Thursday, 18 November 2010

shopping menyopping

Posted by mrs. tarmizi at 11:37 am 0 comments
nie cite da basi, cite lama.. time sogo wat warehouse sale tu.. tak ingat da aku datenye bl.. yg aku ingat, pg2 lg da kejut anak2 aku bangun, mandi, siap2 then trus kuar gerak ke sogo.. dlm kul 8 lbh mcm tu.. hahaha.. gile punya awal kan.. sbbnye tak nak b'sesak masa menyopping nti.. klu gi awal2, tak ramai org snang skit kita nak memilih brg kan.. tenang gitu.. hehehe.. tu yg gagah jgk ktorg bgn awal2.. smpai sogo dlm kul 9.30 gitu.. sogo pun tak bkak lg.. wakaka.. trus gi bekfes dlu.. da siap bekfes gi sogo blk, tgk2 org da penuh dpn pintu masuk tu.. msg2 da Q nak terjah sogo tu.. ingat kan aku je yg awal, rupanya ada lg yg awal.. hehehe..


kali ni kami menyopping bju2 dan barang2 baby.. yiippiiee.. at last, dpg gak shopping bju2 si kecik ni.. best sgt2 dpt shopping brg2 dia.. hehehe.. rasa nak amek sume2 je.. murah2 plak tu, lg la wat aku geram.. en hubby pun ngekor je ke mana aku gi.. sume yg aku nak, dia ok je.. hehehe... 'amek la syg'.. tu je la yg dia ckp.. hahaha.. ni yg wat tambah syg lg ni.. hehehe.. tp dlm aty dia kan, msti dia ckp abis la koyak poket aku dpt bini yg mcm ni.. hahaha..


abis sume brg2 baby aku borong.. sume keperluan dia da ada.. alhamdulillah.. siap stroller pun ayah dia da belikan.. haaa amek ko.. dr sekecik2 brg smpai la ke besar2 brg dia belikan utk anak dia ni haaa.. puas atykan.. da nama pun warehouse sale, murah2 kan harusla borong sume.. klu tak rugi oooo... hehehe...


alhamdulillah.. sume da settle.. tgl nak topup skit2 je lg.. bju2 dia nak tmbh 2,3 psg lg.. tak sabo nak tgu dia kuor.. hehehe.. hopefully sume ok da selamat.. insyaAllah.. amin...


~pasni kna shopping brg2 skolah plak... huhuhu... senget bahu en hubby aku mcm ni.. hehehe..


seee.. ramai kan yg dok tgu nak masuk sogo...


mat salleh ni pun tak ketinggalan ok.. sgup tu dia tgu.. hehehe..

hasil menghabiskan duit en hubby aku.. hehehe.. thanks ye laling..

setengah dr baju2 si kecik.. comey2 ok.. rasa nak amek sume je.. yg baby girl punya bju lg comey2.. nak amek kang, kuar baby boy plak.. tak ke haru.. hahaha..





Tuesday, 9 November 2010

kroje aku

Posted by mrs. tarmizi at 11:31 am 0 comments




ni la kroje aku time boss aku takde kat ofis... wakakaka.. bkn aku ngelat ye.. keje2 sume finish already.. takde da keje2 yg nak kna wat.. atas meja pun kemas, licin gitu.. so drp aku dok nganga takde wat apa2, adalah lbh baik aku wat something kan.. yg b'faedah la skit.. dok perah la otak ni, pe aku nak wat ek??? tiba2... ting ting.. hehehe.. idea suda mari oooo... cari bahan utk anak2 aku as activity dorg ms cuti skolah nti... dorg kan tak lama lg da nak b'cuti2... so, takkan nak biar je dorg melangut je kat umah tu kan.. dpt jgk dorg ilmu skit2.. hehehe.. trus la aku google pe yg patut utk exercise dorg nti.. cri gambo2 yg colourful skit, bg semangat dorg nak wat kan.. hehehe..


nak bwk dorg gi cuti2 malaysia pun, keadaan tak brapa mengizinkan.. huhuhu.. tp insyaAllah, awal bln dpn kita cuti2 di kelate je la ye anak2.. hehehe.. ok la jgk kan dr dok terperuk di rumah.. bl pikir2 sian jgk nak tglkan dorg kat umah b'dua je dr pg smpai la ke petang.. mmg la time lunch aku balik, tp msti dorg boring kan nak tgu smpai petang.. mtk tlg ngan 'org' tu pun tak bley nak harap.. ada je alasan.. itu la ini la.. nak jaga anak sndiri pun mcm2 hal.. huh!!! sakit aty je.. it's ok la.. hopefully dorg selamat dok b'dua smentara aku ngan ayah dorg gi keje.. insyaAllah.. pe pun umi ngan ayah syg sgt2 kat kakak, angah & afiq tau.. luv u all so mucchhh... heheheh.. tetiba je kan.. hahhaha...

Wednesday, 3 November 2010

luv u mum

Posted by mrs. tarmizi at 4:14 pm 0 comments

hargainya kasih sayang ibu, walau sebesar mana sekalipun dosa mereka... tanpa mereka siapalah kita... jadikan kepayahan dan keperitan dalam mengendong mu selama 9 bulan untuk kita sujud di kakinya, bahawa sesungguhnya sebagaimana sabda Rasulullah s.a.w, 3 kali kamu menghormati ibu kamu, baru kamu menemui ayahmu.. dan jangan sesekali kamu mengatakan walaupun cuma 'ah', janganlah kita mengecilkan hatinya maka nerakalah tempat kita apatah lagi mengalirkan airmatanya.. maka setiap perkataan yang keluar dari mulutnya adalah doa.. jadi, jangan biarkan dia murka... sesungguhnya antara pandangan mata kita yang mendapat pahala besar dari Allah s.w.t. selain memandang kaabah, mushaf Al-Quran adalah memandangkan wajah ibu kita.. sukakan hatinya, maka cerialah wajahnya..

Friday, 15 October 2010

anak aku dibuli???

Posted by mrs. tarmizi at 10:52 am 2 comments
semalam pas en hubby amek dorg dr skolah, mcm biasa siap2 kan lunch utk dorg.. ms tgh2 mkn tu angah cite dia kna buli ngan kwn2 dia kat skolah.. kna belasah ngan kwn2 dia.. 2,3 org jgk yg belasah dia.. diketuk2 kepala, ditunja2 kepala anak aku tu.. tak ckup ngan tu disepak2 perut si angah.. aku yg dgr ni da mendidih2 da, rasa panas2 da telinga aku ni... tp rileks.. soal siasat dia dlu.. mana la tau, kut2 dia yg cri pasal dlu kan.. tak bley la aku nak melulu je maki hamun anak org kan.. control je dlu.. tya dia ada ke dia cri psl, ckp bkn2 kat kwn2 dia smpai org marah.. dia ckp takde.. tak puas aty, aku tya ada tak angah pukul2 kwn angah?? dia ckp takde.. yg si kakak plak nyampuk, dia ckp ms tu dia pun ada kat situ.. mmg si angah tak mulakan dlu.. angah tak wat apa2.. hmmm... pelik jgk tu.. tya punya tya, mmg dia ckp dia tak wat pe2 pun.. tya dia nape tak report kat cikgu... dia ckp dia nak kuar pun tak bley, bdk2 tu kepong dia kat pintu.. tak bg dia kuar.. fuhhh... geram da aku ni!!! aku pesan ngan dia, nti pe2 hal kat skolah trus bgtau cg..


mlm nye plak, dlm kul 8 cenggitu dpt msg dr somebody suh aku gi tmpt dia ngaji.. katanya anak aku kna pukul... aku pun apa lg, kelam kabut pgl en hubby suh siap2 gi tempat ngaji anak.. panik btol ktorg time tu.. ngan kaki sakit2, hincut2 la jln dua2 org.. hehehe.. lawok pun ye jgk..


smpai2 tgk haziq tgh nanges.. tya2 dia ada ke dia kaco org, ada ke ckp bkn2.. dia ckp tak.. kakak ngan kwn2 dia yg ada kat situ ms kejadian pun ckp si haziq takde wat apa2.. bdk yg belasah dia siap pesan jgn bgtau kat mak ayah.. klu tak dia cri angah kat skolah plak.. waaahhh samseng ko ek... dia ckp dia tak takut ngan aku sb dia samseng.. klu samseng nape ko lari?? bengap btol.. aku ckp kat si angah, ko ckp ngan bdk tu tgu si samseng sorg lg ni nak gi jumpa dia plak.. ckp kat dia umi ko ni kepala samseng.. suka2 nak belasah anak org kan.. kuat sgt da ke?? bkn nak backing anak aku, tp bl da soal2 sume ckp si angah takde wat apa2 tu yg wat aku panas je kan.. nsb baik tak teruk sgt.. cuma bengkak mulut je.. klu jd apa2 mcm mana?? ditunjal2, di ketuk2 kepala anak aku.. biadap sungguh... eeeeeeeeeeeee.... geram aku..

Thursday, 7 October 2010

kegilaan baru ku

Posted by mrs. tarmizi at 3:28 pm 2 comments
skrg ni aku ada kegilaan baru.. bkn aku gila ye.. hehehe.. kegilaan @ hobi bru aku la.. pantang ada masa skit, mula la aku bkak blog2 yg jual brg2 baby.. rambang mata ooo tgk brg2 baby.. geram sgt2... cute2 plak tu... adoiii laaa.. tahan je la nafsu nak membeli tu ye.. sabar2 dlu...

now aku da masuk 5 bulan... perut pun da makin memboyot... bju2 kurung sume da tak muat lg.. nak zip da tak bley.. so, en hubby cpt2 skit ye beli uniform utk ibu ngandung ni.. beli byk2 skit.. hahaha.. kang ada yg recycle je bju yg ada tu gi keje.. ada jgk yg muntah tgk aku pkai bju yg sama je every week.. hahahaha... jap je rasa, da masuk 5 bulan.. rasa mcm bru smlm je aku tau aku pregnant.. hehehe.. alih2 da 5 bln yek.. cpt nye masa b'lalu... byk btol songeh ngandung kali ni.. lain drp yg lain.. dlu yg 3 org tu takde la smpai cenggini... lain anak, lain ragamnye kan.. tp kali ni ngandung, menguji kesabaran aku btol.. hehehe.. yg tu later2 la aku story ye...

sebab pregnant ni la jgk blog aku da lama tak berupdate.. asal nak on lappy je rasa nak muntah.. rasa loya sume ada.. bley cenggitu?? nasib baik kat ofis bley jgk aku ngadap pc tu.. klu tak ada jgk yg kna sound ngan bos kan.. hahaha..

korg tgk gambo2 kat bwh ni.. tak ke geram tgk sume ni?? aku rasa nak beli skrg je.. tp sb tak tau lg boy ke girl kan, so kna la b'sabar dlu.. ikt aku nak beli brg2 girl je.. sb aku nak baby girl... hehehe.. nti bley la dia kawan ngan kakak.. tak la kakak sorg2 je tido kat bilik dia tu kan.. da ada geng r klu dpt baby girl nti... tp scan tak nampak2 lg.. bl scan je, doc ckp baby aku tengah sujud.. dia suka dok nongeng mksd doc tu.. duduk mcm kita dok sujud tu.. gelak je aku ngan en hubby bl doc ckp mcm tu.. lawak btol la bdk sorg ni.. mcm2 peel dia.. tak kesah la boy ke girl ek, yg penting dia selamat, sihat sumenya.. yg tu paling penting..















yg 2 ni aku tak ingat r amek kat blog mana.. jenuh aku godek2 tak jmpa.. nti2 klu jmpa aku ltakkan ye.. comey kan bju ni?? klu da bley jln pakai gaun mcm ni, t'kedek2 je.. adoiii... comey loooooo..



yg ni pun aku lupa.. nti da jmpa aku ltak link nye..

http://littleswardrobe.blogspot.com


siyes comey sungguh bdk ni.. dpt kat aku mmg abis r pipi dia tu aku gigit2.. hehehe.. pkai plak bju kaler merah kan.. fuhhh... comey btol la mu ni... geram aku...

sekian lamanya

Posted by mrs. tarmizi at 12:37 pm 0 comments
lama da tak jenguk blog aku ni... da b'sawang2, siap ada labah2 lg.. hehehe.. bl penyakit mls dtg, cenggini la ghupenya.. ni ntah pe la mimpi smlm, tb2 t'ingat kat blog aku ni haaa.. slalu nya tu bkn tak ingat, tp mls bebeno nak menaip.. bl on je lappy, trus down.. trus rasa mcm mls je nak menaip, nak membebel kat blog ni haaa.. hehehe.. bley cenggitu??
byk bnda nak cite kat cni.. tp later2 la kut.. amek mood dlu.. lgpun tak tau nak start dr mana kan.. so kna la karang mengarang dlu, tapis2 dlu pe yg ptt.. then bru bley publish kan.. hehehe.. ok then... see u later2 ya.. hopefully angin rajin mengupdate aku ada la nti.. insyaAllah..

Wednesday, 9 June 2010

^ _ ^

Posted by mrs. tarmizi at 2:51 pm 0 comments
have to stop blogging for a while.. so many things kena settle.. ngan kursus nye lagi.. next week kena gi kursus lg.. ngan anak demam da dkat 6 hr.. riso sgt... ngan nak blk b'cuti lg.. woooo.. penat nye...

