Thursday, 27 August 2009

fedUp

Posted by mrs. tarmizi at 9:53 am 0 comments
tajuk mmg mcm bengang giler kan... yes!!!!!!!! mmg aku tgh bengang sgt2... tgh menahan marah... tgh menahan rasa sakit aty... aku jenis yg ska diam... klu tak puas aty pun ngan org tu, i just keep quiet... kna sound ke apa ke kan... aku just diam je... tahan je dlm aty kan... klu skt aty sgt pun aku cite ngan org lain, bkn trus gi sound org tu ... sb aku mmg tak ska gado... once aku ckp direct ngan org tu, tak possible kan bnda ni akan panjang... then jd gado... tu yg aku tak nak... hr2 nak tgk muka org tu... hr2 nak ngadap muka dia... tak best r kalo gado... tp bl tak ckp tak phm2 la org2 ni kan... amik kesempatan plak... guna r otak ooiiii... sia2 je ada otak... pk la... aku pun mcm korg jgk... nak hdp... ada anak2, ada tggjwb... so, give n take la oooiiii... asyik aku je give kan... penat laaaaaa... sama2 la tak kira dlm pe hal pun...

da lama aku smpan... kdg2 rasa nak lepas je... tp aku pk pjg... slgi aku bley tahan, aku bley tgung, it's ok... Allah sntiasa menguji aku... pas 1, 1 ujian Dia... aku bley b'sabar 8 thn ngan perangai org yg plg aku syg dlu... tp pasni aku tak tau la brapa bln, brapa thn @ brapa lama aku bley b'sabar kan... Allah je yg tau... but seriously... org2 mcm ni mmg very sickening... selfish...

sometimes aku t'pk jgk... lbh baik aku trus trang, drp aku buat something, tp dlm aty aku geram... tp tu la satu sifat aku yg susah sgt aku nak buang... aku tak bley nak wat keras aty... aku tak bley nak luah kan pe yg aku rasa... aku tak bley nak lepaskan marah aku kat org yg sktkan aty aku... first aku tak nak org tu rasa kecik aty ngan aku... second, aku tak nak b'gado... tp ni la yg kna tgung kan.. bl aku tak nak trus trang, t'paksa la aku tahan marah sorg2, mkn aty sorg2, nangis pun sorg2... hehehe... aku jenis yg tak b'kira... bab keje, bab duit... as long as aku bley n mampu, it's ok.. tp klu slalu, agak2 r kan... i'm not so good... aku bknla baik sgt pun... tp bl aku da byk b'tolak ansur, makin melampau plak org2 ni kan... eeeeeeeeeeeeeeeeeee... sabar je la... tu je yg aku mtk tp2 kali aku solat... berikan aku kesabaran... sabar slgi aku bley b'sabar... insyaAllah...

tp hr ni krg skit sabar tu kut... sb aku da luahkan pe yg aku tahan slama ni kat dlm blog ni... hehehe... tak tau nak luah kat sapa da... klu bley aku nak tdo... tdo lama2... rehat kan otak aku... da letih da otak aku ni b'pk... da letih da aty aku ni tahan mcm2... sooooo tirreeedd...
ssoooo sadddd...


Wednesday, 26 August 2009

meNu seMalaM

Posted by mrs. tarmizi at 10:53 am 0 comments
huhuhu... smlm for the first time posa thn ni aku masaaakkkk... b'jaya jgk akhirnya... hehehe.. da lama tak msuk dapur oooo... tkt hlg plak skill2 memasak... ceh ceh ceh... mcm terror bebeno kan... hahaha... smlm blk kul 6, trus gi mamak cri brg2 nak masak kan.... pstu trus blk n zaasss siap2 nak masak... menu smlm kari ayam, ikan masin goreng, sayur bayam, sambal belacan... tu je yg smpat pun... n tu je yg aku teringin nak mkn kan... hahaha...
mkn kenyang giler smlm... puas aty... dr beli kat bazar ramadhan kan... tak sodap lgsg... tak menepati selera... huhuhu... aku ni bab mkn byk songeh skit... nak yg sodap je... mstila kan... da kt bayar, msti la nak yg tip top...
korg layan la gmbr2 menu aku smlm ek... tp sume ni aku google je... tak smpat nak snap gambo smlm... jgn t'liur tau... hahaha...

chicken curry... pekat2 bru kaw....

sambal belacan.. amik ko... ngan lesung2 skali aku kasik... hahaha...

bayam with fish ball n carrot...

ni yg plg sdap... ikan masin goreng... kasik garing2 skit... perrrggghhh... meleleh tuuuu....


ni menu kuih2 smlm... tepung pelita n seri muka... sodap jgk..


yg bwh ni plak menu2 yg aku rasa nak masak hr ni... hmmm... tp tak confirm la jd ke idak kan... tgk keadaan... klu tak masak, tapau je la... tp walau mcm mana pun aku tetap nak masak sume2 yg bwh ni... sedap oooooo dpt sume ni... syorgaaaa jeeeeee.... huhuhu... tb2 perut aku b'bunyi plak... huhuhu.... gambo2 ni pun aku google ek... tgu je la sok, menu pe plak kuar kat blog aku ni.. korg tahan je la perut tu ye...

sambal sotong... wat pedas2 skit... fuhhhh... b'peluh...

ikan rebus... goreng je...

kacang buncis goreng... pecah telur sebijik... addoiii.. mak mentua lalu pun tak nmpak ni...

masak lomak ayam.... mmg buncit la perut ko kan... pt la tak kurus2... hahahaha...

Tuesday, 25 August 2009

_SaHuR_

Posted by mrs. tarmizi at 10:36 am 0 comments

hehehe... da nama pun bln posa kan... so, sahur la... aku ni dr anak dara smpai la skrg, mmg pyh sgt2 nak bgn sahur... klu bgn pun aku minum air je... pastu dusshhh.. smbung tdo... syg tdo lg dr mkn kan... smpai abah aku bising2 la kat emak aku, ater pyh sgt anak sulung dia ni nak bgn sahur kan... hahaha... tdo tu nikmat oooooo...

tp thn ni pecah rekod r... aku bgn sahur tuuu... wpun bru 2 hr aku bgn sahur, tp bangga ooo.. hehehe... tu pun sb kna sound ngan anak aku kan...

kakak : umi bgn sahur tak?
aku : bgn la...
kakak : bgs... kakak pun bgn sahur. klu tak bgn sahur, tak pyh la pose... tak dpt pahala tau umi, ustazah kakak ckp..
aku : :-(.. ye la...

kan da kna ngan anak sndiri... malu ooo... da la dia rajin gi terawih kan... isshhhh3... anak sapa la tu... hehehe...yg si adik plak, tak abis2 dok cite dia tak tgl pose lg... pose penuh tu... hampeh je... pdhal jenuh kena kejaq ngan tokwan dia sb bl tya je dia msti dia ckp 'afiq posa la... tak tgl lg...' pdhal kat tgn ada roti, kopok b'bagai kan... lg mau ckp dia pose... eee... b'tuah btol... siap request kat opah dia suh masak lala, sb dia nak mkn utk bukak pose nti... sabo je la... ko ni kan adik... mmg byk songeh tau... ada je akal tu... eeeeeeeeeeeeeee....angah mcm biasa, low profile... tak byk cite... diam je... klu tya, 'ajit ok je umi'... so sweet...

ni yg wat RINDU kat dorg ni.... tak sabo nak blk raya r.... tak smpat lg nak rasa b'buka ngan dorg... nak blk kpggggg!!!!!!!!!!!!!...


_bdk nakal_ nmpak sgt kenakalan dia tu... eeeeeeeeeee....

Monday, 24 August 2009

_KeNduRi_

Posted by mrs. tarmizi at 3:57 pm 0 comments
cite ni da basi da sbenonya... tp aku nak update jgk.... hehehe... sb tak smpat nak update sblm2 ni kan... 15hb hr tu umah mak aku ada wat kenduri... kenduri sambut pose... best ooo... meriah... mcm knduri kawen pun ada... hehehe... masak ramai2... da tentu2 la mak aku chef kan... dia msak tiga jenis lauk... dalca ayam, ayam masak merah, kari daging... paklang aku plak masak kurma kambing... perggghhh... sedap ooo.. tp aku tak leh mkn... nti pening... tak mkn pun da pening, klu mkn msti tak bangun trus... huhuhu... pstu ada air asam... jelatah... nasi minyak n nasi putih...
ramai siutt... kul 1.30 lauk da abis... ktorg pun tak smpat nak mkn... mkn je la pe yg tgl.. sedey btol la... tp alhamdulillah... sume puas aty... sume enjoy... hehehe...


tgh sibuk memasak kan....


mak aku yg dok sbuk menggoreng ayam... asyik kan curi je ayam tu... hahaha... cucu ramai sgt..


my cousin... nurul...

nie sbelah mlm.. ktorg dok sbuk msukkan goodies dlm beg... tp byk yg hlg... sume hlg dlm mulut... ramai bebeno bdk2...

antara tetamu yg hadir... ada 4 khemah sume... tak smpat r nak amik sume gambo...

mak n cik ida... senyum t'paksa tu... hehehe..

aku pun kna cedok lauk.. huhu... ingat leh la nak vouge skit kan... hahaha..

penutup... layan la gambo si aiman ni ye... nak mkn sndiri.. byk songeh btol... da la gemuksss.. hahaha... marah ooo klu org ckp dia gemuk... hehehe..

..RaMadHaN..

Posted by mrs. tarmizi at 10:57 am 0 comments
hehehe... rasanya tak t'lambat lg kan aku nak wish korg sume 'SELAMAT BERPUASA'... tak smpat la nak update... bz sesangat... da msuk hr ketiga pose, tp tak smpat lg b'buka kat umah... first pose kete aku rosak... ke hulu ke hilir la bwk kete tu, gi repair... sabo je la aku ngan kete tu... mmg m'cabar keimanan btol.... hr kedua plak ada majlis berbuka pose kat blogstarz... sume membership & partnership dijemput hadir...
terawih pun tak smpat lg nak gi... malu je ngan my daughter kat kpg tu... dia tak missed lg terawih... malu3... rajin anak umi ek... hehehe... sejuk perut aku ngandung kat dia... syukur sgt2... love u kakak....
. S . E . L . A . M . A . T . B . E . R . P . U . A . S . A .

Thursday, 20 August 2009

bbbbbzzzzzz......

Posted by mrs. tarmizi at 4:15 pm 1 comments
fuhhh... skrg ni bzzz s'sgt... letih gilo.... blk je trus pengsan... blk pun da lewat2 mlm bru smpai umah kan... bkn bz kat ofis je, bz ngan projek bru aku skali... hehehe... ayat tak bleh blah kan... hahaha... but seriously, mmg aku bz ngan projek aku yg bru aku join ni... so far, aku da nmpak hasilnya... wpun msh bru lg, tp aku puas aty... n smlm aku ngan bodyguard aku tanpa was2 invest lg dlm projek bru tu....kali ni invest byk skit... hehehe... n hopefully ktorg get something big from pe yg ktorg da invest ni... hehehee... not only for us, tp utk anak2 yg kat kpg jgk... mmg ktorg wat sume ni pun utk dorg... nak selesakan, nak penuhi sume permintaan dorg... tak nak dorg rasa kekurangan... sb tu la kami tawakal, kuar kan saving n invest dlm projek ni... alhamdulillah, ktorg da dpt skit income dr situ.... hopefully akan dpt lagi dan lagi dan lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................ hehehehe.. insyaAllah...


mlm smlm jgk aku gi mkn kat cafe ni... kat wangsa maju.... ooooooooooooooo... best giler ooo mkn kat cni... wpun jauh ktorg dtg, tp mmg puas aty r kan... marvellous la dia punya masakan... mmg sodap... puas aty... mahal pun b'baloi... dia punya mee rebus tulang....perrrggghhh... sodap tu... nsib baik jauh je... klu dkat, tp2 mlm aku gi... hehehe... nasi lemak dia pun not bad.... sdap..... aku bg dorg 10 stars... hehehe...


mkanan dia mmg best2.... pastu siap dpt 5% diskaun lg tau... hehehe... tp klu korg nak 5% diskaun tu, korg kna roger2 aku dlu... hehehe... just for membership je yg bley dpt diskaun ni... aku n my bodyguard da jd one of partnership kat cafe ni... ni la projek yg aku ckp tu...hehehe... nti aku kasi voucher 5% tu kat korg2 sume ek... enjoy mkn kat cni... tak lama lg dpn cafe ni ada wangsa walk mall... lg happening la kan... huhuhu... chaiyok3...
p.s: korg... doakan ye kejayaan aku n bodyguard aku tu... Aminn...



_BLOGSTARZ CUISINE CAFE_


muka comot kan... hehehe... da pnat sbeno nya... tp sb nak mkn punya psl... gagah kan jgk... huhuhu..



muah...muah...muah... hahaha... gediks je...



haa... ni aku punya... mee rebus tulang... pergghhh... m'leleh siut... sodapppppp....


bodyguard aku plh ni... nasik lomak... pun sodapppp jgk... sambal dia besssttt....


khusyuk je mkn... syorrggaaa... mangkuk dia besar kan... tp tak la byk sgt... mmg utk sorg mkn je...



_akhirnyyyaaa.... licin kooo... lapo ek?? hehehe... lapo pun ye... pastu sdap plak kan... mmg tak ingat dunia la punya mkn... zaaassss.... diam je dedua... tp smbil tu aku ngomel...


"sdap kan".. "best r kuah dia"... nak smbal skit ek??? hehehe...


yg bodyguard aku... "hmmm...."


mls nak layan la tu.. huh....


so...korg2 yg nak try gi mkn kat cni... roger2 aku ek... nti aku bg voucher 5% tu... jgn malu2 tau.. hehehe...

Monday, 17 August 2009

my boyFrienD..

Posted by mrs. tarmizi at 2:45 pm 0 comments
hehehe... nak knal ngan bf aku tak??? haaa.... ni la bf aku.... ensem tak???


dia la bf aku...hehehe... dia la chenta aty aku, buah aty aku, my all, my everything... sume2 dia la... snang cite kan...hehehe... angah wakil nasyid skolah dia lg... last week, saturday... kali ni peringkat zon plak... gi b'tanding kat Selama... kali ni aku tak ikt, coz kat umah kan sbuk nak knduri...so, dia g ngan cg2 n kwn2 dia je... tu pun da merajuk2 ngan aku... sori la syg.. umi tak leh nak ikt... sori ek.. lain kali umi gi... kali ni skolah dorg dpt tempat keempat je... tp takpe la... at least dorg da try yg t'baik kan... insyaAllah pas raya ni, gi ipoh plak...





kat mana pun msti ada penyibuk ni kan???? hahaha... sbuk je... kepoh btol dia....rindu kat si kepoh ni...

Thursday, 13 August 2009

_KeriNduaN saMa KaMu_

Posted by mrs. tarmizi at 12:22 pm 3 comments


aku kerinduan sgt2 ngan pokcik ni (my bodyguard lee..).... dia gi perlis... ada game bola kat sna... dia bru je pegi td... tp da rindu... huhuhu... gediks je kan... uittt... cpt blk tau... jgn gatal2... good luck ek...






_M . I . S . S . . Y . O . U_

Tuesday, 11 August 2009

_sedey :-( _

Posted by mrs. tarmizi at 11:35 am 2 comments
sedey sgt2... sb muka aku jd cenggini... tak tau nape... tp yg pasti pas amik darah kali ke brapa entah..trus jd mcm ni... mula2 just naik bintik2 merah je... ingat kan jerawat... tp soknya jd makin teruk... getting worst ms kat kpg... rmai yg ingat aku kna demam campak... tp smlm gi klinik, doc ckp bkn... dia kt maybe efek sb amik darah tu @ aku ni alergic ngan ubt... tp slama ni aku tak pnah pun alergic apa2... sume ok... mkn lg la tak pnah alergic... sume hentam... pantang jumpa makan ada la...hehehe...riso sgt pk psl muka ni... bkn kat muka je... abis sume bdn2 aku naik cenggini... huhuhu... nape ek??so, smlm cuti lg... asyik cuti je.. tak ska...ujian utk aku ni... sabo2... huhuhu..


nie ms hr jumaat last week.. naik bintik2 merah je dlu..

haaa.. yg ni plg gambo aku hr ni... makin byk... byk giler... klu tgk dekat2 geli pun ada.. aku nak sentuh muka aku pun takut... sakit... sedey2...

so, hr nie t'paksa la aku cenggini je... malu oooo... msti org t'kejut tgk muka aku...mcm shrekk....

tetiba je rindu muka aku yg lama...hehehe...cepat la baik...

_for him_

Posted by mrs. tarmizi at 11:23 am 3 comments


adiah for my bodyguard... hehehe... yg biasa2 je... ekceli nak bg bnda ni da lama... tp tak t'capai gak... kebetulan purse dia hlg... sian plak takde purse bodyguard aku tu... so, lunch hr jumaat hr tu aku gi alamanda... gi survey, pastu trus beli purse ni utk dia...

beside nak ganti purse dia yg hlg tu, aku bg sb nak say thanks kat dia coz slama aku sakit ni dia la yg jaga aku... beli makan, bwk gi klinik, mcm2 la... byk sgt2... nak bley nak story kat cni... so, thanks...thanks... thanks... and thanks...



 

Template Design By:
SkinCorner