Friday, 29 January 2010

ngantuk

Posted by mrs. tarmizi at 3:43 pm 0 comments
aku ngantuk sgt2 2,3 hr ni.. letak je kepala, trus zzzzzzzzzzzzzz smpai ke pg.. mood nak blogging pun takdooo.. ngantokkkkk!!!

Wednesday, 27 January 2010

amira's engagement

Posted by mrs. tarmizi at 10:48 am 0 comments
hr tu kan aku ada ckp, last week kazen aku b'tunang kan.. ni la org nye.. mls nak stori pjg2.. tgk gambo je la ye..


siap pakai fake eyelashes lg.. glam gitu.. hahaha..







mak & pak andam??? hihihi..







tak byk gambo.. gambo hantaran pun tak smpat amik.. pnat la..

Tuesday, 26 January 2010

anak dara ku

Posted by mrs. tarmizi at 3:31 pm 0 comments
rajin tak?? hehehe.. smlm aku msak lemak cili padi ikan keli n sotong goreng.. si anak dara ni plak ms aku tgh sbuk2 nak masak tu, dtg la b'tya..


umi, kakak nak tlg umi masak bley tak



tlg pe??


pe2 je la



haaa.. amik ko.. last skali aku bg dia lesung batu.. suh dia tumbuk cili.. hahaha.. tak bg nak jgk.. aku riso kna mata je.. tp dia pndai.. siap plg belah lain lg ms tumbuk tu.. hehehe.. good2.. sejuk perut umi ngandung kan kakak... hehehe.. tq dear..
last2 smlm sume abis dorg mkn.. t.hari td blk kna masak lain plak.. huh.. kakak masak sdap sgt la tu.. hehehe..










our resolution for 2010

Posted by mrs. tarmizi at 10:46 am 0 comments
hahaha.. da hjg bln 1 bru nak ada resolution kan?? hehehe.. da ada awal2 lg, tp ni tmbahan pd resolution yg da sedia ada.. hihihi...
our resolution kan.. by bln 9 ni ktorg nak byr 5k duit kete saga tu.. next year by bln ogos cenggitu byr lg 5k.. so ktorg just ada balance lg brapa ribu je utk abiskan kete tu.. maybe dlm early 2012 cenggitu da abis da kete tu.. hehehe.. so next next next year lg bley la bli our second car.. hahaha.. berangan loorrr.. hihi.. tp sapa tau kan.. ada rezeki ke.. hopefully
and byk lg our resolution for this year.. nti2 klu rajin, aku update la ye.. chow..

my hero

Posted by mrs. tarmizi at 9:31 am 0 comments
lpas jgk rindu aku kat bdk kecik ni.. wpun blk shari je, at least kurang jgk rindu... tp nakal la dia skrg.. geram btol.. dok ngan opah kan, ngada2 tu lbh la skit.. kna sabo byk la..










umi, bli moto mcm ni kat apit bley?? haaaa?? ko ingat umi ko ni cop duit hr2 ke?? hahaha.. sabo je la aku...




comey tak dia?? jenuh aku paksa suh dia pkai uniform skul dia ni.. tak pnah lg tgk dia pkai.. comey...

Monday, 25 January 2010

new CSL blackberry for my love

Posted by mrs. tarmizi at 2:52 pm 0 comments
hmm.. best la mamat tu.. dpt hp bru lg... citt.. huh.. sj je dia tglkan hp dlm keta ms gi solat jumaat hr tu.. sj la nak rosakkan ye.. hahaha.. keji tak aku?? ekceli mmg hp dia tu gilos.. asyik t'off je.. pastu bl col tak dgr la, apa la.. menci btol..



so ms blk kpg hr tu, aku pun pe lg.. gi survey la hp utk dia.. klu tak susah ooo nak calling.. mak aku smpai perasan la.. siap tya lg, 'awat blk kali ni hang dok diam ja?? hp pun tak bunyik'.. aik?? perli nmpak.. hahaha.. ptg tu bl aku bwk blk hp, bru la dia tau hp bodyguard aku tu rosak.. siap sound lg 'ptt la senyap je pun'.. hahaha..



tak tau nak bli hp jenis mcm mana.. tp bl dok ingat2 blk, dia mmg ada ckp kat aku, klu dpt blackberry best jgk kan.. tak byk cite, aku trus sambaq hp tu.. suka tak suka, trima je la ye.. hehehe.. tp aku tau, bodyguard aku ni snang cite.. bg la pe pun, sume dia ok je.. hehehe.. msak nasi ngan telur goreng pun, ok.... hihihi.. snang nak jg nti.. syukur alhamdulillah..



ni je la yg mampu bli utk dia.. nak bli blackberry yg branded punya, no money la.. ehhehe.. ni pun mahal jgk ooiii.. bg aku la.. klu da cecah dkat 500 tu mahal lorrr... huhuhu.. surprise for him.. dia tak tau pun aku nak bli hp ni utk dia.. hehehe.. smlm t'panik jap bl aku hulur hp ni kat dia.. hihi.. suka la tu!!! gediks je.. hahaha.. present utk besday dia.. bg awal2 wpun besday bln dpn.. bley cenggitu??? hehehe..





santai

Posted by mrs. tarmizi at 11:57 am 0 comments
last week, before g pasar borong bwk dua org bdk ni gi mkn kat jusco.. aku teringin nak mkn yee mee.. so pas maghrib, da gerak da.. gi mkn2 dlu, pastu trus zasss ke pasar borong.. bli stok brg basah for one week.. t'paksa gi jumaat mlm, coz esoknye pg2 aku da nak blk kpg.. kazen aku nak b'tunang.. tak abis2 kan.. sat tunang, sat kawen.. hahaha.. rmai sepupu... cenggitu la..


ni la bnda yg kakak n angah smpat ngenakan umi dia suh bli.. pe bnda ntah namanye.. but interesting wat bnda ni.. aku pun da bodek2 bodyguard aku suh blikan utk aku stu.. hahaha..


laju je dia siapkan homework dia.. pastu trus nak wat bnda ni.. khusyuk je..




see how khusyuk nye dia.. aku pgl pun tak mo da..







angah sebal je.. bengang je sb dia tak leh wat lg bnda tu.. coz tak siap homework lg.. so no way okeh.. finish your homework first!!!

taraaa.. almost finish...


finally.. finish it!! comey kan.. aku ska wat bnda2 mcm ni.. nti nak bli la.. tp aku tak nak la yg bean ni.. sengal je.. hihihi..

she's again

Posted by mrs. tarmizi at 10:59 am 0 comments
td pg dok belek2 hp aku.. tgk2 da ada da gambo2 ni.. ntah bl la dia wat keje ni.. eeee.. b'tuah btol la bdk sorg ni.. pantang tgl hp, ada je gambo yg dia amik.. tak snonoh plak tu.. comot!!! mcm anak keling je.. ni msti kes pas blk skolah.. aku plak dok b'silat kat dapur.. yg dia dok wat shooting plak kat balkoni kan.. good3..


serabutnye.. geram tgk rmbut dia.. ikat la cntik mcm mana pun, satgi msti dia bkak.. eee..



gedik sesorang..



hmm.. i'm wondering...


huh.. buruk..



buweekkkk..

mata pun nak amik jgk?? her eyes same like babah dia.. mata beso.. hahaha..



bdk plg comot.. comot sgh2...

Thursday, 21 January 2010

hmmm...

Posted by mrs. tarmizi at 10:20 am 0 comments
mcm2 isu kan skrg ni.. dlm paper mcm2 cite... psl buang bapak la, anak bunuh bpk, pancung bapak, mcm2 sgt la.. agak nye ni la tanda2 akhir zaman.. mcm2 sgt.. ngan ekonomi yg huru hara lg.. huuuhhh.. runsing2..


hr selasa, otw nak gi anta ke skolah aku t'dgr Pak Nil dok pot pet pot pet psl si anak tgl bpk dorg kat bus stand n sorg lg tgl kan bpk dia kat klinik.. aku yg dgr ms tu fuhhh gile btol la anak2 skrg ni.. aku pun sbg sorg anak.. t'pk jgk, how come dorg bley wat smpai mcm tu ek?? takde aty perut ke dorg ni?? mana kasih syg dorg?? takde perasaan ke?? nauzubillah.. tkt sgt2 klu stu hari nti Allah t'balikkan aty aku plak.. mtk simpang jauh2.. jgn la aku jd smpai cenggitu.. tp insyaAllah, berkat tunjuk ajar mak pak aku utk kami adk beradik, insyaAllah tak jd mcm tu.. insyaAllah.. hehehe.. byk beno insyaAllah kan..



nape ye bley jd smpai mcm tu?? b'brapa mgu yg lps pun psl anak pancung kepala bpk dia, then gi tanam kat shah alam.. ya Allah, mcm mana dia sgp wat mcm tu?? aku rs dia gile la.. mmg gile tahap tak bley nak normal da.. mkn ubt pun, tak kan baik da.. tgu mati je kut.. eeeeeeeeee.. mcm mana ley jd cenggitu?? bg aku stu je, punca nye, tak SOLAT... dlu ada sorg ustaz ni slalu ckp ngan aku, nak tau tak nape skrg ni jd sumbang mahram, anak derhaka bagai tu?? sb nye stu je.. SOLAT.. bl kt tak solat, cenggini la jdnye.. klu kt SOLAT, tak byk, skit ada lg iman kat dada tu.. tp klu totally tak SOLAT lgsg, mana nak mai iman tu?? lu pk la sendiri..




aku sndiri pun ada pengalaman mcm ni.. tak jd kat diri aku, tp happen to my kids.. kdg2 aku t'pk klu la umur pjg, anak2 da besar.. mcm mana ek?? bley ke dorg accept pe yg jd kat dorg.. bley ke dorg accept org yg da buang dorg mcm tu je.. bley ke dorg tolerate ngan darah daging dorg tu??bley ke dorg trima pe yg org tu wat kat dorg?? bley ke?? even aku pun kdg2 rasa marah ngan pe yg 'org' tu wat kat kami anak beranak... tp bl d'pk2 mgkn ni takdir ktorg.. Allah tak kan menguji makhluk Dia if org tu tak leh nak tgung kan.. tp as human, kdg2 ada rasa marah, ada rs skit aty, ada rs geram, ada rs dendam..tp smpai bl kan?? sebenci mana pun aku kat dia, aku ingat yg aku pnah hdp susah & snang ngan dia.. dan Allah menduga aku jdkan dia suami aku slama b'brapa thn.. so, nak benci smpai tahap mana kan?? klu ikt benci, smpai ke mati pun tak abis..




what u give, u get back.. mgkn stu hari nti, 'org' tu akn dpt bahagian dia.. sapa tau kan.. aku tak pnah ajar anak2 aku benci ngan darah daging dorg sndiri.. tp bdk2 phm n ingat pe yg kt wat kat dorg.. dorg save dlm dorg punya memory tau.. hahaha.. especially my doter, dia ingat je pe yg 'org' tu wat kat umi dia.. she alwiz ckp, 'kakak tak suka dia.. kakak benci dia.. don't ask me psl dia lg'.. huhuhu.. tkt umi.. hehehe.. pdhal dlu dia la anak kesygan 'org' tu.. rapat giler ok.. bl da jd mcm ni, how?? nak slh kan sapa bl stu hr nti dia sndiri tak leh nak accept 'org' tu bpk dia?? i try to pujuk dia, jgn benci dia.. he's your father.. smpai bl2 tak bley buang.. nti nak kawen, kna cri dia jgk tau.. dia jwb pe tau, tak kawen pun takpe.. lgpun ayah kan ada.. bg ayah je la.. oooo.. poor u.. sian sgt2.. bdk tak phm lg.. take time utk dia phm sume ni.. aku pun tak tau mcm mana 'org' tu bley buang anak2 dia sndiri, pd hal dlu dia la yg plg syg anak2.. aku marah skit pun smpai gado2 ngan dia.. smpai masam muka b'hari2.. but now, dia plak yg buang anak?? dia plak yg ckp tak kisah if one day anak2 tak bley nak accept dia.. coz dia da ada org yg baik bley jd dia smpai mati.. very confident kan?? wife is wife.. tak sm ngan anak2.. anak tu rezeki Allah.. klu hr ni wife ko jg ko, stu hr dia mati dlu drp ko sapa yg nak jg?? anak2 jgk kan?? klu skrg ko da buang anak2, bl ko tgl sebatang kara nti, ms tu la bru ko ingat anak2 yg ko da buang skrg..



aku pun klu bley, tak nak anak2 aku buang bpk dorg.. benci bpk dorg.. sb aku tak nak nti org lain akan blame aku tak pndai didik anak.. msti org akan slhkan aku.. msti org akn ckp aku yg ajar anak2 aku benci bpk sndiri.. aku cm bley nasihat anak2 aku, cm bley pujuk dorg, cm bley didik dorg.. aku pun tak nak anak2 aku hdp ngan rs marah, rs benci.. smpai bl kan.. tak kan nak pusing2 mcm ni smpai ke tua.. yg lepas, just let it go.. tp utk yg sebelah sna, ingat2 la.. msg2 ada tggjwb.. msg2 ada tanggungan.. klu ko pk nak lepas diri ko je, tp niaya org tak snang hdp ko.. tmbh2 lg ko wat kat darah daging ko sndiri.. mgkn kat dunia ni t'lepas, kat SANA nti, jwb la ye.. nti bl ko da tua, da sakit, da nazak, ms tu bru nak ingat anak n anak2 plak tak leh nak accept ko, jgn slhkan aku ye.. jgn plak nak ckp aku tak pndai didik anak.. as i said, what u give, u get back.. ingat2 la slalu.. hihihi.. for me, aku da jlnkan tggjwb aku.. selagi t'mampu..



aku slalu msuk blog akak sorg ni.. ska sgt2 bc blog dia.. bg aku dia ni sorg pmpn yg baik.. mmg baik.. mak bpk dia da b'jaya didik anak2.. jd manusia.. bkn jd haiwan.. bg aku blog dia mcm islamic sgt2.. byk la knowledge kita bley dpt dlm blog dia ni.. nice blog.. hihihi.. nti snang2 aku wat la link ke blog akak ni.. tak sompek lg..

Tuesday, 19 January 2010

ayah

Posted by mrs. tarmizi at 9:59 am 0 comments
ms lunch smlm, bodyguard aku bg tazkirah kat dua org anak dia tu.. hehehe.. tazkirah tu.. caya la.. hihihi.. bdk2 dua org tu kan da t'lbh manja gitu.. sume nak kna umi dorg wat.. cri bju nak pkai pun umi.. nak amik stokin pun umi.. hiisssh.. sabo je la.. manja sgt2 la plak.. dlu tak cenggini pun.. nti lama2 da tak reti nak wat sndiri plak.. pastu bab mkn byk btol songeh dorg... blk mkn t.hari tu punya la seksa nak bg mkn.. tu tak nak, ni tak nak.. da ada ayam, nak telur.. da ada telur nak ikan plak.. haiseey.. angin makcik klu mcm ni.. hehehe.. bkn snang nak layan kerenah bdk2 ni.. da besa, lain plak cara nye.. pnat btol.. tp sabar.. anak punya psl kan..

si ayah dok perati je perangai anak2 dia.. kdg2 smpai nangis2 jgk la aku.. ye la, da la pnat keje, pastu blk umah anak2 plak wat perangai.. ngan degil nye.. ngan keras kepala lg.. adooiii.. nak marah2 kang, kuar yg bkn2 plak.. ngan dia je la aku ngadu.. kdg2 ugut jgk bdk2 tu nak anto blk kpg.. dok ngan tokwan dorg.. bru dorg tau kan... dok ngan singa tu, sume kecut.. hahahaha..

so, smlm si ayah ngan penuh lemah lembut, nasihat kan anak2 dia..


kakak, angah lain kali jgn degil2 sgt bley tak.. dgr ckp umi.. jgn bg umi marah.. ska ke tgk umi nangis2.. kakak ngan angah tau kan umi sakit.. jgn r wat umi mcm tu



tau.. ok la.. lain kali tak wat lg... kami janji.. ---- siap janji lg okehhh.. hihihi..




klu kakak ngan angah wat perangai elok2, tak degil2 ayah bwk gi cuti.. kt gi jln2.. nak??



nak2.. gi tambun bley??



alaa.. watpe gi tambun.. kt gi jauh2 skit.. nti ayah suh umi booking flight.. kt g naik kapal terbang.. lg best...



wooooo... bestnye... tp nak gi tmpt yg mcm tambun jgk.. nak mandi.. ---- tak abis2 tambun.. huh...



lbh dr tambun pun bley.. hahahha...



best kan kakak... --- si angah sengih2 smpai ke telinga..



tp dgn syarat la.. skolah kna rajin2, jgn degil2.. jgn wat umi nangis.. ok???


ok.. janji...


so suweettt.. ayah, thanks sgt2.. kt tgk ye bdk2 tu btol ke tak ngan janji dorg tu.. hehehe.. luv u la...

