Thursday, 29 October 2009

...wang itu enggak penting...

Posted by mrs. tarmizi at 8:45 pm 0 comments
smlm lepak2 ngan akak yg stu kursus ngan aku ms kat t'ganu dlu... lama da tak jmpa dia... gi lepak kat umah dia... skali skali berborak, bergossip... best jgk kan... hahaha... akak tu smpat lg bg amanat yg pjg lebar kat aku... lbh krg cenggini la ayat nye 'ko li alang2 da jd cenggini, cri la yg kayo2... yg byk duit.. bru snang hdp... jgn nak cri yg keje P**, P** @ Dr***** plak... nyusahkan je... jap2 takde duit... jap2 takde duit... kt plak yg kna kuarkan duit... nyusahkan je... mcm tu la lbh krg bebelan akak ni... pjg lg.. tp aku tak ingat la... hehehe... no komen... msg2 ada pndapat sndiri.. n for me, maybe it's true... maybe not... kt sndiri yg create our life... kt sndiri yg create hdp kt utk hepi ataupun tak...

trus teringat kat my bodyguard... dia bkn la SUB.. bkn officer... bkn datuk2 yg kayo2... dia adalah dia... biasa je orgnye.. simple... sederhana... humble... dan yg plg pnting dia bley trima aku yg buruk ni... bley trima aku yg bykkkkkk sgggttt kekurangan... bley trima aku yg makin hr makin tua n makin byk plak membebel... bley trima anak2 aku yg smakin hr smakin nakal... snang cite dia bley trima sume2 nye... tak pnah skali pun dia merungut psl aku... tak pnah skali pun dia ckp tak puas aty ngan aku... tak pnah skali pun dia marahkan aku... tak pnah skali pun dia tinggikan suara kat aku.... tak pnah skali pun ckp dia penat tiapp kali aku mtk tlg ngan dia... never say NO kat aku... susah snang dia sntiasa dgn aku.... cakapnye lemah lembut... penyayang orgnye... maybe bg org lain, u can get the better one... but for me, it's enough... mmg duit tu pntg... tp klu gaji je besar, perangai mcm syaiton nirrojim... huh... watpe kan??? wat skt jiwa je... sakit aty... merana smpai mati... aku pnah hdp ngan org yg gajinya m'cecah 3 ribu sbln... tp hdp aku tak hepi... tak mcm org lain... menangis hr2... mkn aty je... sume serba tak kna... hdp mcm dlm neraka... ngeri je bl ingat2 blk.... ckup la pe yg aku ada skrg... mgkn tak semewah org lain.. tp aku hepi... wpun sbenarnya aku byk mslh... hehehe... tp sb adanya dia, aku bley jd kuat smpai hr ni... aku bersyukur sgt2 sb Allah adiahkan dia utk aku... adiah yg tak ternilai utk aku dan anak2... bg aku hidup ni ntah utk brapa hr lg... mgkn sok lusa Allah da amik nyawa aku... slgi ada nyawa ni, aku nak hdp sehepi2 nye.. hepi yg dlu aku tak dpt... ckup la wpun skejap.. aku dpt pe yg slama ni aku nak... aku tau dia sygkan aku... syg yg amat2... perasan ke aku??? hahaha... tak mgkin... hehehe.. i know him... bg kami biarla kami susah skrg, asalkan kami snang kemudian... aku hrp pe yg aku dan dia wat akan menjadi... aku nak masa yg ada ni, kami gunakan sebaik2 nya... aku nak bhagiakan anak2 aku... with my bodyguard of course... kami da janji, kami akan lakukan pe pun asalkan anak2 hepi... anak2 bahagia... tak merasa kekurangan lgsg... tu la janji kami... hopefully sume tu dimakbulkan Allah... klu aku mati pun lps ni, takde la lg benda yg aku kempunan agaknya... hahaha... aku da dpt dari dia... kasih syg dia utk aku dan anak2 mmg tak t'bls smpai mati skalipun.. dia mmg sgt2 appreciate kami 4 beranak.. terharu aku bl ingat mcm mana layanan dia pd anak2 aku... slama ni tu la yg aku cri... bkn duit berjuta2... ckupla klu dia dpt bhagiakan 3 permata hati aku tu... tak ternilai sume tu dgn duit...

for u my bodyguard...'thanks for everything... u make me hepi.. u make me laugh... u make me smile 24/7... u're such a good guy... u're a great gift from Allah... luv u...

:_)

eeeeeeeeeeeeee...geram...

Posted by mrs. tarmizi at 7:55 pm 0 comments

adoooiiii.. sume gambo2 aku dlm lappy da hlg.... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... geram2... budus btol la... huhuhuhu... nak nangis da ni... mcm mana nak dptkan blk gambo2 tu??? aku nak jgk!!!!!!!!!!!! stiap gambo2 tu b'nilai utk aku... nak nangissssssssssssssssss.... gambo2 my kids... nape jd mcm ni!!!!!!!!!!!! tenseeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!

Tuesday, 27 October 2009

geram...geram...geram...

Posted by mrs. tarmizi at 9:04 am 0 comments

eeeeeeeeeeeeee.... geram btol la.. pg2 lg da nguji kesabaran aku... huh... kete b'tuah tu rosak lg... dia punya tempt. naik giler... da smpai hjg da.. skit lg je nak meletup... hahaha.. riso je aku.. da la bwk anak2 dara org.. klu meletup aku sesorg je dlm kete tu takpe la... ni ada nyawa2 lain lg, jenuh jgk nak m'jwb nti... fuuuuhhhhh... menguji kesabaran btol kete ni... slalu sgt nyusahkan org psl kete ni... col org sna sni mtk tlg... malu oooo.. tp nak wat mcm mana... t'paksa... hrp2 pasni takde mslh mcm ni lg... hr ni hr last aku ngadap sume ni.. da tak larat da... da pnat.. hopefully....





tetiba je gambo 3 org bdk b'tuah ni... hehehehe.. takde kna mengena ngan entry kan??? pedulik la... hehehe.. rindu sesangat ngan dorg... rindddduuuuuuu sssssggggggggtttttttttttt2.. tak smpurna hdp aku skrg ni slg dorg takde dpn mata aku... jeles tgk org lain.. ada family sm2.. bl la aku nak dpt blk family aku ni????????? cpt la dpt umah.. aku nak bwk anak2 aku dok ngan aku.. nak jg dorg, nak masakkan mknan favourite dorg... nak bwk dorg jln2.. nak wat sume2 la ngan dorg... tak sbr sgt2 da ni... tlgggggg la cpt bg umah oooooooiiiii... hahaha.. meroyan da aku ni.. huhuhu...

kakak, angah & apit... umi rindu sgt2... rindu yg t'amat2.. rindu ngan syg2 umi.. buah aty umi.. miss u ssssssssssssssssooooooooooooooooooo mmmmmmmuuuuuuuuuccccccccccchhhhhhhhhh....

Friday, 23 October 2009

_hepi_

Posted by mrs. tarmizi at 10:47 am 0 comments










i'm hepi today... y??? hahaha.. bodyguard da nak blk kan.. harusla hepi.. da ada kwn yg rajin melayan mulut becok ni nak pot pet pot pet... byk cite nak story kat dia ni.. hahaha.. tak sabo2 da ni.. lmbt ooo kul 4.. hopefully dia slamat smpai... msti b'tambah shat gitu.. mkn 6 kali shari kan??? free plak tu.. amboi2.. sabo je la kan.. confirm mkin muncit perut dia tu.. haha..

Thursday, 22 October 2009

_huhuhu_

Posted by mrs. tarmizi at 3:55 pm 0 comments
last friday kan aku cuti.. blk kpg settle psl pertukaran skolah anak2.. so mlm khamis tu harusla kuar dlu ngan bodyguard aku kan... lgpun aku da brapa mgu dok b'zikir kat telinga dia, aku nak mkn durian.... agak nya dia pun da pnat kut dgr aku dok b'zikir tu.. so, dia pun bwk la aku pi bli durian kat seri kembangan nu haaa... beli sbijik je.. lepak2 smbil mkn durian kat jambatan p.jaya... hahaha.. jd keje kan.. yg sweet nya ms nak beli durian tu... ada la serangga pe ntah namanya.. aku pun tak ingat r nama dia.. dok melilau2 kat aku ni ha... naik rimas aku.. dok tepis kiri kanan.. ada skali tu, serangga tu dok kat atas tepi tdung aku.. my bodyguard tlg tepiskan... pstu bdk yg jual durian tu nmpak.. dia siap sound lg... "syg btol abg kat akak ni ye.. naik cmburu sy tgk".. hehehe.. bodyguard aku t'sengih2 je "hiissshhh... msti la syg"... hohohohoho... malu seeeiiii.. hehehe.. but it's so sweeeetttt... i likkeeee..
da msuk kete siap sengih2 lg.. tak abis tu... ska sgt2.. gediks kan??? pastu siap sound lg.. awk, pas kawen tak layan sy mcm ni.. siap ooooo... sepak2 je nti.. hahahhaah... bodyguard aku gelak2 je... jg ek.. mcm mana skrg, mcm tu la bl da kawin nti ye... hehehehe...
...MR BODYGUARD..... blk r cpt.. rindu ooooo....

bosan + geram + tensen + runsing = gilleerrrr.......

Posted by mrs. tarmizi at 10:29 am 0 comments

huh!!! tajuk je pun da tunjukkan mcm mana seksanya aku nak tgung kan... hahaha... kepala aku da nak pecah da tahan sume tu... rasa nak amik cuti sbln, gi bercuti sorg2.. bley??? bley la klu ada duit kan... hahaha.. ni duit pun tak mandang.. mcm mano tu????

tak bestnye mgu ni... bodyguard aku pun kursus smgu... sok bru blk.. lg la b'tmbh bosan.. takde org yg nak tadah telinga dgr cite aku.. cpt la blkkkkk... nak luah kan sume2.. biar smpai t'kuar taik telinga dia dgr aku bebel pe yg aku tak puas aty spnjg dia takde ni... hahaha... sabo ye bodyguard... hehehe...

miss him... miss my kids.. miss all of them.. bl la nak dpt kumpul sama2 ni.. lama rasanya.. hdp tak mcm org lain.. org lain sbuk ngan family msg2.. aku t'kontang kanting sorg2 kat cni.. sgt la tak seronok... bosan je... mcm takde life!!!!!!!!!!... boooooooooosssaaaannnnnnn!!!!!

Friday, 9 October 2009

...my All... My SouL...

Posted by mrs. tarmizi at 12:12 pm 0 comments

Tuesday, 6 October 2009

~huHuHuhU~

Posted by mrs. tarmizi at 11:09 am 0 comments

bodyguard aku tak bg delete gambo ni dlm kamera... dia suh smpan.. don't know why.. tp dia kt dia ska tgk.. hehehe.. muka comot cenggini pun dia ska.. time aku make up lawo2 tak nak plak puji2.. hahaha.. siap suh puji lg.. kakakakakak.... gediks btol..

Monday, 5 October 2009

~eyes of us~

Posted by mrs. tarmizi at 4:03 pm 0 comments

mata org yg plg aku syg.. skrg dan selama2 nya.. cewaaahhh.. jiwang karat la.. huh.. malu je.. pehal jiwang2 ni.. hahaha. skali skala jiwang takpe kan.. hahaha.. tb2 je rasa nak jiwang ptg2 ni... but i really meant it.. hehehe... jgn mare ek... huhuhu..

open house (part II)

Posted by mrs. tarmizi at 3:38 pm 0 comments
haaa.. beraya sakan kan aku... hehehe.. da org jmpt mkn, kna la gi.. klu tak rugi ooo.. hahaha.. hr sbtu ktorg gi open house umah abg baha.. org sabahan gitu.. sume menu dia dr sabah jgk.. tak amik gambo pun.. segan r. gi snap2 gambo kat umah org plak.. hehehe.. tp yg plg sdap, labu msak lemak dia... cmpur ngan ikan msin.. pergghhh.. mmg best... abis kat aku sorg je.. hahaha... sedap.. hehehe.. mls r nak citer pjg2.. korg tgk gambo je la..

ptg plak ktorg gi shopping kat ikea.. nsb baik poket aku kosong ms tu... beli pun 1 brg je.. tp takpe.. tggguuu.. i'm coming... aku msti gi jgk skali lg... sb nak borong brg2 yg aku da intai2 hr tu.. hahaha.. sabo ye ikea.. tgu aku dtg... hahaha...

like this pic... tp mata t'tutup la plak.. eeee..




open house (part I)

Posted by mrs. tarmizi at 2:28 pm 1 comments
open house pertama yg aku gi Jumaat last week.. umah kak emy.. umah dia mmg wajib la gi kan.. sb lontong dia mmg beeesssttt giler.... rugi ooo klu tak gi.. hehehe.. da la aku hantu lontong.. mmg wajib 3 kali tambah.. hahaha.. buruk lantak btol.. tak jd nak wat menantu.. hahaha...

aku gi with hajar, miss fidz n kak ila.. 1 kete je.. smpai2 tu takde org lg.. ktorg je.. so pe lg... melantak sgh2 la kan.. ada mee bandung, lontong, rendang.. sume ktorg mkn.. ms smpai tu, smbal tak siap lg.. aku sgp tgu smbal siap, bru nak mkn... sgup tu.. hahah.. smbil2 tgu tu harus la ktorg mkn pe yg ada dlu kan.. rs mee bandung dlu, mmg sodaappp la.. 5 star aku bg.. pstu mkn plak rendang dia... sodap jgk.. hishhh... hisshh...

last skali bru la mkn lontong.. smbal panas2 gitu.. best2.. puas aty la.. hahaha.... mkn smpai tak ingat dunia..


menu2 yg ada.. byk giler...




first mkn mee bandung... sdap... :-)



miss fidz yg hepi sb dpt mkn byk.. hahaha...


abis licin mee bandung.. tp bkn aku mkn sorg tau.. kongsi with miss fidz.. dia yg mkn plg byk.. hahaha...


skali smbal da siap, aku trus dok tepi meja.. haha..dkat skit nak amik smbal.. buruk btol perangai mak bdk ni.. hampeh btol.... hehehe..

motif miss fidz amik gambo ni.. dia nak tjk kesan tumpah kat tudung aku tu.. huh.. hampeh je.. jeles

raya lg...

Posted by mrs. tarmizi at 1:03 pm 2 comments
jumaat, raya ke-6 aku n my kids gi lumut.. anak2 aku da kecoh nak gi beraya kat manjung.. nak tgk skolah lama dorg... hmm.. ikt kan je la.. ktorg gerak kul 10 pg, smpai sna dlm kul 11.30 cenggitu... trus gi umah kwn aku, yg ngajar stu skolah dlu.. dpt jmpa membe lama harus la b'gosip sakan kan.. punya smbang smpai tak ingat.. anak2 aku da gelisah dok ajak pi beraya umah lain plak.. adoiii.. kaco daun btol.. hehehe..

hr tu ada la dlm 5 umah yg ktorg gi beraya.. fuhhh.. letih ooo... anak2 aku pun otw blk tu da tdo2 dlm kete... sunyi je aku drive sorg2... smpai tpg dlm kul 9 cenggitu.. pas mandi sume, ktorg operasi bkak sampul duit raya... hahaha.. duit raya anak2 aku la.. tak smpat nak snap gambo.. dorg xcited sgt.. byk ooooo duit raya dorg.. rs mcm nak kenen2 je duit rya dorg tu.. tp si kakak awal2 lg da sound.. umi, duit raya ni umi msuk dlm tabung haji kakak tau.. hmmm... yo la kakak oiii.. umi msukkan.. don't wory ye.. hehehe.. ingatkan nak wat duit tol n minyak blk ke cni.. hahaha.. jahat btol umi dorg ni....



ni ms otw ke lumut.. sume sbuk nak b'gaya ngan spec hitam tu.. huh.. sabo je la ngan dorg ni.. aku skali kna paksa pkai.. hmmm..





cite raye...

Posted by mrs. tarmizi at 11:57 am 1 comments
raya da nak abis da kan.. tp aku bru nak b'cite.. hehehe.. takde mood nak update blog.. ni pun gagahkan jgk, sb ada sorg mamat tu dok bsg2 nape aku tak update blog.. huh.. kecoh btol la dia.. hehehe.. anyway thanks jgk la kat dia sb slalu bkak blog aku yg tak seberapa ni.. dia kt tp2 hr dia bkak blog aku.. dr situ dia tau pe cite2 t'baru psl aku.. hehehe.. vangga oooo... bkn my bodyguard.. tp org lain.. mmg pengunjung setia blog aku.. thanks...
takde yg menarik pun raya thn ni.. so boring.. tak best sgt2.. tak tau nape.. mgkn sb this is the first year aku beraya ngan anak2 aku je.. wpun aku dok kecoh2 tak heran pun takde langau tu, but a little bit terasa jgk la.. terasa something missing.. pstu ngan bodyguard aku yg beraya nun jauh di sna... ngan takleh nak col @ msg dia.. lg la hangin je.. rs mcm tak nak beraya sesangat.. anak2 aku mcm biasa.. ke hulu ke hilir mengutip duit raya.. bg umi dia kayo.. hahaha..

pg raya mcm biasa, mak n abh gi solat raya.. aku tak dpt nak gi.. 3 org askar aku tu takde org nak jg.. siap2 kan dorg, bg mkn. pastu jenuh pujuk suh tgu opah ngan tokwan dorg blk.. dok kecoh nak kuar beraya.. aku ckp slgi tokwan ngan opah tak blk, tak leh kuar.. kna salam, beraya ngan tokwan n opah dlu.. bru bleh gi beraya umah org lain.. tu yg muncung je gambo2 dorg.. poyo je msg2.. jenuh pujuk nak tangkap gambo tu.. tmbh2 si angah.. muka tak bley tahan.. rs nak lempang2 je...

mak n abh da blk, ktorg pun b'salam2 la.. bg duit raya msg2.. pstu b'gambo skit2.. si kakak n angah, pas je b'salam ngan opah n tokwan trus hilang.. tak smpat nak tgkp gambo ramai2.. geram btol la...
pstu aku bwk mak n adik2 gi kubur tok aku.. pas blk kubur trus gi umah makngah, maklong n tokjang.. tu je umah yg aku beraya.. ptg nye bru follow abh aku blk kpg dia.. tu je.. adk2 aku jenuh la ajak aku gi beraya lg.. aku da takmo.. no mood... sedey raya ni.. don't know why.. hehehe... tp yg pnting, anak2 aku tetap hepi... ckup la klu dorg hepi.. aku no hal.. da tua da.. hehehe...

sehari sblm raya.. gi shopping kat tesco... smpat lg posing tu.. hehehe...

aiman... ms ni tgh fitting sume2 bju raya.. dia da try2, tak nak bkak plak.. sabo je la...

3 kids... tgk muka angah.. muka bengang sb tak leh kuar beraya lg.. hehehe..



penutup.. gambar aku ngan family.. tp tak ckup korum.. anak2 aku yg 2 org da hlg.. gi beraya.. tak sabo2..

 

Template Design By:
SkinCorner