Wednesday, 16 September 2009

yuhuuuu!!!!

Posted by mrs. tarmizi at 5:07 pm 0 comments
sdar tak sdar this week da nak raya kan... hehehe.. best ooo.. sok blk kampung!!!! tak sabo nak tgu sok ni.. msti mlm ni tak leh nak tdo.. hehehehe.. rindu ngan anak2.. rindu sgt2 ni.. rasa nak terbang je, cpt skit smpai kan... hahaha.. kakak, angah & afiq... tgu umi blk ek.. umi nak cium puas2... rindu sgt2...
so korg2 sume, aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI... maaf sekiranya aku ada t'kasar bahasa @ aku t'kecikkan aty korg kan...aku skrg ni kan asyik pok pek pok pek je mulutnya... mana la nak tau t'lepas ckp ke.. ataupun ada perangai aku yg korg tak b'kenan kan.. t'gediks skit ke... hahhaha.... maaf ye... 0-0 la ye??? hehehehe...
korg2 yg tau umah aku tu, jmput2 la dtg ke umah.. roger2 dlu ye....
SELAMAT BERHARI RAYA... HATI2 DI JALAN RAYA... HATI2 MEMANDU YE...

Sunday, 6 September 2009

kepOcHi

Posted by mrs. tarmizi at 1:00 pm 0 comments

bengang2... bengang tahap gaban da ni... bodo btol la langau2 ni.. aku ingatkan ada sekor dua je langau yg kepochi psl aku... rupanya byk... adddooiii... pehal korg ni??? klu berani sgt face to face la ngan aku... yg korg gi cite psl personal aku kat org lain tu nape??? smpai bos aku pun korg nak gi cite psl aku ke??? bodo btol la... baik korg gi byr kat Metro ke, utusan ke... wat stu column utk aku je... kat situ cite sume.. kan lg snang.... satu dunia tau psl aku... letak no phone aku skali kat situ... snang skit org nak b'soal jwb ngan aku... BODO r... aku ada boyfriend ke takde ke apa mslh ngan korg??? ada aku amik laki ko ke??? don't wory la.. aku tak kan amik laki org... never ok??? aku tak kaco r.tga org... tu bkn aku... yg korg sbuk2 sgt2 aku ada boyfriend ke tak tu nape?? ska aty mak bpk aku la... mak bpk aku pun tak kisah tau aku ada boyfriend ke tak... yg korg sbuk sgt2 ni nape?? da takde keje ke??? takpe2... nti aku wat stu banner besar2, aku letak kat lobi ofis ni ek... korg tgk btol2 sapa pakwe aku tu... haaaa... puas aty??? nti aku wat wording kat banner tu 'JANDA LILY ZAHARINA BINTI OSMAN NOW OFFICIALLY COUPLE WITH EN TARMIZI BIN FAUZI'... ok??? puas aty??? tlg la oooiiii.... mind your own business la... jgn la kepochi sgt... skt jiwa aku tau... da la wat cite mcm2... pstu gi cite kat org2 yg tak sepatutnya ko gi cite... be professional la weeeeiiii... mcm bdk2 la korg ni... sedey aku la ngan cite2 mcm ni... please la... aku tak kaco korg, so pls jgn kaco hidup aku... aku nak tau sgt2 sapa la langau2 ni... berani cite blakang je... dtg la dpn2... tgk ko dpt pe nti... mslh sgt ke aku yg janda ni nak kawan ngan sapa pun... ska aty aku la nak kawan ngan sapa as long as org tu bkn hak sapa2... he's still teruna ok??? bkn laki org... bkn boyfriend org... aku tak kaco hak org... kut ye pun nak gi cite psl aku... gi la cite kat org lain... jgn smpai bos aku pun korg nak cite... malu la oooiiii.. rasa nak sepak2 je org mcm ni... budussss!!!!!!!! budusss!!!!!!!!!...

to langau2 ni... tgu thn dpn.. aku jmput korg mkn nasik minyak aku... ms tu bru puas aty korg kut.. bru nak zip mulut korg ms tu kan... mcm org tak b'tamadun... sbuk nak jg hal tepi kain org... hal sndiri pun tak btol... eeeeeeeeeeeeee... geram aku... nak terajang2 je la... abis sabo da ni...

Saturday, 5 September 2009

kenAngaN terIndaH

Posted by mrs. tarmizi at 12:30 pm 0 comments
hehehe... aku dpt gambo2 ni dr facebook kwn aku... gambo ms zaman uitm dlu.. serabai giler la... selekeh je... hehehe.. mcm la skrg cun sgt kan... tp gelak besar aku ms tgk gambo2 ni.. lawak je... t'pk jgk cenggini rupanya aku dlu... hahahaha... tp pe pun zaman uitm ni mmg plg bbbeeesssttttt laaa... rs nak pusing blk ms tu... sronok gile2... mmg t'sgt best la.. haaaa... kan mcm2 da kuar.. nak tjkkan betapa bestnya masa tu kan... hahahaha... tp sume tu da tgl kenangan... kenangan yg takkan hlg smpai bl2... :-)

korg layan la ek gambo2 ni.. jgn gelak da la ye... hehehe...


bdk2 sekelas aku...


hehehe.. ni aku... ms ni konvokesyen... kat uitm shah alam.. selekeh kan.. hahaha..

ni ms mlm dinner SS... sume vogue giler...

bayo da ke blm????

Posted by mrs. tarmizi at 12:18 pm 0 comments


hehehe... korg da bayo zakat fitrah ke blm??? aku da bayo da... hehehe.. ayat b'lagak tu.. smlm da gi byr... byr utk myself, mak, abah n 3 org lg adk2 aku.. so da settle bab tu... bab lain dok tgu turn je... fuhhhh.. penin oooo pk nak raya ni... asyik kuar duit je kan... raya kejap je... hehhee... takpe2...

tp raya thn ni mmg plg besssttttt... even raya thn ni just aku n anak2... without that langau... but we still hepi.. hepi dr thn2 sblm ni... don't know why... hehhee.. maybe sb aku da tak pyh skt2 kepala nak cipta alasan mcm2 utk mak bpk aku... pstu tak pyh lg nak gado2 blk raya... da tak kna marah2.... sume da takde la... kepala aku pun da ringan.. hehehe... mmg btol la kan.. tp2 yg b'laku tu ada hikmahNYA... dlu aku t'paksa tgung mcm2 sb nak backing org yg aku syg... biar la aku kna marah pun, biarla aku t'paksa b'bohong pun... asalkan org yg aku syg tu tak kna marah... tp nak wat mcm mana... dia tak hargai pun sume tu... but it's ok... sume tu da berlalu... da tak pyh nak ingat2 lg kan??? dan thn ni jgk aku suka sgt2, syukur sgt2 sb for the first time aku dpt byr zakat fitrah utk mak abah aku... utk adk2 aku... mgkn utk org lain, bnda ni mcm remeh je... tp bg aku, besar sgt2... ye mmg murah je zakat tu... tp nilainya besar bg aku... aku dpt berbakti pd mak abah aku... wpun nilainya kecik... sblm ni aku slalu skt kan aty dorg sb backing langau tu... aku tak dpt nak jlnkan tgjwb aku sbg sorg anak pun dlu... tp skrg aku janji ngan diri aku sndiri... aku nak b'bakti pd dorg... aku nak wat dorg hepi... aku nak bls jasa dorg... aku da tak nak dorg sedey2 sb aku lg... the most important thing, aku tak nak ada langau lg yg skt kan aty dorg... aku hrp Allah murahkan rezeki aku, permudahkan segala urusan aku... sume nya utk mak abah & anak2 aku...

rindu sgt2 ngan dorg...

Friday, 4 September 2009

LANGAU... OOOO... LANGAU....

Posted by mrs. tarmizi at 9:25 am 0 comments

hmmm... tgh marah sgt2... sedey... sume ada la... pg2 ni msuk ofis dgr cite2 psl aku... aku pelik la... aku tak kaco org pun... tak amik tau hal org pun... korg nak watpe pun korg punya psl la kan... as long as korg tak kaco aku, tu hal korg... korg nak pakai pe, nak mkn pe, nak tonggeng ke nak t'balik ke... tu hal korg, mslh korg... tp aku pelik nape langau2 ni dok sbuk hal aku... dok sbuk nak amik tau psl aku... pehal ko???? ada aku kaco ko ke??? tak kan??? so... mind your own bisnes la... wat hal msg2... ada aku kaco laki ko ke??? aku tak knal pun ko sapa... ska2 aty ko je wat cite psl aku kan... klu ye pun aku ada sugar daddy ada aku kaco ko?? tak kan??? yg bela aku tu bpk sedara ko ke??? tak jgk kan??? so blah la.... yg ko sbuk sgt nape??? mulut mcm puaka!!!! aku janda pun takde nya aku bodo nak wat bnda2 mcm tu... eeeeeeeeeeeeeeeeeeee... klu la tak sabo mmg aku da gi sepak je langau ni... ska2 aty je wat cite aku ni ada org BELA... waaaaa.... baik punya cite kan...




nape manusia ni bl tgk org snang skit mula la dia pk bkn2... slh ke aku snang??? aku snang bkn hasil dr keje2 mcm tu... never!!!!!!!!... aku usaha sndiri... aku susah payah sndiri... kuar pg, blk mlm bkn sb aku gi wat keje2 bodo tu... aku tau pe aku wat... aku msh tau halal dan haram... lgpun duit2 tu utk anak2 aku... takkan la aku nak bg dorg makan, nak bg dorg m'besar dgn duit haram mcm tu... ada ko pk???? klu ko aku tak tau la kan.. mgkn ko wat.. but not me... so, pls... jgn smpai aku hlg sabar... renti kan la keje2 tu... wat la keje yg b'faedah skit... byk lg keje ko bley wat dr sebarkan cite2 mcm ni kan... aku tak kaco ko, so pls jgn kaco aku... tak sume janda perangai nye buruk... i still have my pride... i know what i'm doing... dan yg pnting tIAp2 perkara yg aku wat, aku wat utk anak2 aku... so, i'll make sure sume tu halal... jgn ska2 nak cite psl aku klu ko tak tau... ko jeles ngan aku pesal??? tak laku ek??? hehehe... tp org ada jodoh msg2... tgu je la jodoh ko... klu nak cpt jodoh tu, jg la tutur kata kt ek... aku pun bkn la bgs sgt... tp klu mulut da mcm longkang, laki pun tkt nak dekat cik kak oooiiii...


SUSAHNYA HIDUP NIE.... TENSEN2...

Tuesday, 1 September 2009

shoPpinG jomm....

Posted by mrs. tarmizi at 2:15 pm 0 comments
hehehe... korg da shopping raya ke??? aku da shopping da... dr bln 6 hr tu lg... hahaha... xcited nak raya kan... huhuhu... bkn xcited, tp aku beli skit2... for my kids je pun... aku ni poket sesorg je... so kna la beli skit2... nak beli sume skali harung... tak mampu oiiii...
weekend last week aku gi shopping lg... tmbh skit2 lg... for my kids jgk... oso for my parents n mek & ayah... gi cri kat jln TAR & SOGO... gile weeehhh... ramai sgh2... parking susah btol nak dpt... jenuh la pusing2... dkat sejam lbh jgk la pusing2 cri parking... panas je aty ni.... hehehe... tp sabo... kan posa ni... last2 ktorg gi cri parking kat Semua House... alhamdulillah dpt jgk... so, menapak la satu jln TAR tu smpai ke SOGO... letih ooiii...
best shopping.... hehehe... bab merabih kan duit serah kat aku la kan... hahaha... dkat RM400 jgk la shopping hr tu... tp sume utk anak2, mak abah n mek ayah... utk ktorg 2 org takdo pun... takpe... yg pnting utk org2 yg kami syg... nak bg lbh2 takdo... ni je yg mampu... n hopefully dorg ska...

yg meriah skali kakak la kan... da 6 pasang bju dia... tu blm t'masuk bju kurung lg... aku ni gila skit bl tgk bju bdk2 pmpn... nsb baik sorg je anak pmpn... hehehe... takpe2... klu lawo pun anak aku jgk kan... hahaha... ska sgt2 bl dpt sediakan sume2 ni utk my kids... ska tgk dorg hepi...

so, utk langau yg ska sgt kaco hdp aku ni... tlg phm skit ek!!! aku bley hdp sndiri... aku bley bela anak2 aku... without YOU!!!!!!!!!!... our life lg hepi.... lg mewah... bkn aku nak show off, but it's true... anak2 aku bley dpt pe yg dorg nak... aku pun bley beli pe yg aku nak... aku puas aty... so, tak perlu la ko nak kecoh2 kan... tak bg pun takpe... ada je rezeki anak2 aku... so, don't kaco2 aku lg... bley berambus!!!!!!! aku hepi ngan anak2 aku skrg... jgn nak sbuk2... jgn nak skt kan aty aku lg... without u pun ktorg bley hdp... Allah tu ada... rezeki Allah ada kat mana2... klu stakat msg, pastu nak maki2 aku, nak ugut2 aku, nak sktkan aty aku... bley berambus la... jgn buang masa ko... aku pun takde masa nak layan...
hdp aku skrg utk anak2... pe yg lps2 sume tu ujian utk aku... aku redha... mgkn tu bhgian utk aku... tp yg aku pasti dan yakin, ada hikmah sume ni... mgkn bkn utk aku, tp utk anak2... aku pun da jmpa ngan org yg plg baik skaliiii.... org yg mmg btol2 ikhlas sygkan aku n anak2... wpun anak2 tu bkn dr darah daging dia sndiri, tp lbh dr tu dia jg anak2 aku... tak b'kira duit ringgit, tenaga... even ngan adk b'adk aku pun dia tak penah nak b'kira... aku b'syukur sgt2 jmpa ngan dia... dan hrp sgt2 kami kekal smpai akhir hayat... hrp sgt2 pe yg kami rancang, m'jadi... pe yg kami angan2 kan t'makbul... dan yg penting, pe yg ktorg rancang, yg ktorg wat slama ni utk anak2... sumenya utk kesenangan, keselesaan dorg... insyaAllah... hopefully sume nye selamat...

hehehe... jiwang plak kan... huhuhu... tp seriously, aku syukur sgt2 jmpa dia... for u.... thanks so much... thanks sb slalu bg support kat li... thanks sb slalu ada bl li sedey... thanks jgk sb wat anak2 hepi... thanks jgk sb jd kwn yg bley share everything... thanks, thanks & thanks... love u laa.... hehehehe... aku hepi ngan dia... hepi sgt2...

bju utk angah, apit & aiman... BEN 10... ska la dorg nti...

sampin utk apit & aiman... angah punya da ada... comel je kan... hehehe...


tudung utk mak n mek... for mak aku beli tudung dato' siti tu... mek tdung bawal je... tkt nti dia tak pkai plak klu beli tdung siti tu... mak aku tu kan ala2 mak datin skit... hehehe.. anak dia je yg kampungan skit... hahaha...

t-shirt for abah n ayah... cntik kan... suka warna dia... very the lembut... mahal seiii bju ni... tp pas diskaun, murah giler... hahaha... tgu diskaun bru beli... hampeh je kan...

haaa.. yg ni utk princess aku yg sorg tu... cntik kan??? kan??? suke r... first nak amik 1 je... tp bl tgk sume cntik2, haaa ko 4 trus aku amik... tu pun jenuh la my bodyguard dok plh2 mana yg ptt amik... klu takde dia mmg lg byk aku amik... siyes... mmg cntik giler... kain dia pun ok... sejuk je... siap ckp kat bodyguard aku, nti kt dtg lg ek.. nak bli lg utk kakak... hehehe...

tu sajo la yg ktorg shopping hr tu... insyaAllah ada rezeki shopping lg... utk umi takdo lg ni... tak aci tauuu!!!!!!!!!! bodyguard!!!! hehehe... wat2 lupa plak ek....

 

Template Design By:
SkinCorner