Wednesday, 2 June 2010

nota ringkas

Posted by mrs. tarmizi at 3:00 pm 0 comments
hari nie entry kuor dua je ye.. mlm td lappy wat hal.. internet pun lemb je.. bengang btol.. mata plak dok asyik nak katup je.. mcm mana tu?? kakakaka.. dkat 44 kali aku upload gambo masakan aku, tak bley2 jgk.. tensen makcik tau!! last2 wat je la 2 entry tu.. huhuhu..
mlm sok cuba lg ye.. hehehe..

black & white

Posted by mrs. tarmizi at 2:00 pm 0 comments
haaa.. yg ni plak aku wat black & white.. nmpak sharp kan.. hehehe.. later2 la aku tunjuk kat cni mcm mana nak wat nye ye.. lupa la plak nak print screen dlu.. hehhee.. tp rmai yg da tau rasanye.. hihihi... aku ni je kut yg bru hegeh2 nak blajar.. kekekekek

edit mengedit

Posted by mrs. tarmizi at 10:00 am 0 comments
before editing

after

ni la keje aku weekend hr tu.. menggodek photoshop yg da lama aku nak godek2 tu.. tp sebab tak pndai + takde masa nak godek2 benda ni, t'bengkalai la kejap.. ekceli aku mmg suko edit mengedit ni ye.. tambah2 guna photoshop.. dlu ms jd tutor kat pusat komputer terror la jgk aku edit mengedit gambo2 ni.. tp bila da 9 tahun tinggal benda tu, lupa abis sume.. skrg ni bru nak jinak2 blk.. coz mmg aku minat gile benda2 cenggini.. dok tgh nak m'cari2 buku photoshop jgk ni.. hehehe..

teknik kat atas ni dipanggil glowing picture... ni pun aku blajar online je.. dok godek2 last2 jumpa ada satu blog akak ni yg ajar tutorial mcm mana nak edit mengedit guna photoshop.. best ooo.. trus aku cuba.. alhamdulillah jd jgk.. time tak jd tu rasa nak nangis pun ado.. hehehe.. nti aku ltak link akak tu kat blog aku ye.. ni nak try edit2 yg lain plak.. hehehe..

Tuesday, 1 June 2010

random picca

Posted by mrs. tarmizi at 4:00 pm 2 comments
nie gamba2 ms ktorg gi siar2 kat tasik putrajaya.. gi siar2 ngan mek & ayah with adik b'adik yg lain.. hehehe.. meriah oooo.. layan gambo je la ek.. mls nak cite pjg2..

peace umi..

da besar da anak dara aku ni.. huhuhu

hehehee.. pasangan gemuks..

abang oiii.. perut tu makin besa la.. hhehehe.. sori ye..

our family's pic







penat suda.. tak larat nak jln.. rehat2 la jap

tgk la si kakak.. gediks sungguh..



dia kata dia anak ayah, sebab muka dia sama ngan muka ayah.. hihihi.. perasan btol bdk ni..





kami berempat

Posted by mrs. tarmizi at 2:00 pm 0 comments
mula2 gambo kakak dlu ye.. hehhee.. ni rasanya last 2 week kot.. ptg ahad.. da bosan2 dok umah seharian, ptg tu kami pun kuar la bwk bdk2 dua org ni g main mainan kat tasik dekat ngan PICC tu.. hilang jgk boring dorg kan... aku ngan en hubby jd pemerhati je.. hehehe.. ok la, layan gamba je la ye.. takde story mori ek.. layanzzzz






ramai org ms ni.. masing2 bwk anak.. masa cuti2 cenggini la nak abiskan masa ngan anak2 kan.. hr keje, blk umah pun hari da gelap.. sian anak2..

sronok jg bdk2.. takde pe2 nak pikir.. mcm ringan je kan kepala otak.. hehehe..



dua org ni lg la ringan kepala otak dorg.. nak pe sume dpt.. tu yg makin ngada2 tu..

time baik.. jln siap peluk2 lg.. klu time gado, b'cakar sakan..

seee.. btol kan aku ckp..

spot kat mana si angah??? hehhee



aku ngan en hubby ralit dok tgk bdk ni.. bru pndai jln agaknye.. sronok sungguh dia b'jalan.. abis pusing padang tu.. hehhee.. comey tau..



bdk tembam.. anak sapa ntah.. tp siyes comey bdk ni.. rasa nak gigit2 je pipi dia.. hehehe.. pndai posing ye.. ralit la aku tgk dia dok posing ngan mak pak dia.. bgs btol..

pe lg la bdk dua org ni..

haaa.. tu ada la benda yg nak cite kat aku ngan ayah dorg tu.. tgk muka pun da tau.. hehehe...

 

Template Design By:
SkinCorner