Thursday, 5 March 2009

.::kursus::.

Posted by mrs. tarmizi at 10:29 am
23hb - 3hb mac hr tu aku gi kursus kat Sepang....mula2 aku mls sgt nak gi kursus ni...bosan btol bl dgr kna gi kursus kan....tp dgn berat aty kna r gi jgk, sb ni slh stu syarat utk aku confirm... aku drive sndiri gi sna...gi ngan fida & fasiha...ikt van urusetia sb ktorg bknnya tau jln pun kan...tkt tak smpai ke tmpt kursus je...dlm kul 2 lbh tu ktorg smpai la kat Hotel Seri M'sia, Bagan Lalang...check-in pastu trus gi cri bilik kan..1 bilik share 3 org...sempit gak la bilik dia..tak brapa selesa sgt...tp bleh la kan....smpai2 je ktorg ngemas pe yg ptt...aku trus iron bju2 aku siap2...so, nti tak la kelam kbt kan... bj je shari da 2 psg...aku la yg plg byk bwk bju...smpai yati ckp, nape tak bwk ngan lemari skali kak li...hampeh btol....hehehehe..tp mmg pun, abis bj2 aku yg dlm lemari tu aku bwk...aku riso tak ckup bj je nti....tkt tak smpat nak m'bsuh kan...da settle sume tu, smpat la jgk ktorg rileks2...taklimat start kul 8 mlm....pas maghrib ktorg gi mkn pastu trus gi dewan...

mula2 tu sume dok dlm kelompok msg2...rmai kursus kali ni...157 org...yg pmpn nye dlm 40 org je...dan slebihnya lelaki....rmai gile laki2...bosan je...so, mlm tu dgr taklimat je la kan...abis dlm kul 11...blk bilik, tdo...sok pg2 da kna gi aerobik...bnda yg plg aku tak ska....eeeee...tak ska btol la...tp t'paksa la kan...soknya pg2 kul 6.40 da kna ada kat pdang, wat senam robik....hmmm....bosan je....da la cmpur ngan laki2...malu r...tp wat je muka tebal....msg2 lyan aerobik...mana2 step yg aku tak tau tu, aku hentam je la...lantak la korg kan...tak kuasa aku...abis aerobik, blk bilik....kul 8 start kelas... fuh...bru first day da penat...mcm mana nak tgu lg 8 hr ni....

first day class, fasi ktorg wat ice breaking....best gak...byk aktiviti gila2 yg ktorg wat...enjoy la jgk kan...mcm bdk2 pun ada gak...hehehe...tak la ngantuk sgt...smpai ke ptg ktorg wat mcm2 aktiviti..ms tu la da start kenal kwn2 dr jbtn lain2....da tak malu la skit..hehehee...hr kedua dan sterusnya mcm biasa...kelas je....ngantok sgt...tak abis2 ngan taklimat...yg best pun waktu riadah je la...bleh la main2 kan....kdg2 tu ktorg dpt jgk pelepasan gi pantai @ mandi kat swimming pool....hehehe..best jgk...

28hb....pas abis kelas, fasi suh ktorg gi supper...pastu ktorg kna msuk dewan blk...dlm aty aku ni msti ada sapa2 yg wat hal ni...sb ada shari tu ktorg kna stay smpai kul 1 pg....sb sorg yg wat slh, sume kna denda...ngantok siot ms tu....so, pas je supper ktorg sume msuk la dewan blk...fasi mtk ktorg diam, sb tkt nti ketua fasi ktorg ngamuk....tgu je la dia msuk ke dewan kan...dlm aty sume da tya2 pe la plak kali ni...mata pun da ngantok da ni...nmpak bantal je....huhuhu...

