Wednesday, 20 June 2012

~reason why i gained my weight~

Posted by mrs. tarmizi at 11:52 am 0 comments

hahaha.. baca tajuk pun da gelak guling2.. adoiiiii.. siyes mmg badan aku da out of shape da.. asyik makan dan makan dan makan.. mana la x membesar bagaikan juara.. sedey... bju2 banyak da tak muat.. sume sangkut kat vontot.. hahaha.. azam nak kuruskan badan konon.. tp smpai sekarang, x jalan2 pun.. angan2 je la.. hahaha.. lama2 da malas nak pikir, makan je la.. kang sakit x bley makan plak ye.. hahaha. ayat nak sedapkan aty sendiri tu.. huhuhu...

mana la x gemuk, asyik la nak masak.. tengah sibuk2 keja pun sempat lagi dok pikir nak masak pe ye mlm ni.. tak ke haru tu?? hahaha.. sume benda teringin.. mcm la ngandung.. hahahaha.. lebih dari org ngandung aku punya teringin tu.. kekekkeke... en hubby aku pun makin membesar dan membolat.. kekekeke.. takpe bang, kita sama2 membesar ye.. klu sorg je membesar, tak adil.. hehehe...

layan je la gambo2 kat bwh ni ye.. ni menu2 yg aku masak bl mood rajin aku sampai.. klu x, aku hentam masak megi je la.. hahaha. x pun makan roti ngan peanut butter je pun.. tp bila angin rajin datang, macam2 la aku hidang atas meja tu nanti.. hehehe..


nampak betapa gemuk nya aku?? adoiii.. stress tgk badan sndiri.. :-(

 nasi minyak ngan ayam kapitan.. mmg marvelles.. gambo google je.. yg aku masak x sempat nak snap.. lapo sgt.. trus telan.. hehehe...

kari sembilang.. yg ni memang feveret aku.. dpt plak part kepala dia.. adoii.. slurrrppp..

 makaroni goreng.. wat pedas2 skit.. mmg yummeh...

 beriani udang.. wink wink...

 oblong.. wat sendiri, puas makan.. nak beli mahal.. anak ramai, mmg kena buat sendiri.. save budget.. kekekeke...

 homemade roti john.. layanz...

terus meleleh air liur.. sambal potai.. makan dgn nasi panas2.. fuuhhhh.. berpeluh...

my powerpuff gilr's besday

Posted by mrs. tarmizi at 11:36 am 0 comments


cite yang da berkurun lamanya.. hehehe.. bru hr ni aku nak update.  nak buat camna kan.. tahap kemalasan aku makin melampau2.. so bl mood nak berblogging ni da mai, better la cepat2 aku upload cite2 yg da basi tu.. hehehe.. besday si kecik ni sehari sebelum besday umi dia.. aku 11 Februari, dia plak 10 Februari.. geng umi.. hehehee.. besday dia pun kami buat kecik2 je.. just panggil kwn2 ofis dgn jiran2 kat umah je.. makanan sume aku masak sendiri.. simple2 je.. menunya nasi putih, kari tulang, ayam goreng.. tu je pun.   pastu ada la skit2 dessert dan kuih2.. kek plak ktorg beli dr secret recipe je...  x sempat nak order2 coz plan pun last minit je nak wat besday si kecik ni...

alhamdulillah, da setahun da umur dia.. sekejap je kan.. rasanya bru semalam je bersalinkan dia.. rasanya bru semalam je aku ngan hubby berjaga malam, tak tido smpai ke pagi dok melayan dia yg memang suka berjaga malam.. klu setakat berjaga ok lg, menangis tu yg tak tahan.. ngan aku2 skali menangis.. sebab da tak tau nak wat apa kan, nangis je la.. :-)

tapi sekarang alhamdulillah, dia da ok.. semakin hari semakin byk plak akai baru dia.. jenuh la nak melayan.. hehehe.. klu xda dia rasa sunyi je umah tu.. kakak ngan abang2 dia pun x bley nak duduk klu dia takde.. hehehe.. klu dia ada riuh rendah je.. mulut tak berenti2 bercakap.. mcm murai je.. hahaha..

nur aleesya, umi doakan adik sihat2 selalu.. sentiasa diberkati dan dirahmati Allah.. semoga menjadi anak yang solehah, anak yang berbudi bahasa, anak yang berguna di dunia & akhirat.. anak yang sopan santun, pandai menjaga maruah dan adab.. jadilah anak yang dapat menyenangkan hati umi & ayah.. insyaAllah.. last but not least, we all luv u verrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyy muuuucccccccccccchhhhhh... u're our sunshine, our luv... u're everything..



 my buchuk...














*malas nak letak caption.. layan gambo je la ye...hehhehe..

Thursday, 14 June 2012

~my sunshine~

Posted by mrs. tarmizi at 12:37 pm 0 comments


love them very very very muchh...

my soul ~ my sunshine ~ my everything




Wednesday, 6 June 2012

Posted by mrs. tarmizi at 3:29 pm 0 comments


~SETIAP KESABARAN AKAN DIGANTI DENGAN KEMENANGAN~

~SETIAP KEDUKAAN AKAN BERGANTI DENGAN KEBAHAGIAAN~

~SETIAP PERPISAHAN PASTI BERMULA DENGAN SATU PERTEMUAN~

~SETIAP YANG BERAKHIR AKAN BERTUKAR DENGAN SUATU PERMULAAN~

~SETIAP KEJADIAN TUHAN PASTI ADA HIKMAHNYA~

Thursday, 10 November 2011

:: suam2 kuku ::

Posted by mrs. tarmizi at 6:10 pm 1 comments
entry bisu.. hehehe.. layan je la gambo aleesya ni ye.. time ni aleesya 6 bln ++.. aku tgh amek mood nak update blk blog aku yg da b'sawang sgt2 ni.. hopefully rajin2 la pasni.. hehehe..




 

Template Design By:
SkinCorner