Monday, 18 January 2010

kakak ooo kakak

Posted by mrs. tarmizi at 10:57 am 0 comments
satu perangai anak dara aku yg sorg tu.. very b'tggjwb... hehehe.. tp2 mlm pas dia bc doa tdo, fatihan n 3 Qul, dia akan tya aku:


umi, sliding door kt da kunci ke??


da...


pintu yg dpn skali tu da kunci jgk ke??


da...



grill luar tu???


sume da kunci la kakak...


ooo.. ok2
pstu dia trus tdo... see.. how sweet nye dia kan??? hehehehe.. sgt2 la menjaga keselamatan.. hahaha.. soooo suweettt.. luv u la kakak.. wpun nakal + degil + keras kepala + mcm2 kan.. but u still suweettt.. sume bdk2 nakal kan.. aku pnah t'baca artikel dlm majalah wanita.. dia kt, bdk2 yg nakal tu la yg bijak... really??? hihihi...

hepi bufday to her

Posted by mrs. tarmizi at 8:35 am 0 comments
hepi bufday to



^


^


^


^


^





yaty beckham... hehehe


aku lupa la bufday dia.. bru t'ingat.. belated la ye.. hehehee


may Allah bless her... bl nak kawen cik kak oiii... hahahaha... tak sabo nak gi JB mkn nasik minyak ni.. hehehe...

Friday, 15 January 2010

our lunch

Posted by mrs. tarmizi at 11:24 am 0 comments
lunch ktorg hr ni

^

^

^

^

^


_ayam goreng berempah_




_masak lemak labu with ikan masin_

_sambal udang with petai_

fuhhh!!! meleleh peluh nih.. hehehehe.. b'tungkus lumus msak mlm td.. teringin punya pasal.. masak jgk la.. hehehe.. anak2 aku msti sambar ayam goreng tu dlu.. takde nye layan lauk2 yg lain da..

change template again

Posted by mrs. tarmizi at 11:09 am 0 comments
hmm.. nmpak nya aku lbh suka lg ngan template yg lama.. wpun plain, hitam pekat gitu, tp bak kt org tua2 hitam tu menawan.. hahaha.. i like.. letak la color pe pun, msuk je.. cntik je.. hehehe.. so, i change my template again.. pkai blk template lama.. hehehe.. tp ada skit lg nak oter2.. hihi..




Wednesday, 13 January 2010

^_^

Posted by mrs. tarmizi at 3:28 pm 0 comments
while doing their homework last sunday.. si kakak siap b'bungkus2 kepala lg.. hehehe..

kakak

Posted by mrs. tarmizi at 3:11 pm 0 comments
nie la activity kakak over the weekend.. smpai ke mlm dia dok ralit wat bnda ni.. ska la wat exercise yg cenggini.. tak la ngantok kan.. siap berebut lg ngan si angah.. ni time tgh mlm.. dkat kul 1 pg da ms ni.. tp dia tak reti2 ngantok.. huh... mkn pe la bdk ni.. mata tu mcm burung antu je.. aku plak yg kna teman kan dia wat exercise ni.. bnda ni aku da siap download msukkan dlm lappy.. so skrg dia just switch on, pastu bkak la exercise ni.. da pndai oooo.. siap tya password aku apa.. hahaha.. sori ye.. umi takkan bg.. klu bg, mau lappy aku tu jd hak mutlak dia.. hohohoho...


tgk la betapa ralitnya dia.. jenuh la nak tgu dia abis wat exercise tu.. aku plak jd translator dia.. 'umi, non-living things tu pe?' umi...umi.. umi.. pnat seh nak m'jwb.. tp takpe.. at least dia dpn mata aku.. rajin wat exercise.. gud2..

bl da bosan

Posted by mrs. tarmizi at 3:08 pm 0 comments
nie la keje anak2 aku bl dorg da bosan.. abis sume nak amik gambo.. aku pun tak tau ms bl dorg wat keje ni.. tau2 je bl aku cek hp, da b'lambak2 gambo dorg amik.. eeeeeeeeee.. tensen je aku bl nak kan delete blk gambo yg merapu2 tu.. sabo je la..



tgk la.. gambo mr bean berus gigi pun nak amik.. mana la aku tak angin je.. hmmm...

 

Template Design By:
SkinCorner