Thursday, 25 February 2010

dunia batinku

Posted by mrs. tarmizi at 5:04 pm
korg tgk tak cerekarama last week.. sabtu mlm kat tv3.. tajuk nye DUNIA BATINKU.. sedey sgt2 cite tu.. nangis oooo tgk cite tu.. tp nsb baik takde sapa pun perasan aku nangis.. hahaha.. aku ni cpt benor kuar air mata.. tgk la cite pe pun.. klu sedey, siap la.. hahaha.. tgk hindustan pun bley nangis ooo.. hahaha..


tp seriously cite ni mmg meruntun aty aku.. as umi kan.. aku nak anak2 aku, especially yg si laki2 dua org tu.. jd la mcm 'abang' dlm cite ni.. sgt2 la b'tanggungjawab.. syg sgt2 kat adik2 dia, kat opah dia... ya Allah, sejuk nye perut ibu yg ngandung anak2 yg mcm tu.. besar tanggungjawab dia, tp dia b'jaya jlnkan tanggungjawab tu dgn baik.. wpun kna belasah ngan mak dia, tak skali pun dia melawan.. sedey nye.. smpai hr ni t'kesan lg cite tu kat kepala otak aku.. hahaha.. klu ada ulangan, soheh aku tgk lg.. dan soheh jgk aku nangis lg.. hehehehe...


utk anak2 laki ku, jd la mcm 'abang' ye.. bertanggungjawab pd kuarga.. adik beradik, walau mcm mana pun jgn la b'pecah belah... jlnkan tanggungjawab msg2 sebaik2 nye...


aku seorang ibu yg garang.. yes... aku mmg garang.. anak2 aku lbh prefer mtk something dr ayah dorg drp mtk ngan aku.. but not all the time aku garang kan.. time sporting, aku sporting la.. time aku kna garang, mmg garang gile2.. ayah dorg mmg tak bley la nak marah2 ni.. muka tak cenge (garang) lgsg.. anak2 aku tu tak mkn saman jgk.. kna la aku jd hulk kat dlm umah tu.. bru ada yg t'kucil nti.. hahaha.. tp garang aku b'tempat.. aku nak anak2 aku jd manusia.. jd org yg b'guna.. jgn jd antu ye.. hehehe.. tp garang2 aku pun, mlm2 celah ketiak aku jgk dorg nak tdo.. adooiiii.. biasa la anak ngan mak kan.. walau garang mcm mana pun dorg, aku still syg bangatttt ngan dorg tu.. hehehe... sume ibu bapa nak yg t'baik utk anak dorg kan.. mcm tu jgk aku.. hehehe...

0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner