedding ni.. ktorg kawen serentak

ni ngan mak sedara kazen aku.. penang mari.. hehehe..


Tuesday, 30 March 2010

akad nikah (part II)

Posted by mrs. tarmizi at 3:46 pm 0 comments
hehehe.. siap ada part2 lg kan.. sj je nak bg entry byk skit kan.. cover blk yg tak update sblm2 ni.. hahaha.. part II ni tak byk sgt nak menceceh, layan gambo je la.. gambo2 ni sume pas da settle akad nikah.. da settle solat sunat.. selesai sume2 la.. da selesai sume2 tu, tak reti2 lg ke nak amik gambo kan.. cameraman aku pun da dok t'pacak dr kul brapa lg.. hehehe.. so korg layan gambo je la ye... hihihi..


cincin utk batal air sembahyang.. blakang tu mas kawen aku.. duit tu tak tau la nak beli pe.. bodyguard aku ckp tgu bln 10 ni, nti dia topup skit lg.. bley la aku beli gelang bling bling.. hahaha..
aku suka time ni.. dpt duit oooo.. hehehe.. tq ye cayang.. nti bg lg tau.. hihihi..

sarung cincin.. ms mula2 bli hr tu, cincin ni gile ketat ooo.. tp ms sarung ni da longgar.. peace.. suka sgt2.. maksudnya??? aku da kuwus.. wakakaka.. jari je yg kurus..

sweet.. hehehe..

huhuhu.. part ni i like.. wohohohoho.. bodyguard aku lg suka la tu.. huh...


settle sume.. now sesi b'gambo with cousin aku yg sm kawen ngan aku.. n makcik aku yg setia menjadi peneman aku.. and of course my little angle.. hehehe..





hubby & wifey

Posted by mrs. tarmizi at 11:41 am 0 comments
12hb mac 2010, lbh kurang 4.30 cenggitu la.. ms tak ingat sgt la..hehehe.. dgn sahnya aku jd isteri kpd my bodyguard aku.. hehehe.. skali lafaz je tau.. caya la.. tahniah2.. tp sblm akad tu kan, sndiri mau ingat la.. muka pucat tak ingat punya.. huh.. nmpak sgt cuak.. hihihi.. aku?? steady je.. hehehe.. pdhal dlm aty ni b'debar2 jgk oooo.. takut.. gediks je kan... hahaha..


hubby aku punya turn no 2 last.. lg la debar2 tgu kan.. tp pe pun, alhamdulillah, sume nya da selamat.. sumenya b'jln ngan lancar.. hepi sgt2.. especially mak abah aku.. nmpak sgt dorg hepi.. ni je la yg dpt aku bg utk dorg.. nak bg duit ribu riban, tak mampu... just bley bg dorg hepi je.. sedey la plak :-(... tp siyes, mmg aku bley nmpak dorg hepi.. t.hari jumaat tu smpat lg aku pot pet pot pet ngan adik b'adik yg lain, t'masuk la mak aku.. smbil2 dia dok masak utk rombongan laki2 mkn jap lg.. mak aku cite la byk sgt ujian dia nak wat knduri ni.. mcm2 kerenah, mcm2 cite yg dia dgr.. tu tak t'masuk lg org kutuk2 aku kan.. biasa la.. janda nak kawen, mcm2 la mulut org b'cite.. tp ktorg pekakkan telinga je.. hmm.. mulut manusia kan, ada yg mcm longkang, ada yg mcm puaka... mcm2.. tp mak aku ckp dia tak kisah sume tu.. dia tak kisah pun pegi memanggil org knduri dlm ujan.. dia tak kisah wat sume tu.. yg penting dia hepi.. dia kt 'mak tak kisah pun, sb aty mak manyak hepi'.. bley wat lawak lg tu.. hahaha.. menitik air mata aku dgr dia ckp mcm tu.. sedey oiiii.. thanks mak.. Allah je yg dpt balas jasa mak ngan abah.. amin...





menunggu dgn penuh debaran.. perasan tak muka dia monyok je.. hahaha.. tkt la tu.. hihihi..


abah.. ni ms dia wakilkan tok kadi tu utk akadkan aku..


jeng jeng jeng... hehehe.. ketar2 tak tgn tu?? hahaha..



sah!!!.. alhamdulillah... :-)


akad nikah - part 1

Posted by mrs. tarmizi at 10:47 am 0 comments
aku akad nikah 12hb mac 2010.. tarikh keramat tu!!! hihihi.. lepas solat asar ktorg da kna ada kat masjid maimun.. akad nikah beramai2.. tak silap aku ada 9 psgan tmasuk ktorg.. hehehe.. meriah seyy...

entry ni aku ltak gambo2 je la ye.. ni after make over muka aku yg buruk tu.. hahaha.. adik aku si emy tu yg ckp ye.. pas je abis make up dia t'kezut tgk muka aku.. trus dia ckp, 'along!! ni ke muka hang buruk sblm ni?? wwaaaa.. tak cya la aku!!! hampeh je kan.. dia kt aku buruk!!! kuang ajaq la tu.. hahaha.. kakak hang jgk kan buruk2 pun.. wkakakakak..

tp seriously, mmg totally b'tukar la muka aku pas makeup ni.. ekceli 3 hr sblm kenduri, mak andam yg ktorg da tempah tu, cancel plak.. bley plak last2 minit cenggini nak cancel kan.. aku kat cni da gelabah.. sapa la nak mentouching muka aku nti?? adik aku ckp dia settle kan nti.. yg aku siap ckp lg, aku nak org tu make up kan aku before hr akad nikah.. aku nak tgk mcm mana make up dia.. ok ke tak.. aku tak nak org tu makeup aku jd mcm burung antu je.. adik aku punya la bising.. dia ckp aku byk songeh okey!!! msti la byk songeh.. nak kawen oooiii, bkn main masak2 ye.. hahaha.. tp tawakal je la bl sume org ckp mak anda ni makeup mmg lawo..

ptg nak akad nikah tu pun aku still lg tawakal menadah muka aku kat dia.. dlm aty da debar2 da.. pe la jd ngan muka aku nti ni.. hahahah.. aku mtk cermin nak tgk pun dia tak kasi.. dia ckp da settle nti bru bley tgk.. lg la aku cuak kan... hmmm... sabo je la...

skali bl da siap... woooowww!!!.. cntik2.. aku ska.. mcm light2 gitu.. tak la selepong mcm tepung gomak kan.. hehehe.. rmai yg puji makeup dia cntik.. bkn puji aku ye.. wakakaka.. skali la kan??? hahahha..











tu je la gambo2 nye ye.. blakang tu pengapit setia aku.. nak touching2 dia pun tak smpat lg.. hehehe.. tgh tgu turn la tu.. heheheh..

rewang

Posted by mrs. tarmizi at 10:16 am 0 comments
keesokkan paginya, lps ngemas blk pengantin, aku, adik b'adik aku + makcik2 aku merewang.. hehehe.. kt org bkn gi merewang b'jln2 tu ye.. ktorg merewang wat goodies utk tetamu.. packing goodies utk kwn2 dan tetamu vip... ada tetamu vip ke?? hehehe.. ado je.. kwn2 sedara mara tu tetamu vip la.. klu takde dorg2 ni, tak happening la majlis tu nti.. hahahha...


haa.. ni kotak goodies utk kwn2 aku.. ada 2 kaler.. pink ngan kuning.. pink da semestinya la kan.. da tema pun pink putih.. hehehe.. kuning ni tak tau sb pe.. wakakaka.. da mak beli kuning, bedal je la..




haaa.. ni antara goodies yg ada dlm kotak tu.. telur puyuh.. sorg 3 bjk.. klu dtg anak beranak, dpt sorg sekotak.. blk umah da bley wat smbal telur puyuh da.. hahaha..


pe lg dlm kotak tu ek?? ktrog pack kuih muih.. ada baulu ikan.. dpt sorg sekor.. pastu ada 3 jenis kuih lg.. yg dlm plastik tu kuih muih la..


ni sarang burung td.. aku bli kat nilai.. comey kan.. i like..


haaa.. ada buah jgk ye.. buah ni disponsor oleh maksu comey ku.. byk oooo dia sponsor.. tak t'balas jasa dia..hehehe.. yg pink tu sapu tgn..


pastu ada gula2.. yg ni utk bdk2 la kan.. mak pak da dpt kuih2 ngan buah, gula2 ni bg la kat anak2 ye.. jgn sume korg nak bedal plak.. hihi... utk mak pak bdk ktrog bg puding mangga.. sodap.. so dlm kotak ni sendat ngan brg2 ok.. mmg penuh gile.. hopefully tetamu2 yg dtg tu puas aty la ngan goodies yg tak seberapa ni.. :-)




yg ni plak utk org2 yg marhaban.. kaler hijo.. cntik kaler dia.. hihihi...

yuhuuuu

Posted by mrs. tarmizi at 9:50 am 0 comments
yuhuuuu.. hehehe.. lama gilos tak update kan.. hahaha.. nak kt bz tu ada la skit2, tp faktor utama adalah MALAS.. heheheh.. dr hari ke hari nak update, tp bl da login bley plak aku logout sb malas nak menaip.. hehhee.. bley cenggitu??? huhuhu... lgpun tak tau la nak mula dr mana.. byk sgt entry nak wat.. hehehe..

so hr ni aku mulakan ngan hr pasang pelamin ye.. pasang pelamin ni hr khamis, 11hb mac lps.. aku da kat kpg ms tu.. kan aku blk hr rabu mlm.. dorg dtg pun da ptg.. time ni aku ngan yg lain dok sbuk mengangkat sofa mak aku tu pindah ke umah sebelah.. tumpang kejap... hehehe. takde tmpt da nak letak brg2 mak aku tu.. byk sgt.. eeeeeee... da la berat nak ngangkat.. jenuh la ktorg..


haaa.. ni la orgnye yg pasang pelamin... namanya ogy.. from ogy's bridal.. ktorg sewa pelamin, bju2 sume dr butik dia la.. harga very reasonable... sb kwn adik aku kut.. hehehe. so dpt la diskaun kan.. huhuhu... save budget aku... wakakaka..



khusyuk je dia wat keje.. ralit je ktorg tgk.. hehehee...



haa.. ni da separuh siap da ni.. tak sabo nak tgk.. hehehe.. tp bley plak time ni bpk aku blk.. bwk ikan keli b'guni2.. adoiiii.. nak kna pesiang la tu.. aku la yg jd mangsa.. hissshhh... tak adil btol... pengantin mana bley wat keje kan. hahaha.. ayat gediks je.. hihihi

t'paksa la jgk menyiang ikan keli yg b'karung2 tu.. eee.. nape la abah aku gi amik byk2 sgt ikan keli ni.. amik skit2 da la.. abis bau hanyir stu bdn aku.. hangin je..

da siap psg sume, ogy pgl aku.. suh tgk pelamin yg da siap tu... skali ko, taraaaa... t'kezut aku tgk.. gile punya beso.. penuh hall bpk aku tu..hahah.. mau bsg org tua tu.. hihihi..

simple kan.. tp cntik.. aku ska.. especially kat lampu yg tgh2 tu.. tak nyala la plak ms ni.. kaco btol.. ekceli yg ktorg plh design mcm lain, tp ogy ni plak dpt idea bru.. trus dia apply kat pelamin aku ni.. ok la tu.. not bad kan.. simple but nice.. hihihi..

Wednesday, 17 March 2010

Posted by mrs. tarmizi at 3:16 pm 0 comments
at last.. 12hb mac 2010 dgn skali lafaz sajork, aku skali lg b'gelar puan.. hehehe.. aku dgn sahnya menjadi isteri kepada MOHD TARMIZI BIN FAUZI.. my luvly bodyguard.. heheheh.. alhamdulillah.. sumenya b'jalan dgn lancar.. syukur sgt2.. dan yg penting, kedua2 belah keluarga gembira dan merestui perkahwinan kami.. syukur sgt2..
cite details, aku update later2 ye.. still bz lg..











Tuesday, 9 March 2010

sedey

Posted by mrs. tarmizi at 12:38 pm 0 comments
smlm ptg adik aku msg, bgtau afiq kan demam cmpak.. trus aku col dia, nak ckp ngan afiq.. tp dia tak mo ckp ngan aku.. jenuh mak jang dia pujuk, dia tak mo ckp jgk... hmmmm...



aku pun bgtau la kakak ngan abg dia, yg adik dorg da kna campak... dorg pun sedey.. si angah cite, hr tu ms adik dia kat cni dia ada ckp umi syg kat angah sb angah demam campak.. trus adik dia ckp, klu mcm tu afiq pun nak dmam campak jgk la.. nak bg umi sayang afiq.. ya Allah, rasa nak luruh jantung aku dgr dia ckp mcm tu.. msti dia terasa aty ngan aku kan.. msti dia ingat aku tak syg dia sb aku tglkan dia ngan opah dia.. sedey sgt2.. rs nak menitik da air mata ni.. tp aku tahan.. sabar....



td pg aku col lg, tok wan dia ckp dia tak mo ckp ngan sapa2 pun.. dok diam je.. lg la runsing aku kat cni.. aku nak ckp pun dia tak mo.. iktkan aty ni, skrg jgk aku blk.. tp pk kan da esok mmg aku cuti, so aku kna sabar la... cpt la esok.. aku da tak sabar da nak jmpa anak aku..



afiq, umi syg afiq mcm mana umi syg kakak & angah.. tak lbh tak kurang.. sm je.. nti umi bwk adik dok cni ye syg.. umi syg sgt2 kat afiq.. syg yg amat2.. luv u ssssoooo mmuuucchhh.... sori ye syg..


da menitik da weiii... sedey aaarrrr!!!! :-(

Friday, 5 March 2010

kebosanan

Posted by mrs. tarmizi at 3:40 pm 0 comments
bosan la hr ni.. bodyguard aku pun takde.. dia kna blk kpg.. hehehe.. last minit plak tu.. ptg smlm col aku, ckp kna blk kpg mlm tu jgk.. hmmm.. yo la.. aku da sebal da.. hehehe.. mlm tu sblm dia blk kpg dtg jumpa aku pun aku wat tak tau je.. hehehe.. sowi ye... tgh moody.. tp hr ni da ok.. pg2 da col dia... hehehe..




tak best r dia takde.. nak mkn pun tak best.. slalu lunch b'4.. tp hr ni b'3.. trus tak tau nak masak pe.. last2 ktorg gi mc'd je.. hahaha.. ngan anak2 skali takde mood bl ayah dorg takde....




blk la cpt!!!!!!!

Thursday, 4 March 2010

alahai anak bujang umi ni

Posted by mrs. tarmizi at 11:47 am 0 comments
ni gambo2 yg smpat di snap before ktorg gerak gi wedding azrol hr tu.. ms ni tgh tgu miss fidz smpai... aku ltak caption je la ye.. mls nak cite2 sgt.. takde cite pun.. hehehe...

mula2 nak snap gambo malu la konon.. ms ni blm baik dmam campak lg.. so byk la bijik2 kat muka dia tu.. hehehe.. malu konon.. cittttt!!


haaaa.. da ok skit.. motip amik gambo ni just nak tjk rambut dia tu.. pacak tu!!!.. hehehe.. wat sndiri lg tau.. anak bujang aku ni.. kecik2 da pndai.. huh...

aku yg dipaksa b'gambo sma2.. hehe.. paksa ke?? hihihi..

same tak muka ktorg???

rambut tu kna jaga tu.. kang abis hlg pacak.. hehehe..

huh.. tak tahan gambo ni.. mcm gedix je.. hahaha..


Wednesday, 3 March 2010

our dinner last night

Posted by mrs. tarmizi at 3:36 pm 0 comments
smlm aku masak kari ikan ngan ayam goreng.. tp lunch tu ayam goreng da abish.. yilek pocik.. mlm tu just goreng telur sorg sbijik je.. lgpun yg nak mkn 3 org je.. anak2 ngan ayah dorg.. mls da nak kuarkan ayam tu.. mkn je la pe yg ada ye.. hehehe.. aku plak just mkn roti telur b'sosej.. tak reti la nak bg nama pe kat resipi ni.. hehehe.. pkai bantai je wat pun.. aku wat 4 keping.. amik la sorg sekeping.. hehehe..







bodyguard aku ngan rotinya plak.. 2 kali tmbh nasik ni.. pastu mkn roti plak?? adoiii la.. gemuk la pasni.. hehehe..


this is mine.. hehehe...

our simple menu last night.. yg penting kenyang.. alhamdulillah...

azrol's wedding

Posted by mrs. tarmizi at 12:03 pm 0 comments
cite ni da lapuk.. hehehe.. d'sebabkan faktor2 mls nak transfer gambo, cenggini la jdnye.. hehehe.. tp hr ni t'lbh rajin skit, trus je transfer.. kendurinye 20/2 hr tu.. kat selayang.. ktorg g 3 bj kete.. wpun 3 bjik kete, tp kecohnye subhanallah... geng2 ktorg ni klu 2,3 org pun kecohnye mcm 20 org.. hehehe... tp siyok.. huhuhu...
layan gambo je la ye....



harus tayang gambo yg gediks2 dlu.. hehehe.. sorg lg minah gediks takde.. miss fidz tu.. ntah mana hlg.. tgh makan kot.. hahaha..












nie la rupa pengantinnye.. tema putih silver.. cntik2. ska ngan color nie.. lembut je.. soft gitu.. da nama pun pengantin kan, pkai pe pun cntik.. hehehe..
azrol & hani - selamat pengantin baru ye... hrp2 jodoh kekal sehingga ke akhir hayat.. moga diberkati dan dirahmati.. hingga ke anak cucu.. insyaAllah...
 

Template Design By:
SkinCorner