Wednesday, 1 April 2009

::mY kiDs::

Posted by mrs. tarmizi at 2:43 pm
tak tau da nak cite psl pe kan...so, kali ni aku cite psl anak2 aku la..hehehe...3 org chenta aty aku tu....da rindu sesangat ngan dorg ni...lma sgt tak blk kpg...nak keje pun da takde mood sbenonya...dok ingat kat anak je.... :-(

~~~ImaN NuR SyafiQah~~~
ni anak sulung aku...IMAN NUR SYAFIQAH namanye.. lahir pd 16 April 2002..kul 3:30 pg...satu2 nye puteri aku ada...dia la racun, dia jgk la penawar...tp best jgk kan ada anak pmpn ni...leh share mcm2 ngan dia...nti dia da besar leh share bju...hehehe...tu pun klu umi muat la kan....best jgk sb dia akn jd kwn aku yg plg karib....leh share everything ngan dia...dia pun leh share pe2 pun ngan aku....skrg umur dia da 7 thn...ni ms dia umur setahun lbh... hmmm...byk kerenah jgk bdk ni ms kecik2...tak leh silap skit...dlu dia la k'syangan babah dia...anak yg plg dia syg... bila tgk dia t'ingat kat babah dia...sb dia mmg rapat sgt2 ngan babah dia tu...tp skrg dia da phm situasi aku ngan babah dia...dia da tak tya pe2 pun psl babah dia...
skrg dia da Tahun 1...dok kelas 1 Mustari...kelas no 1... alhamdulillah...ska sgt2 bl dia dpt dok kelas tu...so, hopefully dia leh maintain markah dia supaya tak kna turun kelas... orgnya rajin...kdg2 aku pgl dia ulat buku....sb dlm kete pun kdg2 nak bc buku je...time dia rajin la tu kut...hehehehe..tp dia mmg rajin...homework tak pyh nak suruh2...dia da pndai nak wat sndiri....cita2 dia nak jd doktor...tgi cita2 tu kan...tp pe pun umi doakan kakak dpt jd doktor... b'jaya dlm pelajaran, jd anak yg solehah...jd org yg b'guna ye syg....jd anak yg hormatkan ibu & ayah....jd anak yg b'guna ye....blaja rajin2 ek...umi syg sgt2 kat kakak...umi kawan kakak kan????slalu pilih bju utk umi... pndai komplen plak tu...hehehe..tp seyes...dia mmg pndai komen klu bju aku tak cntik or tak sesuai ngan aku....bgs3....tq ye syg....pastu slalu jgk komplen klu aku gemuk...b'tuah btol la..geram je kan bl dgr...hehehe..tp takpe...ikhlas dr anak aku.... pe pun.... utk anak dara umi yg sorg ni....umi doakan yg t'baik utk syg....all the best for u...umi doakan kakak dpat pe yg kakak nak, pe yg kakak impikan....berjaya dlm hdp...dunia & akhirat....umi nak tgk puteri umi ni b'jaya....di dunia & akhirat......coz i really love u.....AMIIIIINNNN......

::: iMan MuhamMaD haZiQ:::


ni anak aku yg second...IMAN MUHAMMAD HAZIQ....lahir pd 9 Jun 2003, lbh kurang kul 11 pg aku bersalin kat dia...skrg umur 6 thn...da tadika la kan...dia pendiam sbenarnya...byk pendam pe yg dia rs...wpun dia kecik lg, tp aku phm dia byk tak puas aty...tp maybe dia tak pndai nak express pe yg dia rs....tp aku sbg umi dia, aku dpt rskan sume tu....ms kecik byk sgt problem bdk sorg ni...smpai umi nye t'paksa amik cuti sbln lebih tanpa gaji....sb nak tgk dia shat mcm baby2 lain...bijak....tp malas...hehehe....jgn marah ye syg.... susah btol nak suh dia wat keje...jenuh la pujuk bru nak wat... tu pun kejap je....jap lg mula la dia bg mcm2 alasan....'umi, ajit skt tangan la, lenguh....bleh tak kt wat jap lg plak...ajit nak rehat la...' tu la ayat dia yg slalu aku dgr bl da dtg angin mls dia nak wat homework dia...takpe la syg..nti da besar skit, jgn mls2 ye... blaja rajin2 ek...kan angah nak jd inspektor polis..hehehehe..tgi cita2 nye...hopefully, t'capai cita2 tu...insyaAllah...umi doakan utk angah...slalu dia kna marah ngan tokwan dia...sb muka dia ni ada iras babah dia...tokwan dia ni kan "ANTI' skit ngan babah dia...hehehehe...tp aku tau, tokwan nye marah pun sb syg kan....takpe la syg....yg pnting umi tetap syg angah...syg sgt2...umi nak angah jd mcm kakak...b'jaya, pndai...jd org yg b'guna ye syg....jd lelaki yg b'tgjwb, anak yg soleh... umi doakan yg t'baik utk angah....i love u so much...



~"imaN MuhamMaD HafiQ"~
hmmm...ni putera aku yg bongsu....IMAN MUHAMMAD HAFIQ namanye...besday dia 22 Jun 2005...sm bln ngan abg ngah dia....kuar tgk dunia ni jam 9.00 pg...hehehe...mlm sblm aku b'salin kan dia ni...aku t'ingin sgt nak mkn tosai....huhuhu....suh la maklong aku wat kan....dia pun wat kan la utk mak buyung ni kan....so, aku pun mkn la.... korg tau brapa keping aku mkn???? 7 keping tuuu....hehehehe.. sodap btol....kna plak ngan kari ayam kan...fuuhhhh...x ingat anak2 da....lega btol la dpt tosai tu....ngidam sgt2...sok nya pas subuh aku da rs lain mcm je....da rs skit2...tp diam je...tak bgtau mak aku pun...tp dlm kul 7 tu da tak tahan sgt...trus col mak, suh bwk gi spital....smpai je trus msuk labour room....kul 9 selamat kuar bdk b'tuah sorg lg ni... hehehehe...skrg umur dia da 4 thn....very naughty....kalah kakak ngan angah dia...mcm2 peel dia wat...sabo je la kan...plg ska nyakat org..slalu kakak nye la yg jd mangsa....asyik m'buli je kerjanya....mmg nakal sgt2...ada je keletah je....tu yg wat aku rindu je....msti t'ingat akal dia yg mcm2 tu kan...lagu favourite dia 'wonder pet'...hehehe...'pe yg penting???? KERJASAMAAA.... hehehehe...trademark anak aku yg sorg ni...utk adik...umi doakan sume yg t'baik....b'jaya dlm hdp, jd anak yg b'guna...b'guna
pd masyarakat, b'guna pd sume org...dan yg penting jd la lelaki yg b'maruah & yg b'tgjwb....umi syg sgt2 kat adik...u are sweet heart...chenta aty umi.... muuuuaaahhh....

0 comments:

 

Template Design By:
SkinCorner