tb2 msuk la ketua fasi ngan sorg fasi ni kan..fasi ni muka brutal gile...tgk pun da tkt...dia msuk je sume da diam...pstu dia ckp nama2 yg sy pgl ni, tlg kuar ke dpn...so, dia pun pgl la nama2 tu... yg t'kejutnya nama aku pun ada....??????????aku da cuak da...pe la yg aku da wat ni...setau aku, takde pun aku wat pe2...klu aku lmbt, fida ngan fasiha pun msti kna jgk kan...sb ktorg ni ke mana pun sm....aku da tgk2 fida & fasiha...t'tya2 pe yg aku da wat...fasi tu suh ktorg ngadap kwn2 yg lain...punya la malu aku ms tu....nak angkat muka pun malu sgt....pastu fasi tu pun ckp, muka2 yg 23 org kat dpn ni...muka2 yg b'mslh....bla..bla..bla....mcm2 la dia bebel...yg aku ngan yg lain ni t'cengang2 je...seriously ktorg tak tau pe slh ktorg...aku ni smpai da skit2 kepala da pk pe la slh aku...yg si fasi ni dok bebel tak abis2...geram je aku tgk muka dia ms tu...nak jgk angkat tgn, tya pe slh sy....tp tkt...hehehehe...tb2 fasi tu ckp, tuan2 ngan puan2 yg kat dpn ni...skrg sy bg pilihan....nak blk ngan kete sndiri @ ngan kete jbtan...ms dgr mcm tu, perut aku da kecut da....first things yg cross dlm otak aku ni, pe la aku nak bg mkn anak2 aku ni....mcm mana la aku ngan dorg nak survive pasni...ms tu aku da tak peduli org lain da....yg aku tau ms tu, pe yg aku ptt wat...sb aku rs aku tak b'slh pun kan....hehehehe...(confident je)....da bebel2 tu, si fasi ni ckp...skrg sy serahkan tn2 & pn2 ni kpd ketua kt...ikt la ketua kt ni nak watpe pun...nak anta blk @ tdk...dlm ms tu aku perasan sorg urusetia ni ttp lampu...dlm aty tya, pesal plak mamat ni ttp lampu... takkan la nak brainwash pun dlm gelap kan...agak2 r....tb2 msuk la fasi2 lain, bwk kek.....nyanyi lgu hepi besday lg.....uuuwaaaaaa.....kna tipu lg.....skt aty btol...punya la gabra, Tuhan je yg tau... rupa2 nya kna tipu....ada yg smpai nangis2 la sb tkt...nsib baik aku tak nangis..hehehe.... wakena beb.......pe pun...tima ksih pd sume fasi2 & urusetia....surprise sgt2....mmg gempaq gile r....ktorg tak expect lgsg....best jgk smbt besday rmai2 ni....hehehe....thanks jgk utk kwn2 sume....

soknya aku tak gi kelas...sb kna migrain...kes mlm tu la...aku ni tak leh t'kejut sgt....mula la migrain aku tu dtg...skt giler....t.hari tu, t'paksa la abg man (urusetia ktorg) bwk aku g spital...hehehehe...ni ada la skit gmbo2 aku ms kat kursus tu...byk lg tak dpt...nti klu da ada, aku upload kan lg ye....




~ni gmbr aku ngan bdk2 kumpulan aku....~






~yg ni gmbr jejaka2 ensem...ni gmbr mlm last ktorg kursus...ms ni tgh lepak rmai2...smpai kul 1 pg gak la sembang2....~







~ni gambo ms kat pntai...ktorg dpt pelepasan gi jln2 kat pntai...tp tak leh mandi...jln2 je...cntik gak pntai ni...~












~ni gambo aku n miss fidz...comel tak??? ktorg pkai topi gile2 yg ktorg wat ngan kmpulan msg2....~









~miss fidz & fasiha....fasiha ni kelako giler...skt perut aku ngan dia ni...msuk je blik ktorg mmg confirm gelak la...sume dia punya angkara... nak pecah perut rasanya...aku ingat kan miss fidz ni kelako, rupanya si fasiha ni lg kelako.....fida pun smpai skit2 dada la gelakkan dia ni~






~ni ms tugasan dlm kmpulan....ktorg kna create 'topi gile2'....~




~khusyuk kan????ni mat...ketua kmpulan ktorg...sporting gile...~








~ni pun jejaka2 ensem kmpulan aku... hehehe...gile2 skit dorg ni...~


2 comments:

Anonymous said...

fuh pangjang giler dia citer pasal dia g kurusus ek.....best la tu....tak suks g kursus konon padahal dia la yg paling hangat di pasaran masa kat kurusus tu ha....hahahahaah...kalu la bodyguard tau kan....hahahahahah

mist fidz~

~yaTy~ on 12 March, 2009 said...

hahhahahaah...
da blh bygkan da ape yang akak pikir time kena panggil kat dpn tue..
cm mane muka akak sume..
mesti berkerut2..
wakakkakaka...
padan muka...
kan rina kan..???

hak hak hak..:)
sodapppp lar nama baru..
kak rinaaaaaaaaaaaaa!!!!!

=D

 

Template Design By:
SkinCorner