Tuesday, 24 November 2009

.......

Posted by mrs. tarmizi at 10:05 am
smlm hr yg plg teruk wat aku... down giler2... aku pun tak tau nape... da almost stahun bnda ni, tp smlm la yg plg teruk aku nangis... teruk sgt2... m'jerit2 mcm org gile... da hlg akal btol... bl ingat2, nape aku msti jd smpai mcm tu... bkn bru jd sume2 ni... da lama kan... slama ni aku tipu diri aku sndiri... aku tipu ngan sume org... nmpak aku ok, steady... tp smlm aku realise, aku tak bley buang sume tu sekelip mata... need time utk lupakan sume tu... not easy nak buang org yg aku da hdp ngan dia slama 8 thn... he's everything to me before... buruk mcm mana pun dia, dia pnah hdp ngan aku... pnah share everything ngan aku... doa aku tak makbul... utk hdp ngan dia smpai aku mati... mgkn ada hikmah dan mgkn ada sesuatu yg lbh bernilai lg yg akan aku dapat... maybe... hopefully so... bl pk2, smpai bl aku nak hdp mcm ni... b'dendam, marah tak abis2... nangis memanjang... bnda takkan bley jd elok pun... aku tak dpt nak pusing pun ms2 yg lps... dia pun da ada life dia sndiri... da ada family yg bru... da hepi... so, nape aku kna seksa diri aku sndiri?? ingat kat dia, pk lg psl dia... then nangis sorg2.. so stupid la... mgkn jodoh aku ngan dia cm utk 8 thn tu je... tmpoh yg ckup pjg... mgkn ada hikmah nape kami b'pisah... ada kekurangan dlm diri aku yg tak bley dia nak trima, mgkn... aku tak perfect... cr dia buang aku dan anak2 wat aku geram... bl diingat2... klu btol caranya, aku pun tak la gila nak cri2 gado kan... ntah la... ni takdir aku... takdir anak2 aku... aku sedih bl tgk dorg, tak bley membesar mcm anak2 org lain... tak bley membesar ngan bpk dorg sndiri... t'paksa menumpang kasih syg org lain... aku frust sgt2...
mgkn da smpai ms aku kna buang sume tu jauh2... buang dia dlm hdp aku... lupakan dia trus... tmpt jatuh pun lg dikenang kan... ni kan plak org yg da hdp ngan kt b'tahun2... buruk la mcm mana skalipun... susah ko nak buang tau... but, if u try, maybe bley... take your time.. lgpun aku da ada org yg syg aku, yg bley trima aku ngan anak2 aku... dia sygkan aku lbh dr diri dia sndiri... dia sygkan anak2 aku mcm anak2nye sndiri... pe lg yg aku nak kan?? mgkn dia la hadiah yg plg bernilai tu... cm aku perlukan ms skit je lg utk buang sume2 tu... aku pun nak hdp hepi mcm dia... nak ada kuarga, nak anak2 ada dpn mata aku... nak ada family yg perfect, ckp korum... insyaAllah... mujur la ada bodyguard aku... he's alwiz ngan aku bl aku down... sntiasa beri semangat kat aku... smlm dia la yg teman kan aku, pujuk aku... kuatkan aku... da nak smpai umah pun, sgp dia patah blk dtg umah pujuk aku... so sweet... baik sgt2... laki2 yg plg baik pnah aku knal... yg sgp trima kekurangan dlm hdp aku... yg bley trima sume2... aku b'doa sgt2 pjg la jodoh aku ngan dia... mtk sgt2 aku bley trima dia seadanya... mtk sgt2 supaya aku bley lupa sume2 yg sblm ni... mtk sgt2 aku bley lupa laki2 yg sblm ni pnah hdp ngan aku... tiap org ada kebaikan dan keburukan msg2... aku pun bkn nya baik sgt... aku kna blajar trima sume ni... aku kna redha... biarla amik ms yg lama skali pun.. aku kna cuba.. yg pnting skrg, aku kna kuat... aku kna jd hati batu... utk aku dan anak2... takkan nak biarkan hdp aku memanjang mcm ni kan...
pasni, aku nak jd org yg plgggg kuat... hehehe.. aku nak ada kuarga yg hepi... anak2 aku yg pnting... dorg kna hepi sokmo... hehehe... dan aku yakin, bodyguard aku bley bg aku sume tu... dia bley bg aku hepi, dia bley bg anak2 aku hepi... aku yakin ngan dia... Allah da hadiahkan dia utk aku dan anak2... dan hrp2, hadiah ni takkan hlg lg... till aku mati nti... aku wat sume ni utk anak2 aku... gadai nyawa skali pun aku sgup... aku nak tgk dorg hepi, gelak2 mcm bdk2 lain... aku akn wat pe pun utk dorg... dorg la nyawa aku... dorg segala2 nya utk aku...

0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner