Tuesday, 23 June 2009

..:RaHsiA WanITa..:

Posted by mrs. tarmizi at 2:51 pm 0 comments
semalam aku dpt emel ni.... mcm best plak.... so sja2 je la msukkan dlm entry ni... bleh gak kongsi2 ngan korg kan.... lg pun aku tak tau nak wat entry psl pe.... da takde idea... hehehe... so, baca2 la ye.... pstu pk2 la korg dlm kategori mana.... pstu pk2 plak btol ke korg mcm tu.... huhuhu....



RAHSIA WANITA.... TANAH - API - ANGIN & AIR


Mungkin tidak ramai diantara kita yang pernah mendengar bahawa kita mempunyai beberapa sifat yang dipengaruhi oleh unsur-unsur alam seperti tanah, air, api dan angin. Perkara ini merupakan petua orang-orang Melayu bagi memilih pasangan. Bagi lelaki yang berunsur api elakkan dari memilih pasangan yang mempunyai unsur sepertinya.


Tapi itu hanyalah pandangan orang tua-tua. Penentuan unsur seseorang ditentukan melalui anak ke berapa dalam keluarga.
Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan
Air - kedua, Keenam, kesepuluh
Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
Angin - keempat, kelapan, kedua-belas




WANITA BERUNSUR TANAH

Tanah yang subur mampu membuahi tanaman yang hijau dan mekar. Wanita yang bersifat tanah biasanya mempunyai sifat-sifat seperti:

* Rendah diri di hadapan suaminya serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban demi kasih sayangnya kepada suami.
* Sebahagian sifat tanah, wanita jenis ini tidak cerewet, tidak suka bercakap meninggikan diri, tidak menyombong dan bukan seorang pemarah.
* Tenang dan mengamankan jiwa suami, selalu memberi galakan dan sokongan dan tidak suka membantah atau membangkang.
* Orang yang berperawakan manis dan lemah lembut, pembersih dan sentiasa menjaga kecantikan untuk suami.



WANITA BERUNSURKAN AIR

Air sifatnya bersih dan suci, sejuk, nyaman serta menghilangkan dahaga. Air juga sifatnya mencambahkan benih, menyuburkan serta menyegarkan. Wanita bersifat air mempunyai ciri-ciri seperti berikut:

* Menghidupkan hati suami menjadikan suami sentiasa bersemangat.
* Mengambil berat tentang suami dan kebajikan anak-anak serta tidak membiarkan anak-anak hanyut dibawa arus hidup.
* Hatinya bersih serta boleh membahagiakan suami dan anak-anak.
* Menenangkan hati suami bila si suami menghadapi masalah.


WANITA YANG BERUNSURKAN API

Api sifatnya panas dan membakar tapi menerangi kegelapan malam. Ia juga menghangatkan kedinginan malam serta digunakan untuk memasak. Wanita bersifat api:

* Cintanya sentiasa hangat membara kepada suami serta kuat cemburu.
* Cergas dan cepat dalam geraklaku menjadikan dia seorang yang cekap dalam menguruskan hal-hal rumahtangga
* Penasihat yang baik kepada suami.
* Pandai dan cekap menguruskan rumahtangga. Pandai menghias diri agar kelihatan cantik dan menarik dihadapan suami.
* Sentiasa waspada dan cepat bertindak bagi menyelamatkan keadaan.


WANITA BERUNSURKAN ANGIN

Angin meredakan kehangatan, menjadi sumber tenaga. Wanita yang berunsurkan angin:

* Mempunyai sifat lemah lembut dan menyenangkan suami.

Sunday, 21 June 2009

....precious moments...

Posted by mrs. tarmizi at 10:13 pm 1 comments
ni gambo ms aku blk cuti kat kpg awal bln hr tu....da lama kan...tp tak smpat nak upload gambo...ni sume gambo2 ms aku kat kpg....gambo aku ngan mak, adik2 aku n anak2 ku yg nakal...hehehe...

kebetulan ms ni besday angah...so ada la belikan kek utk dia...wat skali utk si adik coz besday dorg same month, tarikh je lain...adiah nti2 ek...hehehe...tak smpat la nak cri adiah...tak tau nak beli adiah pe pun.... :-)


aku ngan 3 org chenta aty aku.... miss u all so much dear.....



aku ngan satu2 nya anak pmpn aku.... kakak..... mkin tggi dia.... tak lama lg tinggi dr umi dia... hehehe...




aku n angah... peace.... hepi je dia klu umi ada ek?????



hmmm... ni sapa lg klu bkn ngan bdk nakal tu... afiq.... very the nakal... sabo je la layan kerenah dia.... tp best gado ngan dia.... huhuhu....



keriangan 3 org bdk nakal.... hepi giler.... wpun nakal, tp dorg la yg wat aku hepi n kuat hadapi sume... love u all syg....

aku ngan my lovely mom.... mak yg plg aku syg.... u're the best mom.... thanks for everything... i love u sove much!!!!!!!!

ni aku ngan adk aku adik aku yg bongsu.... tinggi kan dia??? lg tinggi dr aku... huh.... hehehe....


ni la 2 org adk perempuan yg aku ada.... watie n noni..... aku yg plg rendah kan???? tak aci btol....msti mak aku kurang mkn vitamin ms ngandung kat aku dlu.....huh....hehehe...


Wednesday, 17 June 2009

...:jalan2 cri makan:...

Posted by mrs. tarmizi at 8:18 pm 0 comments
mlm ahad lepas....aku, my bodyguard, miss fidz & yaty gi jln2 cri mkn...hehehe...kat mana tau??? kat BENTONG!!!!!!!!....huhuhu....jauh kan??? hehehe....aku la tu....hehehe....nak mkn singgang jgk.....so ktorg gerak dlm kul 6 p.m...smpai sna around 7.30 p.m....trus order mkn...

byk ktorg mkn....9 jenis lauk...huhuhu...buruk lantak kan???? tu pun aku la yg order.... lapo sesangat....rs nak order sume2 la....tgk sume nak order je rasanya....last2 ktorg order combo B... tp siap ada tmbhan lg...sume peberet aku....singgang, sup ekor, puyuh msk kicap....fuhhh.... giler btol la....tak sedo diri btol...mcm mana la nak kurus kan....hahahaha...mmg penuh la meja ktorg kan...tgk je la gambo2 kat bwh ni....gambo je da tjkkan brapa buruk lantaknya ktorg berempat... hahaha...skali-skala ek...alang2 da gi jauh2 tu.....hentam je la....huhuhu...


antara menu yg kami order mlm tu....




ni lg...hehehe....bykkan...




ni la singgang yg aku ska tu...sdap ooooo....





sup ekor power....huhuhu...mmg best.....




aku yg telah berjaya menghabiskan ikan siakap....hehehe...tgl kepala je...huhu....


yaty.....aku nak mkn pe lg ni ek???hehehehe....


miss fidz yg hepi kekenyangan...hehehe...


p.s: byk lg gambo...tp lmbt bebeno nak upload...nti2 la klu tetiba rajin ye...hehehe...

seLaMat PengAntiN BaRu

Posted by mrs. tarmizi at 11:12 am 0 comments
da b'zaman da dorg ni kawin....tp tak smpat nak upload...so sori ye....just nak wish
'SELAMAT PENGANTIN BARU'


~semoga panjang jodoh & berkekalan hingga akhir hayat...



~semoga dimurahkan rezeki...



~cpt2 dapat baby ek??? hehehe...



* Ada & husband





*Cik Nurul & husband




*kimi & wife

rinDu....

Posted by mrs. tarmizi at 10:58 am 0 comments
aku rindu sm jejaka ni.....huhuhu.....cpt la blk ye......lama la rasanya 3 hr tu.....
rindu bangat ni.....




gi kursus tu jgn tdo plak ye....dgr btol2 ceramah tu....blk nti share la skit ilmu2 yg dpt kat sna ye...hehehe...jgn gatal2...tu yg penting....huhuhu....



....taHniaH.....

Posted by mrs. tarmizi at 10:50 am 0 comments

just to say congrats to my bodyguard....tahniah ek???da dpt anugerah tu, jgn mls2 lg tau...jgn nak ngulat2...keje rajin2 ye....keep it up....hehehe....

Monday, 15 June 2009

....:love this song.....:

Posted by mrs. tarmizi at 3:21 pm 0 comments
tetiba je aku ska ngan lgu ni...hehehe...iktkan aku ni tak minat sgt ngan lgu omputih...tak brapa nak layan la...tp ntah camne aku ska plak ngan lgu ni....hr tu ada la tgk dlm blog misha...dia pun ska lgu ni....aku tak tau pun lgu pe...skali aku dgr lgu ni, trus fall in love la plak...very nice song... ska3....hehehe....lirik dia sweet giler...hehehe...pelik ek???camne aku bley ska lgu omputih yg stu ni....hehehe...buang tebiat la tu....hahaha...

pe pun lyan je lagu ni ek....

TAYLOR SWIFT
LOVE STORY
We were both young when I first saw you
I close my eyes
And the flashback starts I'm standing there
On a balcony of summer air
See the lights,
See the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
You say hello Little did I know
That you were Romeo you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go, and I said:
Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes
So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet cause we're dead if they know
So close your eyes
Escape this town for a little while
Cause you were Romeo I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go and I said:
Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes
Romeo save me, they try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real,
Don't be afraid We'll make it out of this mess
It's a love story baby just say yes, oh,
I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town I said:
Romeo save me I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head, I don't know what to think
He knealt to the ground and pulled out a ring
And said:
Marry me Juliet you'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad go pick out a white dress
It's a love story baby just say yes
Oh, oh, oh

Oh, oh, oh, oh

Cause we were both young when I first saw you

Saturday, 13 June 2009

:-)

Posted by mrs. tarmizi at 10:21 am 0 comments
lama rasanya tak jenguk blog aku ni....da b'abuk da...hehehe...tak smpat la...lgpun takde idea bru...huhuhu....

9hb lepas besday angah....tak watpe pun...just beli kek, mkn kami anak beranak je....prepare nak wat mkn2, tp tak jd....nti2 la angah ek....22hb ni plak besday si kecik tu....bdk plg nakal tu...hehehe...so, alang2 da sama bln aku wat skali je....save budget kan....hehehe...

so, for my lovely sons......umi doakan anak2 umi ni berjaya dlm hidup...jd anak2 yg soleh, b'tanggungjawab...hormat org tua...jd anak yg bijak dan berjaya di dunia dan akhirat...umi doakan yg terbaik utk anak2 umi ni....umi cayang sgt2 kat korg tau...love u so much....mmmmuuaaaahhh....

p.s: gambo nti aku upload.....skrg mood mls dok serang aku ni....hehehehe...
 

Template Design By:
SkinCorner