Wednesday, 29 April 2009

Posted by mrs. tarmizi at 11:40 am 0 comments

Sunday, 26 April 2009

jalan2

Posted by mrs. tarmizi at 3:28 pm 1 comments
smlm aku, my bodyguard n miss fidz gi manjung...actually ktorg tak plan lgsg pun nak ke sna...plan nak gi PD, gi b'kelah kat sna...ngan hajar, esron n azrol..tp ada mslh plak, so batal la nak ke PD...tp tb2 je pg2 smlm aku col my bodyguard...nak bgtau psl lain sbenonya...tp ntah mcm mana leh plak ajak dia gi manjung...mkn knduri umah ckin..kwn aku yg dok mjg tu...dia on je..so, aku trus col fida...dia pun line clear...apa lg...trus siap2 la gerak ke mjg...ajak hajar, tp dia da janji ngan adik dia nak tlg adik dia ngemas brg, nak pndah ofis..

kul 8.40 ktorg gerak..singgah dlu, isi tank msg2...hahaha...bekfast la dlu pe2 pun... mkn nasik dagang lg...hehehe...pstu bru ktorg gerak ke mjg...kul 1 lbh ktorg da smpai kat umah ckin...dok lepak2 dlu...aku biasa r kan, da jmpa geng2 lma.. smbang tak ingat dunia...hehehe...rindu la kat dorg...tp tak dpt jmpa sume smlm, ada yg tak dtg..tp takpe..at least hlg gak rindu tu...smbil smbang2, mkn...best lauk dia...lauk kpg...best tu...

dlm kul 5 tu, ktorg siap2..nak gi sure heboh ngan hari armada kat lumut...hehehe..8 thn aku dok lumut, tp tak penah pun gi hr armada tu kan..ni bru 1st time...xcited la jgk kan..nak msuk dlm kapal..msti best..klu la ada anak2 aku tu, lg la kecoh...so, pas siap2 tu, ktorg pun gerak la ke lumut...siuttt...jln jem giler tu...da la panas.. tak ska btol la...nak tak nak sabo je la...dkat kul 6.40 bru ktorg lepas msuk dlm base tu...kna plak tgu bas..bas tu la yg bwk ktorg ke tapak sure heboh n hari armada tu...sesak giler...b'himpit2 dlm bas tu....

tp best...bleh msuk dlm kapal..besar2 kapal kat sna...merasa la jgk kan naik kapal navy tu...smpat lg aku beli songket s'psg...skrg ni da gila songket...pantang nmpak songket...jd sasau je...hehehehe..

so, layan la ek gmbr2 ms ktorg kat sna...hehehe...

thanks to my bodyguard...sb rajin layan kerenah aku n miss fidz...setia menjadi driver kami...hehehe...tq ye...nti li blanja tau..huhuhu...













::aksi2 berani miss fidz...hahaha...tu tgh nak pjt naik ke bhgn atas kapal la tu...aku riso je dia jth...heheheh..kang tak psl2 aku kna smbut plak...hahahaha...tp success jgk dia smpai ke atas nu ha...

::aku ngan miss fidz..pe la yg dia dok tgk tu...wat rosak gmbar je...ahhahahah...

- songket yg aku beli...hehehe..cntik tak???

Thursday, 23 April 2009

liliy's guestbook

Posted by mrs. tarmizi at 10:59 am 0 comments

Wednesday, 22 April 2009

hePi beSday

Posted by mrs. tarmizi at 10:27 am 0 comments
hmmm...takde mood nak update...lgpun tak tau nak update pe..

so, kat cni just nak wish SELAMAT HARI LAHIR KE-7 for my lovely daughter.... 16hb april hr tu genap la umur dia 7 thn..da besar pun anak umi....hehehe..da nak sma tgi ngan umi pun... umi doakan yg terbaik utk anak pmpn umi yg sorg ni...jd anak yg solehah ye syg...belajar rajin2... hormat org tua2...jd manusia yg b'tanggungjawab...jd ank yg b'guna ye syg...umi doakan sume impian & cita2 kakak tercapai...umi akn cb bg yg t'baik utk anak2 umi....umi syg sgt2 kat kakak...love u so much



takde watpe pun utk besday kakak ni...just beli kek, wat mee kari n sate je...celebrate pun adk beradik ktorg je...tak ckup budget...hehehe...tp kan byk jgk si kakak ni dpt adiah...lupa la plak nak snap gmbr2 adiah dia tu...yg smpat snap stu je...adiah yg aku n my bodyguard belikan utk dia...ska btol dia dpt adiah tu....hehehe....















~ni adiah yg aku n my bodyguard belikan utk kakak...cntik tak???hehehehe..~















Monday, 13 April 2009

~ I got This ~ :-)

Posted by mrs. tarmizi at 11:03 am 4 comments
hehehe....aku dpt niii!!!!!
cntik tak??? ska sgt2... from someone special....

p.s: utk yg bg adiah ni kat li.....tq ye awk..... ska sgt2....thanks, thanks & thanks...

























hmmm....
on the way nak gi beli cincin ni kan, aku sembang2 la ngan my bodyguard aku ni...


