Saturday, 5 September 2009

bayo da ke blm????

Posted by mrs. tarmizi at 12:18 pm


hehehe... korg da bayo zakat fitrah ke blm??? aku da bayo da... hehehe.. ayat b'lagak tu.. smlm da gi byr... byr utk myself, mak, abah n 3 org lg adk2 aku.. so da settle bab tu... bab lain dok tgu turn je... fuhhhh.. penin oooo pk nak raya ni... asyik kuar duit je kan... raya kejap je... hehhee... takpe2...

tp raya thn ni mmg plg besssttttt... even raya thn ni just aku n anak2... without that langau... but we still hepi.. hepi dr thn2 sblm ni... don't know why... hehhee.. maybe sb aku da tak pyh skt2 kepala nak cipta alasan mcm2 utk mak bpk aku... pstu tak pyh lg nak gado2 blk raya... da tak kna marah2.... sume da takde la... kepala aku pun da ringan.. hehehe... mmg btol la kan.. tp2 yg b'laku tu ada hikmahNYA... dlu aku t'paksa tgung mcm2 sb nak backing org yg aku syg... biar la aku kna marah pun, biarla aku t'paksa b'bohong pun... asalkan org yg aku syg tu tak kna marah... tp nak wat mcm mana... dia tak hargai pun sume tu... but it's ok... sume tu da berlalu... da tak pyh nak ingat2 lg kan??? dan thn ni jgk aku suka sgt2, syukur sgt2 sb for the first time aku dpt byr zakat fitrah utk mak abah aku... utk adk2 aku... mgkn utk org lain, bnda ni mcm remeh je... tp bg aku, besar sgt2... ye mmg murah je zakat tu... tp nilainya besar bg aku... aku dpt berbakti pd mak abah aku... wpun nilainya kecik... sblm ni aku slalu skt kan aty dorg sb backing langau tu... aku tak dpt nak jlnkan tgjwb aku sbg sorg anak pun dlu... tp skrg aku janji ngan diri aku sndiri... aku nak b'bakti pd dorg... aku nak wat dorg hepi... aku nak bls jasa dorg... aku da tak nak dorg sedey2 sb aku lg... the most important thing, aku tak nak ada langau lg yg skt kan aty dorg... aku hrp Allah murahkan rezeki aku, permudahkan segala urusan aku... sume nya utk mak abah & anak2 aku...

rindu sgt2 ngan dorg...

0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner