Monday, 30 November 2009

Pasangan Sehati Segila

Posted by mrs. tarmizi at 11:04 am 0 comments
korg pnah tak jumpa psgan yg mcm ni?? psgan yg sm2 gile, sm2 busuk aty, sm2 buruk perangai, sm2 krg ajar... tp sm2 rs diri msg2 bgs, diri msg2 yg btol... bgs sgt!!!!!!!!... klu korg jmpa nak watpe ek?? aku ni da rs nak meletup da.. gunung berapi rs da nak kuar2 sgt da... tp sb pk kan beberapa perkara, aku tahan.. aku sabo.. tak pnah aku jmpa pmpn yg sgp khianat kaum dia sndiri.. pmpn ke tu ek?? betina kut... huh... hr ni korg wat kat aku.. korg kt aku pengemis.. ko ckp aku tak pndai jg laki, tak pndai jg r.tga.. ko gelak2 kan aku.. ko lekeh2 kan aku.. fine!!!!!! stu hr nti, ko trima pe yg ko da wat kat aku.. lg truk blsan utk korg... tak pnah aku jmpa manusia yg mcm 2 org ni.. mmg setannnnn!!!! sdap je mulut ko b'ckp kan.. ko yakin r.tga ko hepi mcm skrg smpai bl2?? yakin sgt?? klu ngan jantan yg mcm haprak tu, ko jgn la t'lalu yakin.. hr ni dia wat kat aku, tak mustahil akn datang dia wat kat ko plak.. ko rs ko da b'jaya ubh dia jd baik?? ms dia ngan aku dlu, aku ajar dia jd jahat ke?? ha bangang??? aku ke yg ajar dia b'zina?? aku ke yg ajar dia jd kaki pmpn?? aku ke yg ajar dia pukul bini??? aku ke yg jahat?? duit aku yg abis beribu2 kat dia tu aku jgk ke yg ajar?? snang kan bl b'cakap.. seronok kan bl ketawakan org.. bl dpt lekeh2 kan org.. korg gelak2 kan anak2 aku.. betapa krg ajar nye korg.. bangga kan?? sejahat2 aku, aku msh ada perikemanusiaan lg... klu aku aty perut mcm korg, mmg da lama korg ni aku cincang2...



aku ke yg tak pndai jg laki?? skt kepala aku pk bl betina tu ckp aku ni tak pndai jg laki, tak pndai jg r.tga... rumah aku b'sepah2??? sapa yg sepahkan?? laki kesayangan ko tu la kan.. korg msuk umah aku, wat maksiat dlm umah tu, pastu kecoh2 umah sepah plak kan?? mmg sial la korg ni... nape la ada manusia mcm korg ni?? ko kate ko da abis baik ngan aku?? ye ke?? oooiii betina, baik mana la ko ni... puji diri sndiri.. bangang ke hapa... baik sgt la kan.. smpai laki org pun ko amik.. mmg la ms ko kawen ngan jantan tu dia bkn laki sapa2.. aku pun bley ckp, ms aku kawen ngan dia, dia tu duda.. ko sdar ke tak jantan tu menipu?? terang2 dpn mata ko.. ko nak bela dia lg kan.. up to u la.. aku da ckp elok2 ngan ko.. nak setle sume cr yg plg elok... ko maki2 aku kan.. hmmm.. bgs... beradab btol la ko... very the sopan santun.. tak slh laki ko pilih ko.. sejuk mata dia mandang ko kan... jg ek laki ko tu elok2.. tatang dia ye... kang melimpah pyh plak ko.. kelam kbt nti.. hahaha.. sesedap rs je mulut tu mencaci org.. confident sgt da awk tu bhagia smpai ke mampus... dunia ni bulat ye cik kak.. mcm roda.. hr ni hr aku.. hr ni korg kna kan aku.. hr ni korg gelak2 kan aku.. esok, lusa sapa tau kan?? aku yakin, korg trima pe yg korg wat kat anak2 aku... pe yg korg wat kat aku, it's ok.. aku trima.. tp pe yg korg wat kat anak2 aku, aku takkan maafkan smpai bl2.. aku tak halal kan duit2 yg spatutnya utk anak2 aku tu.. tak berkat rezeki korg.. weiii betina, stu hr nti klu ko tu tak mandul ko akan dpt anak jgk kan.. ko sgp tgk bpk pd anak2 ko tu wat mcm ni kat anak2 ko?? sgp?? wat anak, pstu tgl.. pstu ngan snang nye ckp, tak nak amik tau da psl anak2.. waaaahhh.. snang kan hdp jd jantan mcm tu.. wat anak, pastu blah... aku pun nak jd jantan la klu mcm tu... takde tggjwb.. bpk ayam pun tau jg anak dia tau... tak tgl kan anak dia mcm tu je... layak ke pgl manusia klu perangai cenggitu?? ko tak hargai nikmat Allah bg kat ko.. anak tu stu nikmat tau... rezeki... ko buang dorg mcm tu je kan.. eeeeeeeeeee.. takde panggilan la yg sesuai utk manusia yg mcm ko... binatang pun jg anak2 dia elok2.. ko???

ikt aty byk lg ayat2 yg tak sepatutnya kuar, kuar jgk kat blog aku ni nti... kang korg ckp mulut aku ni takde insuran plak kan.. aku da cover lama da ni... hehhee.. tak tahan sgt da ni.. ikt aty nak carut2 je.. huhuhu... ko pgl aku jalang?? bangsat?? pgl je la.. slgi larat nak pgl, pgl je.. ko keturunan baik2 kan.. sb tu dpt laki yg bbbbaiiikk gitu... aku tak heran takde laki pun, drp b'laki jantan yg bengong mcm tu... sia2 hdp aku 8 thn ngan dia.. ko suh aku redha n trima sume tu as ujian dlm hdp aku kan.. yup... aku redha.. tp aku tak redha bl dia wat anak2 aku mcm tu.. buang mcm tu je... shit la... darah daging dia tu... snang2 je buang kan.. tak amik tau konon... bangang btol.. eeeeeeeeeeeeeeeeeee... geram aku... nape la ada laki2 yg biadap mcm ko??? tak tau la nak ckp pe lg... mcm2 rs nak kuar dr mulut aku ni... tp bl pk2, org2 mcm ni maki la mcm mana pun, dorg wat tuli je kan.. wat bodo je.. sb da mmg bodo... klu org b'akal, skolah, tak wat bnda2 mcm ni... ni tak, Allah da bg akal, guna utk lain... pe punya bodo la... pnat la bebel kat org2 yg mcm ni... nti klu aku rs nak bebel lg, aku wat entry lain plak ye... kepala pening sb tahan marah ngan langau2 gile 2 ekor tu... secocok la korg dua org... sm2 gile.. sm2 mkn ubt.. hahaha... ooopppsss.. lupa.. that rubbish bgtau aku smlm, yg hubby kesyangan dia tu, ikhlas syg dia.. benci ngan aku... hahahhaa.. ikhlas sgt ke?? musykil aku bl jantan tu btol2 ikhlas syg ngan sorg pmpn... mcm mimpi je hahahaha.. dia benci ngan aku pun ada aku kisah ke?? tak heran la weiii... sorg benci ngan aku, 100 org benci ngan dia... sorg sumpah seranah aku, 1000 org sumpah seranah dia... then dia bgtau aku, rmai kwn2 dia stu ofis ngan aku... sume kwn2 dia tu tak ska ngan aku.. wwwooowww!! cite bru ni.. interesting jgk kan... bgs la klu kwn2 ko sume tak ska ngan aku.. ada aku kisah ke?? aku tak knal dorg, yg dorg kecoh2 tak ska kat aku nape?? aku kaco life dorg ke?? kaco laki dorg ke?? tak kan?? so blah la.. jgn smpai aku lempang muka kwn2 ko... kwn2 ko pun gile mcm ko jgk kut... dok tak dok nak benci kat aku.. ada aku mtk beras ngan korg ke?? siap ckp aku ni ada mslh attitude lg.. sb tu rmai tak ska ngan aku.. really?? that's good.. aku ke yg b'mslh tu?? bkn laki ko?? smpai kna buang keje bagai... hhhaaaa??? ckp tu suluh la diri sndiri dlu.. jgn ckp kat org, pastu kna kat muka sndiri.... ko blm knal jantan tu... skrg ko tatang dia, nti ko pun dia sepak mcm mana dia sepak aku... just wait n see... ingat... hdp ni mcm roda... hr ni hr aku, sok hr ko!!!



dia kt aku ni tak laku... sb tu t'hegeh2 msg cri laki dia.. hellloo.. please la.. aku cri laki ko sb nak hak anak2 aku.. bkn sb aku gile kat dia.. meroyan pe?? hahhaha.. hmmm.. dia siap ckp aku ni meroyan tau.. laki dia la yg ckp kat dia tu, yg aku ni meroyan.. yeee.. mmg aku meroyan.. sb ko la aku meroyan jantan oooiiii.. silap2 jmpa ko, lg giler meroyan aku ni... da wat mcm2 hal, blah mcm tu je kan.. snang hidup ko...


ada lg2.... dia pesan ngan aku... suh aku jg mizi aku tu.. hahahah.. ttttqqq sssoooo mmuucchh... of course aku jg dia... coz aku dpt yg t'bbbbaaaiiikk dr yg dlu... ko jgk yg ckp kan, mgkn ada hikmah di sebalik sume ni.. yes.. aku da dpt... MIZI la hikmah tu... adiah yg sssggtt b'nilai... aku akn jg dia.. akn jg r.tga aku if ada jodoh aku ngan dia... don't wory, aku tak kaco laki ko... n aku bkn gile tb2 nak gi kaco life org klu org tu tak wat hal ngan aku... waras lg ok??? lain la korg tu.. da mmg tentu2 gile... tak psl2 org yg normal t'babit skali gile mcm korg... aku akn jg r.tga aku, kemas umah aku... tima kasih ye bg nasihat mcm tu.. bgs ko ni.. ptt la jantan tu ikhlas syg ko.. hehehe.. ko da ubh dia jd baik kan??? congrats.. well done!!! huhuhu... kt tgk smpai bl dia nak baik tu... aku doa2 umur aku pjg, umur anak2 aku pun pjg.. sb nak tgk dia.. nak tgk life dia... nak tgk dia btol2 da b'ubh ke tak... that betina ckp aku ni susah manjang sb aku ni tak dpt restu org tua aku.. dia dpt restu yg melimpah2 dr mak pak dia... gggooooddd sgt2.. ko tau nape mak pak ko restu ko?? sb dorg tak tau perangai bangsat laki ko tu.. cb klu dorg tau.. nak ke dorg bg restu?? hhmmmm??? pk la sndiri ye... ko sbenarnya kan, tipu diri ko sndiri... nak sdapkan aty ko sndiri.. pdhal ko tkt sbenarnya nak face bnda2 yg akn jd dlm hdp ko nti... huh!!!


one more thing, dia suh aku cri laki2 yg nama abdullah... so tak pyh la anak2 aku tu bin @ bintikan jantan tu lg.. yesss... klu la bley kan, mmmmmmmgggg aku nak sssggggttt2.. lg bgs kan bin @ bintikan abdullah.. tp hukum kt tak bley, so tak bley la dear... sori la ye... nak tak nak kna la jgk pinjamkan bin @ bintikan laki ko tu utk anak2 aku.. pjm ek??? ke nak aku byr jgk sb pjmkan bin @ binti tu?? pe punya sial la laki ko tu?? tak pnah aku jmpa bpk yg mcm tu... klu pmpn kt pgl jalang, klu laki2 yg perangai mcm tu kt nak pgl pe ek?? nti nak beli dictionary la.. nak cri words yg sesuai utk jantan yg mcm tu... klu bley, aku pun tak hingin nak bin @ bintikan ko la... tak pyh bin lg bgs... i'll make sure ko byr sume2 yg ko wat kat aku n anak2 aku... bkn byr ngan duit, tp ngan blsn yg ko akan ingat smpai ko mampus!!! eeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... geram sgt2... #@3@#*&^%$.. haaaa.. amik ko.. sume kuar da... hahaha..


ingat!!! aku tak kaco org slgi org tak wat gile ngan aku... aku tak gile slgi org tak wat kaco dlm hdp aku.. korg yg wat taik ngan aku, pastu blah mcm tu je... ko pk ko punya pening kepala je... ko pk nak jg family ko je.. ko nak aku bg chance kat jantan tu utk dia hdp hepi?? no...no...no..no.. and NO!!! klu skrg dia t'lepas pun, tu da kira untung la nasib dia... but akan dtg, blm tentu dia akan hepi... family ko, ko nak jg sgt... abis aku ni tak reti nak jg family aku?? tak reti nak hepikan family aku?? bodo!!! pentingkan diri sndiri.. jgn hrp korg sefamily bley hdp bahagia, hdp hepi 4ever n never die gitu bl korg da wat hdp org lain kucar-kacir, porak peranda, bg beban dlm hdp org... korg takkan dpt... maybe now korg hepi, tp nti korg trima la... ok!!! ingat!!! klu bkn aku yg wat hdp korg susah, akn ada org lain yg akan wat hdp korg susah... again, hidup ni mcm roda... pusing la mcm mana pun, one day korg akan dpt... what u give, u'll get it back.. klu baik yg korg bg, baik la korg trima.. tp klu taik yg korg bg, lmbt laun tu la yg korg trima nti.. bhagian aku, mmg aku da trima.. tu bhgian utk dosa2 yg aku wat.. bhgian korg, tgu je la... pe yg korg wat kat aku tak seberapa sgt, tp pe yg korg wat kat anak2 aku tu la yg plg dahsyat... takde aty perut...


pjg la aku bebel hr ni... penat sudah... smbung lain kali ye... abis hlg mood raya aku.. sb 2 langau ni la... kecoh!!! nak hdp snang pas da wat hdp org lain susah... boodddooo!!

Tuesday, 24 November 2009

9 Jenis Wanita Yg Jadi Perhatian

Posted by mrs. tarmizi at 5:56 pm 0 comments
cantik ek mata pmpn ni... geram aku tgk.. nak mata cenggitu bley??? hahaha.. msti cun gile ni..

1. SIKAP KEIBUAN
-banyak lelaki yg terpikat pd wanita yg bersikap keibuan, lembut, mengambil berat dan penuh kasih sayang. wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress, cemas, gelisah dan senang.

2. KEANAK-ANAKKAN
-dalam batas yang wajar, sifat keanak-anakkan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. mereka terasa terhibur dengan keletah anda, tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yg melampau dan menyakitkan hati. tetapi sikap keanakan yg menyenangkan. misalnya kemanjaan wanita yg membangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki, wanita ceria membuat lelaki lebih ghairah.

3. PENUH PENGERTIAN

-sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yg tepat utk berbincang masalah dan sebagainya.

4. MENGHARGAI
-wanita yg menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. berbeza dgn wanita yg suka diperlakukan dgn lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dgn tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

5. MENJAGA PENAMPILAN
-lelaki menyukai wanita yg pandai menjaga penampilan agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. penampilan yg baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya.

6. PANDAI BERBICARA
-lelaki tertarik dgn wanita yg pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. walau topik perbualan yg disukai lelaki berbeza dgn topik kegemaran wanita, wanita tersebut dpt mengimbanginya. dia bukan sekadar teman berbual yg pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yg baik, serta mengalihkan topik yg agak serius kepada perbualan yg lebih menarik.

7. PANDAI BERGAUL DAN MENYESUAIKAN DIRI
-wanita yg pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. wanita tersebut tahu menghadapi org yg lebih tua dan cara berhadapan dgn org yg lebih muda. apabila berhadapan dgn suasanan yg baru, wanita tersebut tdk gentar, malah cepat menyesuaikan diri. dia mudah diajak ke mana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.

8. MENGHORMATI DIRI SENDIRI
-lelaki suka wanita yg menghargai dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. wanita yg menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya.

9. SIMPATI DAN PRIHATIN
-lelaki suka wanita yg murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah. sayang pada kanak2 dan tidak memilih bulu. kebaikan yg wajar dan spontan mencerminkan hati yg mulia. ada kecantikan dalaman pada dirinya yg memancar keluar dgn indah dan mempesona.

got this emel smlm.. from fida.. best kan??? so, korg sume ada ke ciri2 wanita kat atas tu??? hehehe... aku??? satu pun takde... hahaha... sb tu la kna tinggal kut kan.. huhuhu... so, praktikkan la ciri2 yg ada kat atas tu dlm diri korg ek... msti jd kesayangan husband la pasni... yg pnting jgn hipokrit...

.......

Posted by mrs. tarmizi at 10:05 am 0 comments
smlm hr yg plg teruk wat aku... down giler2... aku pun tak tau nape... da almost stahun bnda ni, tp smlm la yg plg teruk aku nangis... teruk sgt2... m'jerit2 mcm org gile... da hlg akal btol... bl ingat2, nape aku msti jd smpai mcm tu... bkn bru jd sume2 ni... da lama kan... slama ni aku tipu diri aku sndiri... aku tipu ngan sume org... nmpak aku ok, steady... tp smlm aku realise, aku tak bley buang sume tu sekelip mata... need time utk lupakan sume tu... not easy nak buang org yg aku da hdp ngan dia slama 8 thn... he's everything to me before... buruk mcm mana pun dia, dia pnah hdp ngan aku... pnah share everything ngan aku... doa aku tak makbul... utk hdp ngan dia smpai aku mati... mgkn ada hikmah dan mgkn ada sesuatu yg lbh bernilai lg yg akan aku dapat... maybe... hopefully so... bl pk2, smpai bl aku nak hdp mcm ni... b'dendam, marah tak abis2... nangis memanjang... bnda takkan bley jd elok pun... aku tak dpt nak pusing pun ms2 yg lps... dia pun da ada life dia sndiri... da ada family yg bru... da hepi... so, nape aku kna seksa diri aku sndiri?? ingat kat dia, pk lg psl dia... then nangis sorg2.. so stupid la... mgkn jodoh aku ngan dia cm utk 8 thn tu je... tmpoh yg ckup pjg... mgkn ada hikmah nape kami b'pisah... ada kekurangan dlm diri aku yg tak bley dia nak trima, mgkn... aku tak perfect... cr dia buang aku dan anak2 wat aku geram... bl diingat2... klu btol caranya, aku pun tak la gila nak cri2 gado kan... ntah la... ni takdir aku... takdir anak2 aku... aku sedih bl tgk dorg, tak bley membesar mcm anak2 org lain... tak bley membesar ngan bpk dorg sndiri... t'paksa menumpang kasih syg org lain... aku frust sgt2...
mgkn da smpai ms aku kna buang sume tu jauh2... buang dia dlm hdp aku... lupakan dia trus... tmpt jatuh pun lg dikenang kan... ni kan plak org yg da hdp ngan kt b'tahun2... buruk la mcm mana skalipun... susah ko nak buang tau... but, if u try, maybe bley... take your time.. lgpun aku da ada org yg syg aku, yg bley trima aku ngan anak2 aku... dia sygkan aku lbh dr diri dia sndiri... dia sygkan anak2 aku mcm anak2nye sndiri... pe lg yg aku nak kan?? mgkn dia la hadiah yg plg bernilai tu... cm aku perlukan ms skit je lg utk buang sume2 tu... aku pun nak hdp hepi mcm dia... nak ada kuarga, nak anak2 ada dpn mata aku... nak ada family yg perfect, ckp korum... insyaAllah... mujur la ada bodyguard aku... he's alwiz ngan aku bl aku down... sntiasa beri semangat kat aku... smlm dia la yg teman kan aku, pujuk aku... kuatkan aku... da nak smpai umah pun, sgp dia patah blk dtg umah pujuk aku... so sweet... baik sgt2... laki2 yg plg baik pnah aku knal... yg sgp trima kekurangan dlm hdp aku... yg bley trima sume2... aku b'doa sgt2 pjg la jodoh aku ngan dia... mtk sgt2 aku bley trima dia seadanya... mtk sgt2 supaya aku bley lupa sume2 yg sblm ni... mtk sgt2 aku bley lupa laki2 yg sblm ni pnah hdp ngan aku... tiap org ada kebaikan dan keburukan msg2... aku pun bkn nya baik sgt... aku kna blajar trima sume ni... aku kna redha... biarla amik ms yg lama skali pun.. aku kna cuba.. yg pnting skrg, aku kna kuat... aku kna jd hati batu... utk aku dan anak2... takkan nak biarkan hdp aku memanjang mcm ni kan...
pasni, aku nak jd org yg plgggg kuat... hehehe.. aku nak ada kuarga yg hepi... anak2 aku yg pnting... dorg kna hepi sokmo... hehehe... dan aku yakin, bodyguard aku bley bg aku sume tu... dia bley bg aku hepi, dia bley bg anak2 aku hepi... aku yakin ngan dia... Allah da hadiahkan dia utk aku dan anak2... dan hrp2, hadiah ni takkan hlg lg... till aku mati nti... aku wat sume ni utk anak2 aku... gadai nyawa skali pun aku sgup... aku nak tgk dorg hepi, gelak2 mcm bdk2 lain... aku akn wat pe pun utk dorg... dorg la nyawa aku... dorg segala2 nya utk aku...