SCENE 1

aku : huhuhu...padan muka...org nak blk kpg da...tgl la awk sorg2
him : nak amik cuti la...nak ikt blk kpg jgk...bleh?
aku : tak bleh...mak tak bg...bleh tak jgn nak ngekor je..
him : takpe la...esron kan jd ekor hajar...sy jd ekor awk la plak..ikt je gi mana pun...bleh?
aku : hmm...tak mau3...tak bleh nak ngorat org lain nti...hahahaha...



SCENE 2
aku : pasni sy da tak nak remind2 awk lg tau...sume kna ingat sndiri..
him : jgn la mcm tu...tlg la remindkan ek....
aku : ingat sndiri la...nti klu sy takde mcm mana??
him : awk nak gi mana???
aku : takde la gi mana pun...tp kna la uruskan sndiri...nti klu jd pe2 kan susah...asyik nak b'gantung ngan sy je...blaja wat sndiri ek...ingatkan diri sndiri ye..
him : hmmm...
aku : cb wat sndiri ek..nape klu takde sy??? awk tak leh hidup ke klu takde sy??
him : bleh hidup klu takde awk...tp tak sempurna hidup sy pastu...
aku : hmmm....(da takleh nak ckp pe da...t'kedu kejap...so touching... :-(...




















::mY faVouriTe soNg::

Posted by mrs. tarmizi at 10:24 am 1 comments
TANPA


resah yang ku ubah dalam kata
melukiskan kesunyian
tanpa engkau aku tak mengerti

meski pagi itu menatapi
akan sunyi tanpamu
menemani aku sepi

*tanpa
cintamu aku resah
tanpa
kasihmu aku hampa
tanpa
dirimu aku mati
hoooo...

kini benar-benar ku rasakan
dalam benuk hatiku tanpamu
aku tak mengerti
takut
takut jauh dari dirimu
kan kau tinggalkan aku sendiri
tanpamu ku mati
hooooo...

resah yang ku ubah dalam kata
melukiskan kesunyian
tanpa engkau aku tak mengerti



Friday, 10 April 2009

::lepakinG::

Posted by mrs. tarmizi at 3:40 pm 2 comments
hmmm...bosan sgt2 skrg ni...takde mood nak keje...hehehe...nak blk kpg je...da sbln aku tak blk kpg...and dan sbulan jgk la aku tak jmpa 3 org chenta aty aku tu...asyik ckp dlm phone je... rindu bangat...dorg pun da rindu sgt2 ngan umi dorg ni...tak sabo nak blk!!!!!!!!!! lmbtnye 14hb....
kakak, angah & apit...miss u all sssssooooooooo much.....

















kakak ada request mtk wat besday party utk dia....besday dia 16hb ni...kakak, insyaAllah klu ada rezeki kt wat ye syg....









hmm...smlm bosan sgt2...mlm tu kuar ngan fida n ckin...gi lepak2 kat jmbtan...hehehe...sbenonya da lma nak lepak kat c2, tp tak smpai2 pun...so, mlm td dpt la jgk gi lepak2 kat ctu...ckin dtg amik ktorg....gi mkn2, pastu trus gi lepak kat ctu...lepak2 smbil mkn big apple...fuhhhh...best3...













































Thursday, 9 April 2009

Posted by mrs. tarmizi at 5:38 pm 1 comments

ImageChef.com Flower Text
Posted by mrs. tarmizi at 4:22 pm 4 comments

ImageChef.com Poetry Blender
Posted by mrs. tarmizi at 12:51 pm 0 comments

ImageChef.com Poetry Blender
Posted by mrs. tarmizi at 12:31 pm 0 comments

ImageChef.com Poetry Blender
Posted by mrs. tarmizi at 10:18 am 0 comments
ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more
Posted by mrs. tarmizi at 9:58 am 0 comments

ImageChef.com Photo Frames
Posted by mrs. tarmizi at 8:38 am 0 comments

ImageChef.com Photo Frames
Posted by mrs. tarmizi at 8:13 am 1 comments
ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

Tuesday, 7 April 2009

.::BENCI!!!!!!!!!!!!::.

Posted by mrs. tarmizi at 9:19 am 1 comments
minggu ni mood tak ok sesangat...takde mood lgsg2...mood nak b'sosial...mood nak kuar...dan mcm2 mood...weekend hr tu pun aku abiskan ms dlm bilik je....aku takkan maafkan lgsg org2 yg da wat aku hilang mood aku ni...org yg da wat aku down...yg da wat aku frust gile2...aku benci org2 tu smpai bl2....laki2 tu mmg aku akan benci & benci...smpai bl2...dia da skt kan aty aku, da pijak2 maruah aku...but it's ok...let it be...Allah akan bls sume yg dia wat kat aku..dia akn rs pe yg aku rs hr ni... dia akan rs mcm mana sktnya bl org yg kt pecaya, bl org yg kt syg sgt2 sgp khianati kt...sgp buang kt mcm sampah...sgp lebihkan org luar dr darah daging sndiri...sgp wat benda yg slama ni aku tak expect lgsg dia akan wat...sgp wat mcm2..takde words yg bleh gmbrkan pe yg dia da wat kat aku slama ni..tp seriously, everything yg dia da wat mmg btol2 unexpected...mcm mimpi plak...betapa biadapnya dia kan!!!!!!!! mmg btol2 biadap... eeeeeeeeeeeee....geram3..... tp pe pun aku kna sabar...Allah tu ada...biar dia je yg m'blsnya kan...hehehe...














dan utk pmpn tu....kt sbg pmpn ptt phm perasaan & aty kaum kt sndiri...kt ptt sm2 bg support pd kaum kt sndiri...bkn jatuhkan...bkn menghina...bkn bg down...maybe aku pun ada slh ngan dia, ada t'kasar bhasa ngan dia...ada meninggi kan suara ngan dia...yes, aku mengaku...tp aku bkn tujukan sume tu pd dia...tp pd laki2 yg tak b'tanggungjawab tu...coz aku ingat aku leh share ngan dia, dia leh bg aku support...tp aku silap...tak sume kaum kt, phm pe yg kt rasa...di kutuk2 nye aku, dikecik2 kan je aku...di katanya aku tak pndai jg laki & rumahtangga sndiri...huh!!!!!! biarla....dia berhak nak ckp pe pun..klu aku explain kat dia pe yg aku da wat utk r.tga aku n laki aku tu pun dia takkan phm...so, lbh baik aku diam je...tp ingat...1 hr korg akn terima dan akan rs sume ni...korg akan rs mcm mana yg aku rs skrg...bkn sb dendam...tp aty skt sgt2....skt yg t'amat2...dan aku nak dorg rs sume yg aku rs skrg....aku pun nak life aku mcm org lain...hepi...sntiasa hepi wpun kdg2 ada jgk mslh...korg ska2 ke sna cni kan...aku???? t'paksa suffer, mkn aty ngan perangai korg....t'paksa serabut kan kepala aku memikirkan pe yg korg da wat kat aku kan!!!!!!!!!! damn it!!!!!!!!!! mmg manusia yg takde perasaan...selfish....tak guna aku nak marah2 org2 tu kat cni...bkn dorg tau pun...tp at least kurang tensen aku...krg tekanan dlm kepala aku ni...rs mcm da nak kna barah otak pun ada... hahahaha...pe pun...aku akn cb bgn...aku cb kuatkan diri aku...just for myself & my kids...bkn utk org lain...aku akn cb wat yg t'baik utk dorg....syg2 umi, umi akn dapatkan hak kita...hak kakak, angah n adik...walau pepun, umi akn dptkan...sb umi nak anak2 umi hepi mcm bdk2 lain..hdp mcm org lain...umi takkan lepaskan org2 tu mcm tu je...that's my promise...doakan umi ye syg....love u & miss u all very much....


Friday, 3 April 2009

answers ~ EmotioN TesT ~

Posted by mrs. tarmizi at 9:40 am 0 comments
aku da janji kan nak bg jwpan emotion test yg aku msukkan dlm entry aku hr tu....so, kat bwh ni jwpn2 bg sume soalan2 yg aku bg hr tu.....so, bc dan renung2 kan lah....btol @ tak korg sndiri yg tau...hehehehe...tp pe yg pnting korg jwb all the questions ngan jujur....hopefully...so, layannnn....

1. if you choose :




-red : you are alert and your life is full of love
-black : you are conservative and aggressive
-green : your soul is relaxed and you are a laid back
-blue : you are spontaneous and love kisses and affection from the ones you love
-yellow : you are very happy person and give good advice to those who are down





2. if your initial is:



- A ~ K : you have a lot of love and friendship in your life
- L ~ R : you try to enjoy your life to the maximum & your love life is soon to blossom
- S ~ Z : you like to help others and your future love life looks very good






3. if you were born in:




-Jan ~ Mar : The year will go very well for you and you will discover that you fall in love with someone totally unexpected
-April ~ June : you will have a strong relationship that will not last long but the memories will last forever
-Jul ~ Sept : you will have a great year and will experience a major life-changing experience for the good
-Oct ~ Dec : Your love life will not be great, but eventually you will find your soul mate




4. if you choose

-black : your life will not take on a different direction, it will seem hard at the time but will be the best thing for you, and you will be glad for the change
-white: you will have a friend who completely confides in you and would do anything for you, but you may not realize it





5. This person is your BEST FRIEND....







6. This is how many close friends you have in your lifetime....






7. if you choose:




-flying ~ you like adventure
-driving ~ you are a laid back person
 

Template Design By:
SkinCorner