Tuesday, 31 March 2009

::.pEsTa PerKahWinaN.::

Posted by mrs. tarmizi at 8:01 am 0 comments
sabtu last week, aku ngan yati gi PICC....ada pesta perkahwinan...gi pun sb nak survey bj pengantin utk makcik aku...dia bkak butik pengantin..so, dia mtk aku tlg survey hrga bj2 pengantin kat area2 KL...tak byk sgt kdai2 bju pengantin yg ada...biasa2 je...tp ada la 2,3 kdai yg cntik2 bju nye....mmg cntik giler...aku ngan yati siap tya lg brapa harga bju tu klu ktorg nak beli...beria2 je kan...hahahaha...pdhal nak survey je...hehehe...lakonan kna la lbh skit...hehehe... so, kat bwh ni gmbr2 yg aku amik ms kat pesta tu....ni antara koleksi bju2 yg aku minat siot.... mmg cntik, bg pandangan aku la kan..... hehehe....layaaannnnn......





ni yg plg aku ska...cntik kan???putih plak tu...suci je....really like it...







ni yg kedua aku suka...sb songket kan....lawo....

























ni pun aku suka...songket gak....ktorg siap tya harga bju ni klu nak beli...RM800 utk laki2 n pmpn...lengkap la kan...tp mmg cntik...















Saturday, 28 March 2009

:::eMotiON TesT:::

Posted by mrs. tarmizi at 1:17 pm 2 comments

Don't cheat. It's pretty good, see how close it comes. Write your answers on a piece of paper, and NO cheating !!



1. which is your favourite colour:: red, black, blue, green or yellow??


2. your first initial??



3. your month of birth??


4. which colour do you like more:: black or white??






5. name of a person of the same sex as yours...


6. your favourite number??




7. do you like flying or driving more??




8. do you like a lake or the ocean more??




9. write down a wish (a realistic one)



p.s: korg jwb ek questions yg kat atas ni...nti next entry aku kasi jwpannya...hehehehe....jwb ngan jujur tau...

::tEst YouR PreSSurE::

Posted by mrs. tarmizi at 10:36 am 2 comments


















The pictures are non-animated pictures. They are related to your pressure level. If you see them to move, then that means you have pressure currently. The speed of the moving is the level of your pressure. The higher that moving speed, the higher pressure you have. Most children and old men only see the pictures are not moving and keep still. I saw them move in a slow motion, that's mean I have a bit pressure currently. Test yourself regularly with these pictures to know yourself better. Sometimes, it is good to have an appropriate pressure to push us to do better,but too much pressure can cause us to the end of the edge.
~Be relax when you know you have too much pressure inside~

Wednesday, 25 March 2009

.::SonGkeT::.

Posted by mrs. tarmizi at 1:37 pm 6 comments





sejak akhir2 ni kan aku gila songket la...tak tau nape...pantang nmpak songket, teruja je....tp nak beli tak mampu la..mahal sgt...so, tgk je la kan...nak beli pun yg murah2 je la..tp tak cntik sgt...hehehe...so, tgk je la kan....kekekeke...




























cntik kan??? warna purple plak tu....adoiii..ska sgt2....

Thursday, 19 March 2009

.::bosan + ngantuk::.

Posted by mrs. tarmizi at 2:44 pm 1 comments
huarrggghhhh.....ngantuk nya....bosan sgt2....keje byk, tp mls rsnya nak wat...rs nak blk tdo je... hehehehe...sjak kepala aku da ringan ngan mslh2 yg sblm ni sesakkan kepala aku, aku da makin kuat tdo...hahahaha....asyik ngantok je...klu tak sblm ni pyh gak nak tdo...tp skrg, pantang jmpa bantal, trus hilang....hehehe..my bodyguard pun da tau....mcm nak merungut, tp takut...bkn takut pe, tkt aku terasa kut...hehehehe...mcm smlm, blk je dr b'buka pose gi shopping jap pastu trus blk umah...smpai je umah mandi, solat n trus booommm...tdo r kan...kul 11 lbh my bodyguard col....tp aku tak tau pun ktorg smbang pe...aku da lalok sgt2...tb2 je aku dgr dia pgl aku...siap tya lg, dgr ke tak ni??hehehehe....ingat kan mimpi....td pg cite kat dia, gelak je dia ngan perangai tak senonoh aku ni....hehehe...nsib awk la bodyguard....sori ye bodyguard...ngantok sgt2....




aku rindu ngan anak2 aku ni....skrg kan cuti skolah...sian dorg, bdk2 lain msti hepi g jln2 ngan parents msg2...tp dorg dok je kat kpg...umi pun tak blk....ingat nak blk mgu ni, tp sok da kna gi Kuantan, ada kursus...so, aku plan nak blk second week April ni....adk aku dr Sabah blk b'cuti... leh la jgk jmpa dorg...da lma tak jmpa...rindu kat anak sedara umi ni...tak sabo nak jmpa...rindu sgt2 kat 3 org bdk nakal aku tu....ntah pe la aktiviti dorg cuti2 ni...sian anak2 aku...maaf ye syg2 umi....umi keje la syg.....nti umi blk ye....kt g jln2 zoo lg ek...umi rindu sgt2..... :-(









~~~buah aty aku.....syg...umi rindu sgt2 la....eeeeeeee...rs nak terbang blk skrg jgk.....riiiinnnndddduuuuuuu....~~



Tuesday, 17 March 2009

::.durian.::

Posted by mrs. tarmizi at 9:55 am 4 comments
fuhhh....lega rasanya....smlm aku da dpt pe yg aku nak mkn sgt2....DURIAN!!!!!!!!!!...dkat 2 bln jgk la aku ngidam nak mkn durian ni....ngalahkan org ngandung plak kan....hehehe...aku ni klu nak satu2 bnda tu slgi tak dpt, mmg tak puas aty...asyik sbut je....my bodyguard pun da buhsan agaknya asyik dgr durian, durian, durian!!!!!!!!blk kpg hr tu pun tak dpt gak mkn durian...bkn musim lg kan..tp tekak ni gatal sgt2 nak jgk mkn durian...so, smlm aku pose....nak b'buka ngan char keow teow la kan...hehehe...my favourite tu....otw nak gi tu nmpak la org jual durian tepi2 jln...aku pun sound r my bodyguard...bl la nak dpt mkn durian ni???dia kt blk jap lg kt singgah jap ye, beli bwk blk...aku ckp tak nak r...nak mkn kat situ je...dpt seulas pun jd la...asalkan dpt... hehehehe...pas je abis b'buka, otw nak blk tu ktorg pun singgah la kat kdai tu....sekilo RM15 tu...mahal giler....tp isi dia mmg sdap giler...manis....kuning2 isi dia....hmmm....sdapnye la....ktorg amik 2 bijik...mkn kat situ jgk....dpt la merasa 3 ulas kan....jd la tu....asalkan tak kempunan.... hehehehe....to my bodyguard....tima kasih ek sb sudi melayan org yg byk kerenah ni....heheheh.....tq....suka sgt2... :-)







mcm ni la isi durian smlm...best kan???tak sabo nak tgu bln 8 ni....nak blk kpg, mkn durian byk2...biar demam pun takpe...hehehehe

Monday, 16 March 2009

::.kete idaman.::

Posted by mrs. tarmizi at 9:08 am 2 comments
smlm membe aku bgtau proton da kuarkan MPV...so, aku pun bkak la web nak tgk MPV tu... skali tgk, aku da jtuh cinta la plak...hehehehe..cntik....body dia lawo r...klu la aku mampu kan.... bestnye....bleh bwk anak2 ngan mak abh aku jln2...selesa skit.....hmmm...ya Allah, murahkan la rezeki aku....hehehe...berangan je la....







~ni la kete idaman aku tu....cntik kan....bestnye la klu dpt....~















~ni bhgian dlm kete....luas giler....selesa btol r....da t'byang2 da mak n abah dok dlm tu... :( ~

Sunday, 15 March 2009

::.LovE.::

Posted by mrs. tarmizi at 10:25 am 1 comments
uNtuk yAnG sEdaNg BerCinTa....
adakah anda bahagia bersama dia???? jika ya teruskan lah hubungan anda dan kekalkan kebahagiaan itu...atau adakah hari2 yang anda lalui bersama dia dipenuhi dengan tangisan???jika ya maka tinggalkan lah cinta itu sebab cinta bukan untuk ditangisi tapi dinikmati...sedarlah....jika cinta anda sekarang hanya mengundang air mata, ia bakal berterusan jika anda berkahwin dengan dia sekali pun...jangan mengharapkan si dia akan berubah setelah berkahwin....hakikatnya ramai yang masih dengan perangai lama walaupun setelah berkahwin dan ramai juga yang menjadi semakin teruk setelah berkahwin.....



UnTuk yAnG maSih MenCaRi
pastikan bila anda jatuh cinta, anda tidak hanya bertepuk sebelah tangan agar tidak merana menanti cinta yang tidak akan kesampaian....usahlah terlalu memuja dan mengejar cinta jika si dia terang-terangan menolak kerana jika akhirnya si dia menerima kamu, hanyalah semata-mata kerana dia sudah penat untuk melarikan diri dan bukanlah kerana rela atau cinta sejati...cinta sepatutnya membahagiakan bukan membuat kita merana....





uNtuK yaNg TeLaH puN jaTuH CinTA
terimalah cinta itu dengan hati yang lapang dan nikmatilah cinta itu sementara ia masih ada..........

Friday, 13 March 2009

::LiFE::

Posted by mrs. tarmizi at 6:00 pm 2 comments


jika kita selalu merasakan diri kita tdk layak menerima sesuatu yang baik dan berharga...apabila perkara baik dan berharga itu datang tetapi kita tidak melakukan apa yang sepatutnya sehingga ia terlepas dari tangan...erti kata lain, anda telah sabotaj diri sendiri...namun ini adalah satu topik yang memerlukan kupasan tersendiri.



hidup ini bukanlah seperti habuk yang berterbangan oleh angin...hidup kita bukan tiada maknanay...setiap kita mempunyai misi yang besar di dunia ini..setiap kita...bukan cuma segolongan manusia, atau sekumpulan orang...selagi kta bernafas, selagi kt tdk ditalkinkan atau dikuburkan hdp kt mempunyai misi.


ramai org melaui hdp ini tanpa mengerti betapa pentingnya mereka kepada umat sejagat...lalu apabila sesuatu musibah menimpa, mereka mengambil jalan untuk memusnahkan diri kerana tidak sanggup menanggung hebatnya dugaan...ingatlah tidak ada arang batu yang menjadi intan tanpa melalui tekanan demi tekana....hidup yang melalui kesukaran dan dugaaan adalah untuk menjadikan kita lebih kuat dan lebih memahami orang lain...cuma hati yang pernah dilapah yang boleh merasa besarnya erti kasih dan sayang sesama manusia...kita mempunyai hak dan kemampuan untuk mengemudikan sendiri hdp kt...jika mahu berjaya dan bergembira kita mestilah mengikut corak, pemikiran, sikap, perangai dan pegangan orang yg berjaya

Thursday, 12 March 2009

::to all my frenz::

Posted by mrs. tarmizi at 4:06 pm 2 comments
entry kali ni aku dedicate spesel for all my frenz....

kwn2 yg s
ntiasa ada dgn aku...tak kira wktu aku snang & susah....hajar, fida, zizul, faizul, hariss...n spesel for abg mizi...dorg ni la sntiasa bg sokongan utk aku...slalu bg nasihat bl aku da down ngan mslh2 aku yg tak pnah2 nak abis....dorg la yg slalu hepikan aku...slalu wat aku gelak...dorg tau aku ni klu da dpt gelak, bergegar bgunan NRE nie.....hahahaha...tmbh2 si fida tu...ska sgt wat lawak...pastu bl aku gelak, dia plak yg bising suh aku berenti...eeeee...sabo je la...mcm kartun je dia tu....tp bl aku sedih dia slalu pujuk aku...wat lawak...bg aku gelak...hehehehe...

hajar, rajin dgr mslh aku....dan slalu bg semangat kat aku...slalu marah...dia kt kna jd keras..jgn lembut2 sgt...hehehehe...garang hajar ni..tp baik sgt...zizul????aku pgl dia ni kingkong...sb bdn dia mmg besar....hahahaha....tp dia baik...ms blm rapat ngan dia, aku tkt nak smbang ngan dia...sb muka dia garang sgt...tp bl da knal...dia sorg yg baik...best bl lawan boling ngan dia...slalu je dia yg menang...pastu mula la nak b'lagak ngan aku kan...bleh la dia menang...tgk bdn la kan...bola tu pun tkt ngan dia...hahaha...faizul...pun rajin melayan aku...rajin b'tya aku ok ke tak....slalu bg pendapat & semangat...so, bleh dikatakan sume kwn2 aku ni baik sgt2....klu takde dorg aku rs aku tak sekuat ni....sb family aku pun jauh kan...aku takde sapa2 kat cni...alhamdulillah aku knal & dpt kwn yg mcm dorg ni....at least aku ada tmpt nak ngadu & mtk pndapat...dorg care sgt kat aku...aku doakan yg t'baik utk dorg...jasa & budi dorg pd aku Allah je yg bls...thanks ye korg sume....thanks for being my lovely frenz....abg mizi????plg rapat ngan aku...hehehe...sntiasa ngan aku.....kwn yg plg baik ngan aku...slalu pujuk bl aku nangis...yg plg phm aku...wpun aku ni slalu naik angin kat dia tak tntu psl, tp dia rileks je...tak pnah pun nak marah2 aku....very understanding...very soft spoken....caring....byk la lg....kang puji lbh2 susah plak kan...tkt dia perasan....hahaha...tp pe pun...u're the best....thanks a lot....

kwn2 sume, hopefully our friendship ni kekal smpai bl2 ye...smpai kt mati...wpun nti kt da ada hdp msg2, da ada kuarga msg2...tp kt punya relationship ni tetap mcm ni smpai bl2...bleh kan???love u alll.....

: there's a miracle of frienship~
:that dwells within the heart ~
:and you don't know how it happens~
:or where it gets into started~
:but the happines it brings you~
:always gives a special lift~
:and you realize that friendship~
:is GOD'S most perfect gift~




::friendship at first sight...like love at first sight is said to be the only truth::

Thursday, 5 March 2009

.::kursus::.

Posted by mrs. tarmizi at 10:29 am 2 comments
23hb - 3hb mac hr tu aku gi kursus kat Sepang....mula2 aku mls sgt nak gi kursus ni...bosan btol bl dgr kna gi kursus kan....tp dgn berat aty kna r gi jgk, sb ni slh stu syarat utk aku confirm... aku drive sndiri gi sna...gi ngan fida & fasiha...ikt van urusetia sb ktorg bknnya tau jln pun kan...tkt tak smpai ke tmpt kursus je...dlm kul 2 lbh tu ktorg smpai la kat Hotel Seri M'sia, Bagan Lalang...check-in pastu trus gi cri bilik kan..1 bilik share 3 org...sempit gak la bilik dia..tak brapa selesa sgt...tp bleh la kan....smpai2 je ktorg ngemas pe yg ptt...aku trus iron bju2 aku siap2...so, nti tak la kelam kbt kan... bj je shari da 2 psg...aku la yg plg byk bwk bju...smpai yati ckp, nape tak bwk ngan lemari skali kak li...hampeh btol....hehehehe..tp mmg pun, abis bj2 aku yg dlm lemari tu aku bwk...aku riso tak ckup bj je nti....tkt tak smpat nak m'bsuh kan...da settle sume tu, smpat la jgk ktorg rileks2...taklimat start kul 8 mlm....pas maghrib ktorg gi mkn pastu trus gi dewan...

mula2 tu sume dok dlm kelompok msg2...rmai kursus kali ni...157 org...yg pmpn nye dlm 40 org je...dan slebihnya lelaki....rmai gile laki2...bosan je...so, mlm tu dgr taklimat je la kan...abis dlm kul 11...blk bilik, tdo...sok pg2 da kna gi aerobik...bnda yg plg aku tak ska....eeeee...tak ska btol la...tp t'paksa la kan...soknya pg2 kul 6.40 da kna ada kat pdang, wat senam robik....hmmm....bosan je....da la cmpur ngan laki2...malu r...tp wat je muka tebal....msg2 lyan aerobik...mana2 step yg aku tak tau tu, aku hentam je la...lantak la korg kan...tak kuasa aku...abis aerobik, blk bilik....kul 8 start kelas... fuh...bru first day da penat...mcm mana nak tgu lg 8 hr ni....

first day class, fasi ktorg wat ice breaking....best gak...byk aktiviti gila2 yg ktorg wat...enjoy la jgk kan...mcm bdk2 pun ada gak...hehehe...tak la ngantuk sgt...smpai ke ptg ktorg wat mcm2 aktiviti..ms tu la da start kenal kwn2 dr jbtn lain2....da tak malu la skit..hehehee...hr kedua dan sterusnya mcm biasa...kelas je....ngantok sgt...tak abis2 ngan taklimat...yg best pun waktu riadah je la...bleh la main2 kan....kdg2 tu ktorg dpt jgk pelepasan gi pantai @ mandi kat swimming pool....hehehe..best jgk...

28hb....pas abis kelas, fasi suh ktorg gi supper...pastu ktorg kna msuk dewan blk...dlm aty aku ni msti ada sapa2 yg wat hal ni...sb ada shari tu ktorg kna stay smpai kul 1 pg....sb sorg yg wat slh, sume kna denda...ngantok siot ms tu....so, pas je supper ktorg sume msuk la dewan blk...fasi mtk ktorg diam, sb tkt nti ketua fasi ktorg ngamuk....tgu je la dia msuk ke dewan kan...dlm aty sume da tya2 pe la plak kali ni...mata pun da ngantok da ni...nmpak bantal je....huhuhu...

tb2 msuk la ketua fasi ngan sorg fasi ni kan..fasi ni muka brutal gile...tgk pun da tkt...dia msuk je sume da diam...pstu dia ckp nama2 yg sy pgl ni, tlg kuar ke dpn...so, dia pun pgl la nama2 tu... yg t'kejutnya nama aku pun ada....??????????aku da cuak da...pe la yg aku da wat ni...setau aku, takde pun aku wat pe2...klu aku lmbt, fida ngan fasiha pun msti kna jgk kan...sb ktorg ni ke mana pun sm....aku da tgk2 fida & fasiha...t'tya2 pe yg aku da wat...fasi tu suh ktorg ngadap kwn2 yg lain...punya la malu aku ms tu....nak angkat muka pun malu sgt....pastu fasi tu pun ckp, muka2 yg 23 org kat dpn ni...muka2 yg b'mslh....bla..bla..bla....mcm2 la dia bebel...yg aku ngan yg lain ni t'cengang2 je...seriously ktorg tak tau pe slh ktorg...aku ni smpai da skit2 kepala da pk pe la slh aku...yg si fasi ni dok bebel tak abis2...geram je aku tgk muka dia ms tu...nak jgk angkat tgn, tya pe slh sy....tp tkt...hehehehe...tb2 fasi tu ckp, tuan2 ngan puan2 yg kat dpn ni...skrg sy bg pilihan....nak blk ngan kete sndiri @ ngan kete jbtan...ms dgr mcm tu, perut aku da kecut da....first things yg cross dlm otak aku ni, pe la aku nak bg mkn anak2 aku ni....mcm mana la aku ngan dorg nak survive pasni...ms tu aku da tak peduli org lain da....yg aku tau ms tu, pe yg aku ptt wat...sb aku rs aku tak b'slh pun kan....hehehehe...(confident je)....da bebel2 tu, si fasi ni ckp...skrg sy serahkan tn2 & pn2 ni kpd ketua kt...ikt la ketua kt ni nak watpe pun...nak anta blk @ tdk...dlm ms tu aku perasan sorg urusetia ni ttp lampu...dlm aty tya, pesal plak mamat ni ttp lampu... takkan la nak brainwash pun dlm gelap kan...agak2 r....tb2 msuk la fasi2 lain, bwk kek.....nyanyi lgu hepi besday lg.....uuuwaaaaaa.....kna tipu lg.....skt aty btol...punya la gabra, Tuhan je yg tau... rupa2 nya kna tipu....ada yg smpai nangis2 la sb tkt...nsib baik aku tak nangis..hehehe.... wakena beb.......pe pun...tima ksih pd sume fasi2 & urusetia....surprise sgt2....mmg gempaq gile r....ktorg tak expect lgsg....best jgk smbt besday rmai2 ni....hehehe....thanks jgk utk kwn2 sume....

soknya aku tak gi kelas...sb kna migrain...kes mlm tu la...aku ni tak leh t'kejut sgt....mula la migrain aku tu dtg...skt giler....t.hari tu, t'paksa la abg man (urusetia ktorg) bwk aku g spital...hehehehe...ni ada la skit gmbo2 aku ms kat kursus tu...byk lg tak dpt...nti klu da ada, aku upload kan lg ye....




~ni gmbr aku ngan bdk2 kumpulan aku....~






~yg ni gmbr jejaka2 ensem...ni gmbr mlm last ktorg kursus...ms ni tgh lepak rmai2...smpai kul 1 pg gak la sembang2....~







~ni gambo ms kat pntai...ktorg dpt pelepasan gi jln2 kat pntai...tp tak leh mandi...jln2 je...cntik gak pntai ni...~












~ni gambo aku n miss fidz...comel tak??? ktorg pkai topi gile2 yg ktorg wat ngan kmpulan msg2....~









~miss fidz & fasiha....fasiha ni kelako giler...skt perut aku ngan dia ni...msuk je blik ktorg mmg confirm gelak la...sume dia punya angkara... nak pecah perut rasanya...aku ingat kan miss fidz ni kelako, rupanya si fasiha ni lg kelako.....fida pun smpai skit2 dada la gelakkan dia ni~






~ni ms tugasan dlm kmpulan....ktorg kna create 'topi gile2'....~




~khusyuk kan????ni mat...ketua kmpulan ktorg...sporting gile...~








~ni pun jejaka2 ensem kmpulan aku... hehehe...gile2 skit dorg ni...~


Wednesday, 4 March 2009

.::lamanya tak update::.

Posted by mrs. tarmizi at 2:30 pm 4 comments
hmm....lama rs nya tak update blog aku ni...actually bru blk dr kursus...penat pun tak hilang lg ni..ingat nak smbung cuti...tp pas magrib mlm td, bos aku da col...tya aku msuk ofis ke tak sok...adoiiii...penat btol la..bru je berangan2 nak cuti kan...ingat nak la blk kpg...jmpa 3 org chenta aty aku tu....tp takpe la...aku plan nak amik cuti hr jumaat je....so, bleh la lma skit dok kpg kan...hehehehe....



sblm aku gi kursus hr tu, ada la aku g shopping bju utk anak2 aku...actually present utk kakak... sb dia dpt markah yg baik dlm ujian dia...seronok sgt2...tq ye kakak....tu adiah yg tak t'nilai utk umi...blaja rajin2 lg ye syg....umi doakan kakak b'jaya, jd org yg b'guna ye syg...umi syg sgt2 kat kakak....kat adik2 sume...



so, kat bwh ni bju yg aku beli utk anak2 aku tu...hrp2 dorg suka la ye...ada jgk beli buku cite ngan dictionary utk dorg....rajin2 ye bc buku...hehehehe...






~nie bju utk kakak~



























~ni utk angah & adik~

 

Template Design By:
SkinCorner