Monday, 23 November 2009

DOWN

Posted by mrs. tarmizi at 12:00 pm 0 comments

tak tau nape suddenly aku rs mcm down sgt2... down bl ngenangkan bnda2 yg jd kat aku dlu... nape ye?? nape tb2?? aku ingat aku da kuat, aku da bley lupa sume2 yg jd dlu... tp aku slh la... aku tak bley nak lupa sume2 tu ngan cpt... nape aku msti ingat lg kat jantan tu????? bodo!!! tensen aku cenggini.. nape aku kna ingat blk pe yg dia da wat kat aku?? nape??? nape??? nape?? nape aku kna down bl ingat blk psl dia?? nape aku tak leh lupa lg sume2 tu.. tlg la.... aku nak lupa sume2 tu.. klu la ada teknologi yg bley kuarkan otak aku ni, then cuci2 smpai aku bley lupakan sume tu, best nye kan.. hahaha.. gila da aku ni.. huhuhu... seriously, aku tak bley... tlg la kuat.. for your kids, lily...

ya Allah, berikanlah aku kekuatan tu... lupakan la aku psl jantan tu... hlgkan la dia dr ingatan aku smpai bl2.. jgn lg ada nama dia dlm hdp aku dan anak2... jgnla Kau temukan aku dgn jantan ni lg.. smpai mati skali pun.. smpai bl2... tolong la ya Allah... aku nak dorg dpt balasan atas pe yg da dorg wat kat aku ngan anak2... aku nak dorg rasa.. aku nak tgk sgt2... aku nak dorg byr blk atas pe yg dorg da wat kat aku ngan anak2 aku... hr ni korg bley gelak ketawa, b'suka ria kan??? satu hr nti, korg akan trima blk pe yg korg wat... korg akan nangis lbh teruk dr aku nangis.. tu doa aku... aku pastikan sume tu jd...

AKU SAKIT HATI YG AMAT2 SGT... SSSAANNGGGAAATTT....

Sunday, 22 November 2009

ME

Posted by mrs. tarmizi at 1:31 pm 0 comments











aku yg makin gemuks.. dan akan b'tmbh gemuks.. hahaha.. tgk la dagu2 aku tu.. org lain dagu nye selapis je.. aku?? b'lapis2 ko.. huhuhu.. sedih2..

aku yg makin hr makin b'kembang2 bdn aku.. hahaha.. makin naik pipi2 aku.. huh.. tak ska.. asyik demam memanjang, tp bdn still naik kan.. pelik btol.. hahaha.. demam tp still selera mkn.. mcm mana tu?? pelik kan??? hahahaha... bl nak kurus ni.. pnat la bdn besar2 ni.. tak larat nak jln.. huhuhu...dagu pun da b'lapis2.. perut pe kan lg... hahaha.. bodyguard aku ckp, biar perut aku tu smpai 4 lapis.. dia ska... hampeh je kan.. perli aku la tu.. huh... kang btol2 4 lapis kang, awk plak yg lari.. hahaha.. tp smlm aku timbang kat watson jusco balakong, turun 3kg.. m'jadikan berat aku skrg ____ kg???? hahaha... rahsia beb... malu... btol ke turun??? huhuhu... semangat ni.. hahhaa.. entah2 timbang tu rosak kan.. kakakakakak.. blk raya ni aku nak tmbang lg.. klu btol, bgs... hehehe.... tp nape ek muka aku nmpak makin bulat je.. klu da trun berat, msti la muka aku runcing skit kan.. hahahah... poyo je.. huhuhu...

hajar's besday

Posted by mrs. tarmizi at 12:58 pm 0 comments
msh bln november kan?? hehehe.. lmbt wat entry ni.. bz sesangat.. tak smpat nak wat.. takpe la kan.. asalkan still bln november.. hahaha..

11/11/2009 hajar's besday... we suppose celebrate besday dia on that day, tp ada b'brapa mslh yg tak dpt dielakkan.. so, kami (aku, fida & my bodyguard) wat surprise kat dia keesokkan hr nya.. ktorg tak wat pe pun.. just beli kfc, 2 slices secret recipe... gj kan lmbt lg.. so budget la tu... hehehe... tapau siap2 pstu trus gi umah dia.. dia tak tau pun ktorg nak dtg umah dia.. siap komplot ngan esron lg.. hehehe.. nsib baik m'jadi... dia pun t'kejut sb ktorg tb2 je dtg.. dia da siap2 nak kuar gi mydin, last2 tak jd la gi.. hahaha.. sian hajar...

for hajar, ni je la yg ktorg dpt wat for your besday.. no budget besar2.. poket tak tebal la bln ni.. hahaha... we wish you, SEMOGA PANJANG UMUR, MURAH REZEKI, SIHAT2 SNTIASA..
tak lama lg nak jd ibu da bdk sorg ni.. hehehe... congrats... we wish u all the best... we love u very much..

esron.. yg tak pasai2 t'babit skali dlm keje2 jahat ni... hahaha..



one of our tok dalang.. hahaha...

iRfaN

Posted by mrs. tarmizi at 12:52 pm 0 comments
ni gambo2 irfan yg aku amik ms dia hr ke-12... skrg ni da hr ke brapa da... msti lg besar.. rindu wei ngan bdk tembam ni.. sgt2 la baik.. tdo je keje nya.. bgn pun sb nak nyusu n mandi.. tp ms org nak pakaikan dia bju, smpat lg tdo tu.. b'tuah btol la.. hehehe.. bgs2.. snang mama ko nak jg... tak mcm abg dia si gemuks tu.. mlm je, sume org tak leh nak tdo.. asyik memokak je.. huh.. geram je aku... ngan aku2 skali kna enjut buai dia ms mama dia dlm pantang dlu.. byk sgt akal dia.. nak kna b'dukung je.. hehehe.. tp skrg da besar, da baik da.. snang je... bg mkn, pstu pndai la dia gi main sndiri.. n skrg da makin gemuks.. hahaha... marah oooo bl org pgl dia bdk gemuk.. mau di ligan nye... hehehe...




jusco balakong

Posted by mrs. tarmizi at 12:20 pm 0 comments
smlm gi jusco balakong.. cri exercise books utk anak2.. kang ada yg asyik main je cuti2 skolah ni.. melilau merata2 la bdk2 tu klu takde keje2 yg kna wat.. kang msuk sesi skolah bru, ada yg b'karat otak tu.. hehehe.. kul 5 bru gerak gi jusco.. ekceli pg tu kna dtg ofis.. OT.. tp sb bdn da tak larat sgt2, bgn pg2 tu bdn panas sesangat.. demam blk.. huhuhu... sedey btol la bl asyik dmam je.. nape la ngan aku ni.. every month wajib kna demam.. bru nak recover, dmam blk.. pnat da asyik dmam je.. tp nak wat mcm mana kan.. ujian la tu.. sabar je la..
kul 4 bodyguard abis OT, trus dia dtg pick up aku kat umah.. tgu aku siap b'bagai, kul 5 jgk la bru gerak.. smpai je sna, trus gi food court.. cri mkn dlu.. sb dr pg smpai la ptg tu mmg tak msuk apa2 pun dlm perut aku.. lapo gile... mkn yee mee with 2 bj telur.. wajib 2 cenggitu ye tp kali aku mkn yee mee.. org lain sebiji je, tp aku extra sebiji lg... hehehe... pstu bru gi cri buku bdk2.. kdai yg ada dlm tu pun popular je kan.. ok jgk popular ni.. menarik buku2 dia.. mcm nak amik sume je.. nsib baik bodyguard ada, dia tapis2 dlu mana yg penting.. hehehe... klu ikt aku, sume aku nak borong.. hahaha... byk jgk la borong buku2 tu.. aku beli utk sume, kakak, angah, adik & aiman.. harus beli jgk utk aiman ni.. kang ada yg berebut plak.. hehehe... skrg ni nak beli pe pun, msti kna beli lbh.. for aiman & irfan.. huhu.. da b'tmbh2 anak2 aku kan.. takpe2.. i'm hepi bl tgk dorg hepi... keje pun utk dorg jgk, bkn utk org lain kan..

abis beli buku2, gi tgk wayang.. ingatkan nak tgk 2012.. FULL la plak.. menci tau.. nak tgk SENARIO pun FULL jgk.. eee.. hampeh btol... last2 tgk PISAU CUKUR.. for the second time.. hehehe.. layan je la.. sb cite tu mmg best pun.. tak bosan... hehehe..

da selesai tgk wayang, gi mkn mlm plak.. hahah.. asyik mkn je ek??? ingat nak mkn mc'd, tp tb2 t'pandang la plak RENDANG OPAH.. mcm nak try je kan.. bodyguard aku amik laksam, aku plak set nasik with ayam msk lemak cili padi... dlm otak ni da b'angan2 msti best giler ayam lemak dia.. favourite aku nih... msti pedas, kuah pekat, b'asap2 lg... fuuuhhhh.. meleleh air liur ni.. tp bl smpai, skali rasa.. mak aiiihhh.. mcm hampeh.. tak seeeeedddddaaaaapppp lgsg3.. mmg tak sdap.. aku smpai nak muntah2 je.. punya la tak sedap nye kan.. frust giler.. aku mkn 3 suap je.. pstu tolak pinggan ke tepi.. menci tau.. da la tak sedap, mahal plak tu.. huh... nyampah aku.. ni la first and last time aku msuk kdai tu.. pangkah trus.. huhuhu...

kul 10 trus blk umah, siap2.. tdo trus... penat.. zzzzzzzzzzzzzzzzzz.........


decoration yg ada dlm rest. rendang opah tu.. decoration sume cntik2, tp mkanan tak best lgsg.. hehehe...

laksam bodyguard aku.. nmpak best kan.. tp tak best lgsg...




set nasik aku.. nampak menyelerakan.. tp realitinya tak sdap lgsg2.. mmg tak best la.. tak reti nak ckp mcm mana tahap tak best dia tu.. hahaha...

exercise books utk my kids.. amik ko... smpai t'muntah la korg wat exercise ni.. hahah.. pedulik la... mmg aku paksa je dorg wat.. kejam btol umi korg ni kan.. hahaha...

Friday, 20 November 2009

AZAM BARU

Posted by mrs. tarmizi at 10:50 am 0 comments

huhuhu.. tgk tajuk je da gelak ngekek2 da.. hahaha.. btol ke aku b'azam ni?? tak pnah lg la seumur hdp aku nak wat azam2 ni.. mmg ada azam, tp slalunya hangat2 taik ayam je.. hehehe.. tak senonoh kan... tp2 thn bru siap psg azam.. nak mcm ni la thn ni, nak ubh ni, nak ubah tu la.. mcm2 la.. tp stu pun takde.. hampeh je.. tp kali ni aku mmg b'janji akn wat btol2 azam aku ni.. hehehe.. ayat ye2 je kan.. skema je rupa... tp takpe, kt tgk lama mana aku leh tahan, lama mana aku bley disiplin kan diri aku supaya pe yg aku azam kan ni t'capai.. hahaha.. pe azam aku tu ek??? jeng jeng jeng.. hahahah.. rahsia lorrr... klu btol2 jd, n dpt pe yg aku nak.. kiranya t'capai la azam aku tu kan.. bru aku publish besar2 kat cni.. hehehe.. so, wait n see...

hmmm.. aku pun tak brapa confident la aku bley wat.. hahaha.. rs2 mcm 2 mgu je kut bley tahan.. tp takpe... i have to try... kna wat jgk.. for myself.. huhuhu.. chaiyok2 lily.. u can do it.. caya lah.. hahaha..

Thursday, 19 November 2009

miss theM sO mucccH...

Posted by mrs. tarmizi at 3:21 pm 0 comments

i miss them sssssooooooooooo mmmuuuuuuccccccccchhhhhh... rindu weeiii ngan anak2 aku.. next week bru nak blk.. rs lmbt sesangat.. bosan2... hr tu col kakak, dia bgtau angah got 100 dlm exam dia.. paper science ngan pe ntah lg.. dpt no 2... good3... ask him nak pe, dia kt nak jam Ben 10.. da tau da.. mmg yg tu la yg dia nak pun.. hahaha.. tgu gaji ye angah... pstu ckp plak ngah adik.. mcm2 la dia bebel..
siap ckp, umi ni beli kat angah je. kat apit tak beli pun..
hmmm.. nti umi beli la skali.. bley dia ckp blk,umi beli utk aiman skali tau.. aik?? b'tmbh2 da ni.. aku jwb blk... ye la.. umi belikan utk sume skali la... kakak, angah, adik, aiman & irfan.. bley??
eh eh eh.. irfan tak bley la umi.. tgn dia kecik lg.. tak pyh la beli kat dia...
eeeeeeeeee.. ko ni kan bdk kecik, byk btol songeh... geram aku...

ttttttttooooooooooollllllllooooooooooonggggggggggg........

miss sgt2 kat dorg.... :-(

loveee all of u... syg sgt2.. mmmmmuuuaaahhh...


Tuesday, 17 November 2009

muViee tiMe..

Posted by mrs. tarmizi at 2:28 pm 0 comments

hr sabtu last week, pas je mkn free (jijul blanja ye).. mkn pizza lg.. melantak sgh2 la ktorg kan... yg gi pun aku, jijul, fida & hajar.. dia blanja pun sb nak celebrate besday hajar la.. so, aku ngan fida ni tumpang sekaki je.. hahaha.. pdhal ktorg yg lbh2 melantak.. hajar da stop, aku ngan fida dok mkn lg... huhuhu..

kul 4 gerak blk.. tp sb bosan sgt2, aku ngan fida patah balik gi alamanda.. tgk PISAU CUKUR... b'2 je ngan dia.. huhuhu.. enjoy seehhh.. best la cite ni.. mmg enjoy.. lawak giler.. rs mcm nak tgk skali lg je.. bley??? hahaha.. this week nak tgk 2012... hr tu pnuh, tak leh nak tgk.. yg available pun kul 1 a.m... tak kuasa aku... ada yg t'tdo dlm panggung tu kang.. hahaha... tp pe pun, pisau cukur mmg the besstttt... i like....

Friday, 13 November 2009

tq laLing

Posted by mrs. tarmizi at 8:14 am 0 comments

i'm ssssssoooooooooooooo hepi... hehehe.. for my daughter, my princess, my buah aty, my BFF, my apa lg ek?? sume2 la.. hehehe.. she's everything to me.. dialah satu2 nya anak dara yg aku ada.. dia la penawar & racun utk aku nti.. but hopefully more tu penawar la kan.. hahaha... insyaAllah... she's got a gooooooddddddd result dlm final exam dia.. tp ada 3 subjek trn 4 markah dr sblm nye.. but still got A.. peratusan dan kedudukan dia dlm kelas pun naik.. even kedudukan keseluruhan sume darjah 1 pun dia naik gak.. hehehe.. sssssoooooooo hepi la.. i'm proud of her.. wpun bru darjah 1 kan, mmg takde pe pun yg nak dibanggakan sgt.. but for me, i'm still proud of my daughter...

sok nak gi cri exercise book byk2 la.. nak suh dia wat exercise during school holiday ni.. klu tak asyik main je kan.. so amik ko... wat la exercise tu smpai t'muntah2.. hahaha.. angah too... bdk ni byk sgt penyakit M dlm bdn dia.. siap la ko nti bl da dok cni.. mmg rotan je la kan.. kna beli rotan siap2 ni.. hehehe.. have to garang2 ngan bdk sorg ni.. malasnya subhanallah.. kna sbr byk2 la ngan hero aku sorg ni... takpe2... aku akan watpe sj asalkan 3 org anak aku ni jd org.. bkn jd syaiton.. hahaha... biar jd org yg b'guna... biar tau b'tggjwb skit.. lbh2 lg laki2 kan.. kang nama je laki, tp takde responsibility lgsg.. watpe kan?? hopefully anak2 aku ni b'jaya la dlm hdp dorg nti.. jd anak yg soleh & solehah.. b'guna pd sume org.. dan yg pnting biarla b'agama skit.. ada adab sopan.. klu tak mau kna lempang ngan aku hr2.. hahaha... garang2 jgk.. tp dlm aty, i love them sssssssssssssssooooooooooooooooo mmmmmmuuuuuuuuuccccccccchhhhhhhhh.....





Monday, 9 November 2009

_teRataI_

Posted by mrs. tarmizi at 2:23 pm 0 comments

lagu from my bodyguard..utk aku..hehehe.. so sweet la kamu.. hehehe... tocei3..

Oh teratai bunga indah
Engkaulah pujaan hatiku
Telah lama aku rindukan
Wahai teratai bunga indah

Sungguh cantik paras wajahmu
Sinar matamu bagaikan suria pagi
Setiap insan selalu terpikat
Memandang teratai bunga indah

Ku tak menyangka
Wahai terataiku sayang
Badai taufan mendatang
Menghembus dirimu
Engkau pun terkulai
Dan merunduklah layu
Tak berseri lagi

Oh tolong, lindungilah dia
Agar ku dapat bersamanya lagi
Ku inginkan terataiku sayang
Berseri seperti semula
Teratai bunga indah

Thursday, 5 November 2009

_HepI_

Posted by mrs. tarmizi at 4:47 pm 0 comments
i'm hepi today... huhuhu... mood ada baik skit hr ni.. kakakakaka... so langau2 kat luar sna, ko ingat ko da knakan aku, aku down ke??? sori ye... aku down kejap je... pas tdo aura aku da dtg blk... hahahaha... so, td pg2 aku ngan semangatnya bgn, mandi, siap2 dtg ofis.. with aty yg sgt gumbira.. no reason nape tb2 gumbira.. wpun mlm smlm beria2 nangis ngadu kat my bodyguard kan.. tp tb2 pg ni bley plak hepi sehepi2 nye.... hahaha.. gila ke aku??? no...no..no... mgkn Allah dgr & makbulkan doa aku smlm.. Dia bg aku hepi hr ni.. tak tau sok lusa, dtg lg ujian yg lain.. hopefully not... for u langau2 yg tak reti2 penat tu, udah2 la tu.. bwk2 la insaf skit.. korg nak tongkat dunia ke??? tak abis2 nak aniaya org ni pehal?? aku tak kaco ko, ko jgn kaco aku.. ok??? aku tak tuntut kat cni, tp kat akhirat sok, mmg aku tak lepaskan korg... kt jmpa kat sna nti... see u di sna.. huhuhu..



aku hepi ngan hdp aku skrg... hepi ngan anak2 aku.. aku ada sume yg sblm ni aku takde.. tu la antara hikmah yg Allah berikan utk aku dan anak2... mmg aku slalu di uji.. tp aku ingatkan diri aku, Allah tak akan uji makhluknya di luar kemampuan org tu.. Dia tahu sejauh mana kekuatan aku utk trima sume ujian2 Dia... hrp2 aku bley bersabar dan trus bersabar.. nangis mmg confirm la aku nangis.. marah mmg la aku marah.. tp blm smpai tahap nak penerajang @ nak aniaya org.. insyaAllah tak akan.. biarlah Allah yg bls sume tu.. bg aku, aku trima sume ni sbg balasan dosa2 aku yg dlu.. aku kna redha.. doakan aku trus kuat ngadap sume ni.. tak tau smpai bl.. mgkn smpai aku tutup mata nti.. mgkn... yg pntg sesusah mana pun aku, asalkan anak2 aku ada dgn aku... dorg la penguat semangat aku... biarlah hlg yg lain, tp bkn 3 org jantung aty aku tu.. nadi aku..

anak2 umi, umi syg sgt2 kat korg... umi janji, umi akan sediakan yg terbaik utk anak2 umi.. biar la org nak kata pe pun.. biarla org nak fitnah pe pun.. asalkan anak2 umi tak susah, tak rasa kekurangan.. i love u all ssssoooooooooooo mmmmmmuuuuuuuccccchhhh...



akak oooiii nape la serabai sgt awk ni.. botakkan rambut tu bru tau..hehehe.. wat plak muka mcm tu.. b'tuah btol la.. tak sssuuukkkkaaa... apit mmg confirm la posing caannntiikkk punye.. hehehe.. angah stay cool.. huhuhu..

_sepagi di laKe garDen_

Posted by mrs. tarmizi at 11:30 am 0 comments
pepagi sbtu da kna kaco ngan 3 org bdk b'tuah tu.. da la smpai tpg kul 4 pg.. ingat nak la tdo lama skit kan... nyibuk je la bdk2 ni... dok kejut kan aku ngan bodyguard suh bgn.. ajak gi mkn... huh... gangguan btol la.. dgn malasnye bgn la jgk... siap2 kan dorg... trus bwk gi kdai maksu... mkn roti canai n nasik lomak.. da isi perut penuh2, bwk dorg gi lake garden plak.. dok kecoh ajak pi zoo.. aku mls nak msuk zoo, takde mood... so bwk je dorg main kat playground lake garden tu.. melayan la aku ngan bodyguard 4 org bdk nakal ni.. 4 org tu t'masuk aiman ye.. wajib bwk bdk ni.. klu tak mau melalak dia.. hehehe... kemain seronok lg... da lama tak main kat play ground kan.. hehehe.. ska tgk dorg hepi.. lama jgk melekat kat lake garden ni.. da tu bl ajak blk sume tak nak.. dok nak main lg.. adooiiii.. da la hr makin panas... nak umpan dorg blk, aku belikan aiskrim.. beli sorg satu.. suh abiskan sblm msuk dlm kete, klu tak tak bley ikt blk.. hehehe.. sume cpt2 abiskan aiskrim.. ingatkan pastu bley la blk.. idak jgk.. sbuk dok ajak naik itik kayuh2 yg kat tasik tu.. tak kuasa aku oooiiii... aku fobia skit ngan air ni.. hehehe.. takut tenggelam.. tkt buaya.. huhuhu.. tp sb malu nak ckp takut, siap bg mcm2 alasan lg.. hehehe... cover line beb.. malu r kalo pecah rahsia dpn anak2.. kuangkuangkuang... pujuk punya pujuk, akhirnya berjaya jgk blk ke umah.. fuuuuhhh.. lega... hehehe.. next time ye anak2 ku.. sabooooo...





budak gemuks yg bdn je besar, tp penakut nak naik sume mainan yg ada kat cni.. huh... wat malu je.. naik gelongsor pun tkt ke... hehehe...

muka apit yg kna cakau ngan aiman.. byk lg.. smpai lubang2 la muka anak aku ni haaa.. sian dia.. sabo ye dik...

akhirnya... hehee.. ralit je dok mkn aiskrim.. nikmat ooooo...

Wednesday, 4 November 2009

Posted by mrs. tarmizi at 5:07 pm 0 comments

i got this emel td.. best je bc.. hehehe..


"SUAMI YANG PALING BAIK BAGI SEORANG PEREMPUAN IALAH SEORANG ARKEOLOGI... MAKIN TUA SANG PEREMPUAN ITU, SEMAKIN CINTA & TERGILA-GILA SUAMINYA ITU PADANYA... MAKA DISARANKAN KEPADA PARA SUAMI UNTUK BERJIWA SEORANG ARKEOLOGI... SEMAKIN LAMA USIA PERKAHWINAN AKAN SEMAKIN BAHAGIA... KENAPA??? INI KERANA SUAMI TERSEBUT MEMANDANG ISTERINYA SEMAKIN BERNILAI, SEMAKIN MAHAL... BUKANKAH MENURUT ARKEOLOGI SEMAKIN BERUSIA & SEMAKIN TUA SESUATU BARANG ITU AKAN SEMAKIN ANTIK & MAHAL... DEMIKIAN JUGA BUAT PARA ISTERI, DISARANKAN UNTUK BERJIWA AHLI ARKEOLOGI WANITA... MAKSUDNYA SEMAKIN TUA SANG SUAMI AKAN SEMAKIN TERGILA-GILA, BERTAMBAH SAYANG & SEMAKIN MENCINTAINYA"

-HABIBURRAHMAN EL SHIZARY-


p.s: to my bodyguard.. bc tau.. pastu smpan dlm otak smpai bl2.. ingat smpai ke mati... kna wat ni... WAJIB.. hahaha.. paksaan tu.. pedulik r...

hina ke janda ni???

Posted by mrs. tarmizi at 3:14 pm 0 comments

susah kan hdp ni??? pe yg kt wat sume serba tak kna... tmbh2 bl da pegang title 'JANDA'... buruk sgt ke?? hina sgt ke?? kdg2 jd janda ni bkn sb slh kita sndiri... bkn kita mtk utk jadi mcm ni... takdir da tentukan sume ni utk aku... takdir utk aku jd JANDA pd umur 29 thn.. org lain ms umur mcm ni tgh berseronok2, enjoy their life... tp aku?? maybe kdg2 aku rs terkilan nsb aku jd mcm ni... tp kdg2 aku bersyukur, sb Allah sygkan aku lg... sume ujian utk aku hr nie ada hikmahNya nanti.. insyaAllah..

yg aku heran tu, nape la rmai sgt yg tak snang duduk ngan status aku ni.. aku tak kaco org.. aku tak amik laki org... aku tak amik pakwe org... bodyguard aku tu single n available lg ms aku kawan ngan dia.. setau aku la kan.. klu dia tipu, tak tau la plak... mmg nak kna pelangkung la ngan aku kan... tp setelah disoal siasat beribu2 kali, mmg confirm dia msh single... but not now... skrg dia da kna chop mohor diraja ye... hahaha... don't u ever kaco2 dia... hahaha... huhuhu...

skt aty agaknya org2 ni ngan aku kan.. aku kuar smpai kul brapa pun dia kecoh2.. sbuk nak canang2 satu ofis... ada aku kaco ko ke??? aku tak mtk sesen pun duit ko.. so tak pyh la nak wat keje part time plak.. sbuk nak jd reporter kan.. msg2 jg hal mgs2 la... as long as aku tak kaco hdp ko, tak korek2 duit dlm akaun ko tu, tak numpang kat umah ko, tak wat maksiat dpn mata ko, ko tlg tutup mulut ko... zip rapat2... tak pyh la nak jd kaknam plak.. bley nak jd kaknam, tp agak2 la skit kan... jgn la melampau2 sgt... tahap kesabaran aku ada batasan jgk... kang dtg angin tak elok aku, ada yg mkn penampar kang... budus...aku tau pe yg aku buat.. aku ingat lg aku ni siapa.. aku tau pe yg aku buat, smpai mlm2 bru aku blk.. tima kasih la sb concern sgt2 ngan aku.. keprihatinan korg ni btol2 wat aku darah tgi tau... sepak kang bru tau... eeeeeeeeeeeeeeee.. geram2.....

pelik aku ngan perangai org2 yg mcm ni... ada la sorg hamba allah ni... baik la sesangat.. siap gi bg no tepon aku kat sume mamat2 mana ntah.. siap sebarkan dlm internet ko... konon nya aku ni kan janda.. so kesunyian la kan.. wwwaaaahhhh... bgs btol la ko kan.. tau je aku sunyi ek??? uiiiiisssshhh.. mmg darah aku naik smpai kuar kepala otak aku ni td... mmg marah tahap gaban la... klu aku dpt la sapa punya keje ni kan, mmg aku sula dia dr bwh smpai atas.. mmg kurang ajaq!!!!!!!!!!! korg ingat aku ni pompuan pe ha?? kut ye pun aku janda, blm smpai tahap aku nak gi jual diri aku tau!!!!!!!!!! tlg hormat org skit... janda pun ada maruah la!!!!!!!!!!! gila!!!!!!! biadap!!!!!!!!!!! aku takkan maafkan org2 yg mcm ni.. hr ni aku nangis sb sume yg korg wat kat aku.. tp satu hri nti korg akan dpt balasan atas pe yg korg da wat kat aku hr ni... aku doakan sume yg buruk2 utk korg... korg yg ajar aku jd makin kurang ajar.. korg yg wat aku jd biadap... so fine... korg tgu la hr korg nti... tiap2 yg kita buat, pasti akan ada balasan.. hr ni korg malukan aku ngan cr yg mcm ni.. satu hr nanti Allah akan malukan korg dgn cara yg lbh aib lg... aku doakan sume tu utk korg... aku tau sapa punya keje ni.. tp takpe... tak guna nak bertekak, nak report2 polis... just wait n see... hr korg akan smpai jgk nti..

ingat, hr ni mgkn aku yg jd janda.. esok lusa??? ntah2 korg plak kan... tak pun bini2 korg.. huhuhu...

moral : hormat la org lain, sblm kt nak org lain hormatkan kita... i behave myself before this.. tp klu da smpai tahap mcm ni, ustazah pun bley naik kaki ooooiiii..

_rindu sesangat_

Posted by mrs. tarmizi at 3:06 pm 0 comments


rindu kat anak2 aku... bl jauh rs rindu sgt2.. tp bl dkat ngan dorg, mulut aku ni tak henti2 bebel ngan dorg.. ada je bnda yg dorg wat nak bg mulut umi dorg ni bsg kan.. sabo je la aku.. 3 org ni kuat buli aku tau.. mentang2 la sume da tgi2.. nak kalahkan umi ek?? siap la korg nti.. hahaha.. tak sabo nak bwk dorg dtg cni... tak sabo sgt2 da... nape la lmbt sgt ni oooooiiiii.. geram btol....

rrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnddddddddddddddddduuuuuuuuuuuuuuu............

Tuesday, 3 November 2009

ouR neW babY

Posted by mrs. tarmizi at 4:42 pm 0 comments

_oUr neW famiLy meMbeRs_

Posted by mrs. tarmizi at 4:07 pm 0 comments

hehehe.. ni la gambo baby bru dlm family ktorg... namanya blm ada lg.. tp abg dia da pgl dia Irfan.. ska2 ko je aiman kan.. punya la kedekut.. tak bg lgsg org lain pegang adik dia.. tkt adik dia jtuh la, nangis la.. byk songeh btol.. protect sgt la konon.. huh... hahaha... sweet la dia kan.. tp sweet2 dia pun, tkt tetiba je dia ultraman kan adik dia tu.. haaaa.. naya je... hahaha.. so be careful dgn bdk gemuks tu.. bkn leh caya sgt.. si afiq slalu jd mangsa.. abis muka kna cakar.. hahaha... sian anak umi kan..










to Irfan... we love u... moga2 jd anak yg soleh.. anak yg berguna kpd kedua ibu bapa.. anak yg b'tanggungjawab.. kami doakan semua yg terbaik utk kamu... love u.. mmmmuuuaahhh..

Monday, 2 November 2009

~30 OkT 2009~

Posted by mrs. tarmizi at 9:45 am 0 comments
hehehe... aku sssggggtttt2 la hepi pd tarikh nie... why??? huhuhu.... rahsiaaaa.... hahahaha..

tetiba je ptg tu bley plak trus nak blk kpg.. hahaha... tak plan pe2 pun... trus je nak blk.. lgpun nak tgk our new family members... aiman da dpt baby bru.. hehehe.. padan muka bdk gemuks tu.. da tak leh nak manja2 lg..
 

Template Design By:
SkinCorner