Wednesday, 4 November 2009

hina ke janda ni???

Posted by mrs. tarmizi at 3:14 pm

susah kan hdp ni??? pe yg kt wat sume serba tak kna... tmbh2 bl da pegang title 'JANDA'... buruk sgt ke?? hina sgt ke?? kdg2 jd janda ni bkn sb slh kita sndiri... bkn kita mtk utk jadi mcm ni... takdir da tentukan sume ni utk aku... takdir utk aku jd JANDA pd umur 29 thn.. org lain ms umur mcm ni tgh berseronok2, enjoy their life... tp aku?? maybe kdg2 aku rs terkilan nsb aku jd mcm ni... tp kdg2 aku bersyukur, sb Allah sygkan aku lg... sume ujian utk aku hr nie ada hikmahNya nanti.. insyaAllah..

yg aku heran tu, nape la rmai sgt yg tak snang duduk ngan status aku ni.. aku tak kaco org.. aku tak amik laki org... aku tak amik pakwe org... bodyguard aku tu single n available lg ms aku kawan ngan dia.. setau aku la kan.. klu dia tipu, tak tau la plak... mmg nak kna pelangkung la ngan aku kan... tp setelah disoal siasat beribu2 kali, mmg confirm dia msh single... but not now... skrg dia da kna chop mohor diraja ye... hahaha... don't u ever kaco2 dia... hahaha... huhuhu...

skt aty agaknya org2 ni ngan aku kan.. aku kuar smpai kul brapa pun dia kecoh2.. sbuk nak canang2 satu ofis... ada aku kaco ko ke??? aku tak mtk sesen pun duit ko.. so tak pyh la nak wat keje part time plak.. sbuk nak jd reporter kan.. msg2 jg hal mgs2 la... as long as aku tak kaco hdp ko, tak korek2 duit dlm akaun ko tu, tak numpang kat umah ko, tak wat maksiat dpn mata ko, ko tlg tutup mulut ko... zip rapat2... tak pyh la nak jd kaknam plak.. bley nak jd kaknam, tp agak2 la skit kan... jgn la melampau2 sgt... tahap kesabaran aku ada batasan jgk... kang dtg angin tak elok aku, ada yg mkn penampar kang... budus...aku tau pe yg aku buat.. aku ingat lg aku ni siapa.. aku tau pe yg aku buat, smpai mlm2 bru aku blk.. tima kasih la sb concern sgt2 ngan aku.. keprihatinan korg ni btol2 wat aku darah tgi tau... sepak kang bru tau... eeeeeeeeeeeeeeee.. geram2.....

pelik aku ngan perangai org2 yg mcm ni... ada la sorg hamba allah ni... baik la sesangat.. siap gi bg no tepon aku kat sume mamat2 mana ntah.. siap sebarkan dlm internet ko... konon nya aku ni kan janda.. so kesunyian la kan.. wwwaaaahhhh... bgs btol la ko kan.. tau je aku sunyi ek??? uiiiiisssshhh.. mmg darah aku naik smpai kuar kepala otak aku ni td... mmg marah tahap gaban la... klu aku dpt la sapa punya keje ni kan, mmg aku sula dia dr bwh smpai atas.. mmg kurang ajaq!!!!!!!!!!! korg ingat aku ni pompuan pe ha?? kut ye pun aku janda, blm smpai tahap aku nak gi jual diri aku tau!!!!!!!!!! tlg hormat org skit... janda pun ada maruah la!!!!!!!!!!! gila!!!!!!! biadap!!!!!!!!!!! aku takkan maafkan org2 yg mcm ni.. hr ni aku nangis sb sume yg korg wat kat aku.. tp satu hri nti korg akan dpt balasan atas pe yg korg da wat kat aku hr ni... aku doakan sume yg buruk2 utk korg... korg yg ajar aku jd makin kurang ajar.. korg yg wat aku jd biadap... so fine... korg tgu la hr korg nti... tiap2 yg kita buat, pasti akan ada balasan.. hr ni korg malukan aku ngan cr yg mcm ni.. satu hr nanti Allah akan malukan korg dgn cara yg lbh aib lg... aku doakan sume tu utk korg... aku tau sapa punya keje ni.. tp takpe... tak guna nak bertekak, nak report2 polis... just wait n see... hr korg akan smpai jgk nti..

ingat, hr ni mgkn aku yg jd janda.. esok lusa??? ntah2 korg plak kan... tak pun bini2 korg.. huhuhu...

moral : hormat la org lain, sblm kt nak org lain hormatkan kita... i behave myself before this.. tp klu da smpai tahap mcm ni, ustazah pun bley naik kaki ooooiiii..

0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner