Monday, 11 May 2009

sambungan...

Posted by mrs. tarmizi at 2:25 pm

entry kali ni sambungan utk HARI IBU..hehehe...tak smpat nak update pjg2 last week..
so, for this year punya MOTHER'S DAY, ktorg adk beradik mcm biasa la...prepare mkn2 je...
beli kek, bunga, present for our beloved mak....(gmbo nti la aku upload ek...mls nak upload)hehehehe...

last week aku blk, mak aku tak sihat...da seminggu da dmam tak baik2....so aku pun blk la kpg... plan nak ikt yati gi palong...menyambut kakak dia kawin..tp tak jd..sori ye yati..hehehehe... bas kul 9, tp kul 10 bru bas jln..kul 2 a.m bru smpai tpg...sume da tdo...askar2 aku pun da tdo da... ala...rindu tu...nak kaco, kang tak tdo plak smpai pg...bkn bleh harap sgt askar2 aku tu...kang diajak nye umi dorg ni b'smbang...jenuh nak layan...so, baik aku tdo dlu...sok bru layan dorg plak...ahhahaha..

pg2 nye bgn, prepare breakfast...pastu gi pasar...mak aku request nak mkn rendang ayam...beli sume bhn2...adik aku plak bwk mak gi klinik...jenuh kna paksa bru nak gi..smentara dorg gi klinik, aku pun masak la pe yg ptt kan...menu hr tu...ayam rendang, ikan rebus goreng, sayur cmpur goreng, ikan sambal, sambal belacan n ulam2...simple2 je...

pas mak blk, aku bg dia mkn ubt...suh dia tdo....degil skit mak aku ni..tak reti nak dok diam...skt2 pun nak wat keje...aku paksa dia tdo...ptg tu bl dia da bgn, nmpak la dia ok skit... bleh plak dia request suh bwk dia gi mkn rojak...adooiii...mak...manja btol...hehehe...so, aku pun paksa askar2 aku tu mandi, siap2 n bwk opah dorg kuar mkn rojak...aku mcm biasa...char keow teow r kan..hehehe..yg lain mkn nasik lemak n rojak...

mlm tu plak aku ngan adik2 aku kuar gi beli kek...sodap oooo kek ni...hehehe...sj je wat surprise utk mak...t'kejut dia bl ktorg kuarkan kek...huhuhu....sedih r....terus sihat mak aku tu....adk aku siap sound...mak tu rindu kat alg la tu...alg blk trus sihat....ek elleee..sayu je dgr...hehehehe.. aku pun rindu gak kat mak aku tu....hehehe...pe pun alhamdulillah dia da shat da...hopefully dia hepi la ngan pe yg ktorg wat utk dia hr tu...

for mak : TIMA KASIH UTK SUME JASA MAK....JASA SLAMA MAK MEMBESARKAN KAMI SUME..KAMI CB BG YG T'BAIK UTK MAK...DOAKAN KAMI SUME B'JAYA YE...KAMI DOAKAN MAK SIHAT2 SLALU...DIBERI KESIHATAN YG BAIK....INSYAALLAH...

0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner