Thursday, 31 December 2009

our home

Posted by mrs. tarmizi at 11:21 pm 0 comments
tak tau nak mula ngan entry yg mana.. hehehe.. byk sgt nak cite... skrg aku da totally dok kat umah bru... with my kids.. kakak ngan angah only... adik tak bley bwk lg.. huhu.. sedey r.. sian dia kna tgl sorg2 ngan opah n tokwan.. nangis2 dia ms ktorg nak blk ke cni.. :-(


sblm amik cuti pjg, aku ngan my bodyguard settle sume psl umah.. sume brg2, perabot umah setlle before ktorg cuti pjg.. smpai hr ni ktorg still lg b'cuti.. hehhee.. best ooo... syorga je...



first brg yg smpai... katil angah n adik.. wpun adik takde lg kat cni, tp katil da get ready.. hehhee..

the next day, brg2 dr cavenzi plak smpai.. huhuhu.. manyak syookkk oooo..

smbungan next entry... ngantok sudah..

long time no update

Posted by mrs. tarmizi at 11:11 pm 0 comments
huhu.. lama sgt2 da tak update.. ssssoooo bzzzzz... tak ckup tangan aku nak kejar wat sume bnda.. da hjg2 thn ni mcm2 bnda kna wat.. ms ni la nak pindah umah, nak urus skolah anak2... nak uruskan hal2 aku lg.. hehehe.. ponat.. sib baik boss aku pun cuti.. tak la kelam kbt sgt.. hr ni da lega skit.. sume da settle.. fuhhh.. lega...

Monday, 21 December 2009

BZ

Posted by mrs. tarmizi at 11:13 am 0 comments
kebizian skrg.. tak sempat nak update...huhuhu..

Monday, 14 December 2009

Senangnye Dalam Aty

Posted by mrs. tarmizi at 10:56 am 0 comments
huhuhu.. senangnye dlm aty.. lalalalala.. ala2 p.ramlee la pulok.. hehehe.. mood tgh hepi ni.. hahaha.. smlm mcm biasa, still lg ngemas umah yg tak siap2 tu.. lmbt la nak siap ngemas2 ni... penat...


t.hari tu bwk adik2 aku gi mkn kat boling alamanda.. mkn kat cni best.. hehehe.. pas da abis mkn2 sume, anta adik aku jmpa kwn dia.. dorg nak ke PD.. regarding dorg punya bisnes lor... aku trus proceed gi cavenzi balakong.. hahaha.. hajat di aty nak tmbh stu lg sofa.. tp tak jd.. huh.. menci.. pastu blk umah.. nak settle kan bab pasang langsir..

alya.. bdk yg kuat mkn... nak ngunyap je mulut dia tu.. tp bdk melayang je... mcm pak dia..



projek memasang langsir.. dr kul 6 smpai kul 8.30 memasang langsir je.. tu pun yg smpat siap sliding ngan master bedroom je.. letih weeii psg langsir ni.. asyik tak kna je.. pendek la, pjg sgt la.. jenuh r nak bkak, psang blk.. hehehe.. menguji kesabaran btoi...

taarrraaa.. huhu.. akhirnya.. langsir sementara nak siap langsir bru.. hehehe..

Posted by mrs. tarmizi at 10:55 am 0 comments

12-12-2009

Posted by mrs. tarmizi at 10:29 am 0 comments
ni entry hr sabtu... tp lmbt update.. hehehe.. tak sompek... hr sbtu mcm biasa, kna OT.. kul 12 bru msuk ofis.. hehehe.. smentara tgu bos beso smpai, aku pekena megi dlu.. lapo sgt2.. dr pg tak mkn.. layan la megi sorg2.. tak best btol.. mkn pun 3 sudu je, pstu msuk tong sampah.. takde mood nak mkn.. hahaha.. bley kurus klu slalu takde mood mkn cenggini.. huhu..
kul 1 lbh bru bos smpai.. siap2 kan sume keje2 dia sblm dia g oversea isnin ni.. penat lor... kul 4 lbh bru blk.. trus zass gi bangi, nak cri cakuk utk langsir.. pstu trus blk umah.. tgu org anto brg2 yg aku beli.. hoooreeeyy... best!!
while aku kat ofis bz wat keje, bodyguard aku ngan adik aku gi KLIA.. pick up adik aku yg bru smpai dr sabah.. hehehe.. next weekend msti yg plg best.. sb sume adik b'adik aku dpt b'kumpul.. huhu.. harus wat mkn beso2.. tak sabo da ni.. huhu...

lunch aku hr sabtu hr tu.. ^_^

family adik aku yg bru smpai dr sabah.. ms ni kat cheras.. tgh tgu membe dia.. ada bisnes beso ni.. hehehe.. tokey beso from sabah.. bl aku nak jd tokey ni.. hehehe..


alya qistina.. da beso da bdk ni.. mula2 malu ngan aku... pastu siap suh wat lawak lg.. pnat plak aku mengacan dia.. hehehe.. best ek rmai anak sedara ni..

huhuhu.. 2 brg2 aku yg bru smpai.. akhirnya.. tak sabo nak tgu 21hb ni.. hehehe...

Friday, 11 December 2009

My BFF

Posted by mrs. tarmizi at 6:40 pm 0 comments

dua2 org BFF aku ni takde kat cni weekend ni.. fida da jauh ke lumut nu.. gi SKT.. aku rasa dia bkn gi SKT pun.. gi dating.. hahaha.. hajar plak da blk kpg kat kelantan nu.. dia tu dok tgu hr je nak meletups.. iktkan dia due 22hb ni, tp dia amik cuti awal.. alasannye nak b'salin kat kpg.. nak ada maa dia.. hehehe.. hopefully sumenye selamat..


sedey... boring... takde geng.. takde geng nak gado.. takde geng nak pi ikea.. n takde geng nak gi tgk wayang... huhuhu... will miss both of them soooo muccchhh..

mist fidz


mrs. esron

_kami_

@ Mines

Posted by mrs. tarmizi at 9:52 am 0 comments
smlm pas abis keje, trus zass gi mines.. sb nye??? nak cri langsir.. hehehe.. gile r nak cri kedai langsir ni.. jenuh memusing satu mines tu.. skt2 kaki aku.. tp gigih jgk cri kdai tu.. hehehe.. bl da jmpa xcited gile r.. pstu tgk plak langsir2 yg gile punya cantik.. siyes!! mmg cntik sgt2.. aku da gediks2 da dlm kdai tu.. yg bodyguard aku lg gediks.. siap plh da langsir utk raya, utk itu, utk ini.. byk la duit awk kan.. hehehe.. tak ley nyimpan la cenggini.. da dua2 kaki shopping... huhu.. tu blm bwk anak2 lg.. anak2 aku pun bley tahan jgk bab nyopping ni.. kuikuikui.. ikt perangai omak la tu..
so, da abis tawaf satu kdai tu ktorg decide nak amik langsir yg bawah ni.. cntik.. pusing2 pun tetap minat hok ni jgk.. dr mata jatuh ke aty tu.. hehehe.. ktorg trus upah jahit kat cni je.. 2 mgu bru siap.. smentara tu pkai la langsir yg lamo2 dlu ye..

abis tu trus gi cri mkn.. tapau je pun.. stu hal lg, bab nak cri jln kuar... jenuh la m'cari kot mana ktorg msuk td.. nak cri crocs pun skit punya susah.. da tensen da aku ni nak m'cari jln kuar.. last2 jmpa jgk..hehehe.. blk umah trus mkn smbil wat list brg2 yg ktorg kna beli utk umah bru nie.. brg2 skolah anak2 n mcm2 lg la.. naik b'pino mata ni tgk RM byk sgt... hehehe.. b'peluh ooiii nak kuar duit ni... tp takpe.. as long as aku, bodyguard, my kids n my parents hepi.. duit insyaAllah bley di cari... yg pnting family.. family first.. dorg hepi, i'm oso hepi.. ada certain2 perkara je yg aku tak leh nak iktkan sgt.. ada perkara2 yg aku tak ley nak wat utk parents aku.. hopefully dorg phm.. i'm not selfish.. but aku klu bley nak elakkan perkara2 yg tak elok dr b'laku ms akan dtg.. dr sakit telinga dengo org dok ngata, baik skrg ni aku tadah je telinga dgr je mak abh aku bebel.. hrp2 sume b'jalan ngan baik.. amin...



ni la langsir yg da b'jaya m'curi aty aku n bodyguard aku.. hihi.. cute kaler dia.. menyerlah ooo.. smpat amik satu gambo ni je.. pastu kna sound.. 'no camera, pls'.. hehehe.. malu aku...

dinner bodyguard aku.. mc chicken.. ptt la makin gemuks.. huhu..

aku mkn yg ni je.. hahaha. bley caya tak?? mmg aku mkn ni je mlm smlm.. takde selera lor... tetiba je.. hehehe... sb duit byk nak kuar kut.. hahaha..



haaa.. ni list utk brg2 dapur.. brg2 ni je da RM450??? huh.. pening2...

ni brg2 keperluan lain.. cadar la, pasu la, bunga la.. mcm2 ado.. ni je da RM9##... huhu.. nanges... takpe, sume2 ni utk tahun ni je.. pkai la smpai lusuh.. hjg thn dpn baru beli plak.. hihihi...

Thursday, 10 December 2009

Farah's Wedding

Posted by mrs. tarmizi at 11:21 am 0 comments
ahad lepas, bdk ofis aku fara kawen.. with chenta aty dia.. hehehe.. cntik bju dia.. pink kaler.. sweet je.. hehehe.. pas mkn kenduri dia, aku with bodyguard trus zaasss gi sogo... again.. pdhal bru je smlmnye ktorg gi sogo.. hr ni gi lg.. hehehe.. ada brg2 yg perlu dicari.. klu tak, tak kuasa aku nak gi 2,3 kali.. penat oooiii.. pas sogo, gi plak alamanda.. merata ceruk la ktorg gi hr tu m'cari brg2 keperluan... penat2...

while waiting fida.. lmbt weiii minah ni.. hahaha.. pdhal dia cri kete aku tak jmpa.. kakakaka...



aksi2 gediks anak2 dara.. smpai2 je kecoh nak b'gambo.. huh...

ni la pasangan pengantinnye.. cntik kan?? bju dorg ni, mak si fara yg jahitkan.. cntik.. ska kaler dia.. nice je..



layan je la gambo2 minah2 yg gediks2 tu ye.. hehehe.. kat mano2 pun msti wajib ada muka dorg..

da layak jd mak bdk da si zaza ni.. huhu...

nampak tak calar2 kat kete tu?? huhuhu.. sedey weeii tp kali nmpak calar2 ni.. bl la bodyguard aku nak polish ni.. heheheh..

 

Template Design By:
SkinCorner